Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ölben, ringatva elalvó babák...

Ölben, ringatva elalvó babák szülei! Le tudtátok erről szoktatni a babát, és hogyan?

Figyelt kérdés
Tehát akinek a babája piciként úgy tudott csak elaludni, hogy ölben hordozta, ringatta a babáját, az mikor és hogyan tudta erről leszoktatni a gyermekét? És utána hogy aludt el? 4,5 hónapos a fiam és már 6 és fél kiló lassan le kéne erről szoktatnom mert fizikailag nem fogom bírni :-(
2014. okt. 7. 09:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nővérem fia ilyen volt! Hát fájós volt majd a fogzás! Végül mikor nem birta babakocsiba be és rángatás! Náluk bevált!
2014. okt. 7. 09:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem pl 9-10 hónapos koráig aludt így el. akkor volt olyan 9 kg körül. Szépen átraktam a babakocsiba, hogy ott aludjon el, tologattam mert már nem bírtam ölben ringatni. De ez csak délután volt, mert estére nem hagyta magát. Be kellett tennem a kiságyába, a saját szobájába otthagyni és elaludt magától. Egyik napról a másikra nem igényelte a ringatást. NEm mintha bántam volna. Aztán a babakocsiból is kivettem és lefeküdtem mellé az ágyra úgy aludt el. Már most oda se kell feküdnöm, eleinte rászóltam, hogy feküdjön és aludjon el, de 16 hónaposan került bölcsibe így hamar megtanulta. Most 20 hónapos.
2014. okt. 7. 09:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Arra már nem emlékszem hogy mennyi idős volt amikor leszokott róla,magától.utána tejcsi evés közbe aludt el.ringatni utána nem lehetett.mert nem szerette már.kitartás!
2014. okt. 7. 09:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi az aludj jól gyermekem módszert alkalmaztuk. Nem mondom volt 2 hét mire belerázódtunk, de tudtam, hogy ezzel teszem a legjobbat mindannyiunknak.
2014. okt. 7. 09:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Múltkor nem te írtad ki ugyan ezt a kérdést?

Én amúgy nem tudtam leszoktatni a kisfiamat, 1 éves koráig ringatva, ölben aludt csak el, hiába próbáltam hogy állok felette a kiságynál, simogatás stb... Majd 1 évesen elkezdte azt hogy már ölben sem akart aludni, akkor egyik este beraktam a kiságyba, mondván hogy feladom, nem bírom már tartogatni és kijöttem a szobából. Elaludt egy hang nélkül.

Na azóta egyedül alszik el éjjel is és nappal is, most másfél éves.

6.5 kiló még semmi, én várandósan a 13 kilós gyereket ringattam, azért az is elviselhető volt még.

2014. okt. 7. 10:25
 6/11 A kérdező kommentje:

én először írtam ezt ki.

jaj a babakocsi szerintem nálunk nem fog működni, egyrészt csak sír benne, másrészt batár nagy kocsink van, a lakás meg elég szűk, eleve kint van a lépcsőházban hogy elférjünk tőle.

már próbáltam, hogy csak berakom, ha sírt nem vettem ki, csak megsimiztem a hátát, kis popóját paskolgattam óvatosan, de amíg nem vettem ki addig nem nyugodott meg :-\ amúgy pont nem az éjszakai alvással van gond, akkor utolsó tápszer után simán elalszik, a napközbeni alvások nagyon nehezek :-(

2014. okt. 7. 10:43
 7/11 anonim ***** válasza:

11 hós fiamat még mindig ringatom. Volt,hogy nem kellett, de ő csak így tud elaludni. Néha bánom,hogy megszokattam, de olyan jó érzés mikor kicsi fejecskéjét belefúrja kezembe s már alszik is.Gyönyörködöm benne. Sosem tudhatom,hogy mikor fog úgy dönteni,hogy nincs szüksége ringatásra.

Hozzáteszem. Keresztfiúnk két éves és még mindig ringatni kell napközben. Este már elalszik magától.

2014. okt. 7. 11:45
 8/11 anonim ***** válasza:
8 hónapos koráig ringattuk, akkor egyik napról a másikra nem volt hajlandó így elaludni, amint a vállamra tettem, nézelődni kezdett, érdekelte minden. Lefektettem, mellé feküdtem, és szoptatva simán elaludt. Azóta ez a módszer. 15 hónapos.
2014. okt. 7. 12:47
 9/11 A kérdező kommentje:
már nem szopik sajnos : (((
2014. okt. 7. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:

15 hónapos fiam még mindig ringatom este. Jobban mondva ülök vele és az ölemben tartom. Így azért nem nehezedik a karomra a teljes testsúlya. Jelenleg úgy 12 kg körül lehet. Mivel folyamatosan emelgeted ezért nem tűnik fel hogy ilyen nehéz, te is hozzá fogsz edzodni ha muszáj lesz. :-)

A délutáni alvás már megy egyedül! :-)

Gondolom nekünk is eljön majd az az idő amikor egyedül fog ő is elaludni este, de én nem siettetem.

2014. okt. 7. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!