Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sürgős! Segitesetek! Melyik...

Sürgős! Segitesetek! Melyik jobb a babámnak?

Figyelt kérdés
Méhszájműtétem lesz és 4 napig bent leszek a kórházba. Elvileg be vihetném a babám a csecsemőosztályra, de nem tudom, hogy mennyi időt fogok tudni vele tölteni, meg hogy fürdetik, etetik, foglalkoznak-e vele stb. Mert sztem nem foglalkoznak külön senkivel. Meg nehogy elkapjon ott valamit. Itthon sem szivesen hagynám a páromra, mert nem egy mintaapa sajnos. Hogy fogja fürdetni etetni, meg fog-e rá megfelelően figyelni. Nagyszülőkre se merem bizni egyáltalán. Szoval vagy viszemmagammal a kórházba ha lehet vagy marad itthon az apukával. Nem fog nagyon elszokni tőlem? Bár még csak 3 hónapos, de 4 nap olyan hosszú nélküle. :( Kérlek irjatok minél többen hogy ti mit csinálnáto a helyemben.
2010. jan. 22. 07:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én otthon hagynám apával és mellette szólnék a nagyszülőknek hogy "segítsenek" be a páromnak. Ha a műtét után lehetséges, akkor vigyék be hozzád minden nap egy kis időre,(akár többször kevesebbre) amíg haza nem mehetsz.
2010. jan. 22. 07:30
 2/15 anonim ***** válasza:
Ja! Mielőbbi gyógyulást!!
2010. jan. 22. 07:30
 3/15 anonim ***** válasza:

El nem fog szokni tőled,nyugi!:)

De biztos nincs senki,akire rábízhatnád?Vagy csak nagyon félted,és ezért gondolod úgy?Előbb-utóbb úgyis rá kell bíznod másokra is,szerintem gondold át jól.Én nem vinném be,hanem megpróbálnám valahogy megoldani a felügyeletét.Egyébként ha apa úgyis otthon lesz és megy látogatni hozzád (gondolom legalábbis) akkor beviheti a manót is és hátha megnyugszol,hogy jól van.Egyébként meg írj egy résdzletes listát,hogy mikor mit kell csinálni és akkor biztosan jól el fogja látni.Szerintem kezdjetek el gyakorolni,hogy lásd,megy ez neki is.

2010. jan. 22. 07:34
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is otthon hagynám az apukára, még ha nem is mintaapa. Egy kicsit megtanulhatja a pár nap alatt, hogyan is kell 0-24-ig ellátni a gyereket, és hátha utána is többet segít majd Neked. Azért mindenképpen szólj a nagymamáknak, hogy ők is segítsenek be, tény, hogy sok mindent régen máshogy csináltak, de azért biztosan hasznossá tudják tenni magukat a bébi körüli teendőkben.

Gyógyulj meg, és ne stresszelj rajta, biztosan rendben lesz minden!

Banyuci

2010. jan. 22. 07:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia!Én semmi esetre sem vinném be a kórházba!Ott még ha teljesen külön is tennék Őt a beteg gyerekektől az ápolónők bármilyen bacit v.vírust bevihetnek hozzá.Az én kislányom refluxal került kórházba ott aztán sikerült egy rotavírust összeszednie.Úgy gondolom hogy Apával,még ha nem is gondolod hogy tökéletesen el tudja látni ,szerintem jobb lesz neki.A megszokott környezetben,és ki tudja lehet sokkal jobban elboldogul majd a Kicsivel mint gondolnád!

Mielőbbi gyógyulást Neked!

2010. jan. 22. 07:39
 6/15 anonim ***** válasza:

Csakis apára hagynám! Nem mintaapa az lehet,de hidd el hogy a gyerekéért mindent meg fog tenni ami csak tőle kitelik,és mivel nem leszel ott még, lehet hogy ügyesebb is lesz mint korábban (mert nem lesz kielőtt szégyenkezni ha bénázik).

Ha aggódsz,akkor a fontos dolgokat írd fel neki papírra,és tedd ki valami jól látható helyre.

A kórház csecsemősosztályán nem jut elég ember a csecsemőkre szerintem,biztos hogy foglalkoznak vele,de nem annyit mint a párod teheti. Szerintem ha a kórázba bevinnéd csak egyfolytában aggódnál.

2010. jan. 22. 07:46
 7/15 anonim ***** válasza:

Én is otthon hagynám apukával. Gyakoroljatok, mielőtt be nem kerülsz. Apukának is jót fog tenni, hogy kicsit összeszoknak a babával és végigéli, hogy mivel jár egy kicsi ellátása (így a későbbi, tipikusan pasis hozzáállás, hogy "te itthon vagy egész nap, nem csinálsz semmit" effetkus is megelőzhető)

Esetleg kisbabás barátnőd nincs, aki pont benne van a babázásban és tudna segíteni akár tanáccsal a férjednek, akár úgy, hogy vigyáz a babára?

2010. jan. 22. 07:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Én is apára gondoltam egyből, de nem is akar itthon lenni vele és félek hogy inkább lepasszolja pl anyjának aki ezidáig a 3 hónap alatt még csak meg sem fogta. Pedi sajnos nem lesz más választásom, marad apával... ez lesz a "legjobb" a picinek, és ő a legfoontosabb.
2010. jan. 22. 08:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj vele higgadtan.Hogy ez az ő gyereke is,ő is vállalta,és tessék felnőni,mert már nem az van,amit ő szeretne.Az első a pici.
2010. jan. 22. 08:19
 10/15 anonim ***** válasza:

3 hónapos a babád, ha a nagyira bízod, akkor is jobb, mint a kórház. őt még nem fogja érdekelni, hogy ki dédelgetni, az a lényeg, hogy legyen ott valaki, és szeresse.

ha a férjed nem akarja vállalni, akkor szerintem ne erőltesd, annak nem lesz jó vége. legutolsó esetben maradhat a kórházban, elkapni ott semmit nem fog, kérdés az, hogy megkapja-e a szükséges szeretet-adagját.

2010. jan. 22. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!