Most akkor tényleg ilyen alkat vagy baja van?
8 hós babám nagyon vékony,és a dokinéni szerint ilyen alkat.A születésétől fogva vékony,pici baba,aztán jól megnyúlt,de a doktornő mindig várta hogy majd beindul a hízása.Mostmár azt mondta,hogy valószínűleg mindig ilyen lesz,nem lesz husosabb. Tényleg nem éhezik,eszik rendesen,sőt.
Ilyen lehet? 8 hós és 7 kiló.
Igazából azon aggódok,hogy nem vesz észre valamit a dokinéni,pl hogy nem szívódnak fel jól a tápanyagok,vagy ilyesmi.
Szia! Nem tudok pontos adatokat de a barátnőm unokahúga 2 és fél éves és még nincs 10 kg.
nekem 2 kislányom van az egyik 21 hónapos és még csak tegnap előtt lett 11 kg, a másik kis csajszim feb.2. lesz 4 hónapos és 20g híján 7 kg.
Nektek milyen a test alkatotok?
Szerintem sem kell aggódnod, ilyen alkatú. Ha nincs egyéb jele, akkor biztosan feldolgozza a szervezete a bevitt tápanyagot. Az én babikám például 3.500 gr-mal született, most lesz 4 hónapos, és 7.400 gr. De ezt a növekedési ütemet biztosan nem tőlem örökölte, mert én 3.100 gr-mal születtem, és 6 évesen voltam mindössze 15 kg, nem akartak iskolába engedni.
Nyugi, biztosan nincs vele baj. Eszembe jutott unokatesóm kisfia is, aki 1 éves, és 9 kg. Pici, vékony, viszont egész nap jön-megy, mint a mérgezett egér, meg nem áll egy pillanatra sem. Akkor van csak nyugton, amikor alszik.
Banyuci
Az ikerlányaim 1 évesen 7,7kiósak voltak,most 2 hónap múlva lesznek 4 évesek,és 13kg mindkettő.Ők lassabban híznak,de így is harmonikus a növekedésük,az orvosunk ezt figyelte,és meg van velük elégedve.Ha mozgékony,vidám gyerek és nem beteges,akkor nincs vele semmi baj.
Ha nem szívódna fel a tápanyag,akkor az olyan lenne mintha nem enne eleget,és annak lennének következményei,amit te is észrevennél,nem hogy az orvos.Örülj inkább,h az orvosotok nem a "nagykönyvet" nézi a "szükséges" hízásokkal,hanem a gyerekedet,és látja,h nincs semmi baja.A lányaim nagyon csini,vékony lányok,sosem volt hurkájuk vagy babapocakjuk.:))Ilyen gyerekek is vannak,pont olyan egészségesek mint a hurkás babák.
Szia:)
Én is aggódtam elhiheted,de ez mára elmúlt. Nekünk is megmondta a doki néni ilyen alkat. 15hónapos 7,9kg(tegnap lett mérve) 75cm.... 3130gr és 49cm volt mikor megszületett.
Ne aggódj,Üdv Zsu
Anyukám duci alacsony,apukám magas vékony,én alacsony vékony vagyok.
Párom szülei alacsonyak és közepesen duct (vastag csontúak inkább),párom alacsony és picit elhízott + vastag csontú.
A nagyszülőket azért írtam le mert úgy tudom tőlük is örökölhet alkat + egyéb dolgokat.
Ó köszi.
Most hogy végigolvastam a válaszokat...akkor megnyugszom.
Az tény hogy mióta mászik (meg feláll) lasabb ütemben hízik. És kicsi volt születésekor is:2860gramm. Akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!