Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor tényleg ilyen...

Most akkor tényleg ilyen alkat vagy baja van?

Figyelt kérdés

8 hós babám nagyon vékony,és a dokinéni szerint ilyen alkat.A születésétől fogva vékony,pici baba,aztán jól megnyúlt,de a doktornő mindig várta hogy majd beindul a hízása.Mostmár azt mondta,hogy valószínűleg mindig ilyen lesz,nem lesz husosabb. Tényleg nem éhezik,eszik rendesen,sőt.

Ilyen lehet? 8 hós és 7 kiló.

Igazából azon aggódok,hogy nem vesz észre valamit a dokinéni,pl hogy nem szívódnak fel jól a tápanyagok,vagy ilyesmi.

2010. jan. 22. 01:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nem tudok pontos adatokat de a barátnőm unokahúga 2 és fél éves és még nincs 10 kg.

nekem 2 kislányom van az egyik 21 hónapos és még csak tegnap előtt lett 11 kg, a másik kis csajszim feb.2. lesz 4 hónapos és 20g híján 7 kg.

Nektek milyen a test alkatotok?

2010. jan. 22. 05:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom is ilyen kissúlyú, vékony baba!ő 13 hónapos és 8 kiló.Minket a doktornőnk elküldött a gasztrora kivizsgálásra, mert sajnos elég válogatós és sokszor nem is akar normálisan enni és/vagy kihánnya. Pusztán 2 hónapot kell várnunk még a vizsgálatra, így kaptunk időpontot..Apa és én is elég testesek vagyunk, és a családunk zöme, így nálunk alapból gyanús a lányom vékonysága. Ha a doktorotok nem talált semmi olyat, amiért ki kéne vizsgálni, akkor szerintem tényleg ne aggódj, sok az ilyen "fitt" baba.Nem baj, ha vékony, csak az egészségével ne legyenek gondok!:)
2010. jan. 22. 06:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Lányom 3500gr volt születésekor, 6,5hónaposan volt 7kiló, akkor megállt a hízása mert rengeteget mozgott és nem maradt rajta a kaja....8 hónaposan 7150gr volt, holnap lesz 11 hónapos és most 8100gr. Szerintem nemkell aggódni, ilyen alkat, ahogy a dokitok is mondta. A tápanyagok akkor nem szívódnának fel ha hányna vagy hasmenése lenne. Amíg ilyen nincs, addíg felhasználja a bevitt kalóriát és tápanyagot,vitamint.
2010. jan. 22. 06:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kell aggódnod, ilyen alkatú. Ha nincs egyéb jele, akkor biztosan feldolgozza a szervezete a bevitt tápanyagot. Az én babikám például 3.500 gr-mal született, most lesz 4 hónapos, és 7.400 gr. De ezt a növekedési ütemet biztosan nem tőlem örökölte, mert én 3.100 gr-mal születtem, és 6 évesen voltam mindössze 15 kg, nem akartak iskolába engedni.

Nyugi, biztosan nincs vele baj. Eszembe jutott unokatesóm kisfia is, aki 1 éves, és 9 kg. Pici, vékony, viszont egész nap jön-megy, mint a mérgezett egér, meg nem áll egy pillanatra sem. Akkor van csak nyugton, amikor alszik.

Banyuci

2010. jan. 22. 07:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Az ikerlányaim 1 évesen 7,7kiósak voltak,most 2 hónap múlva lesznek 4 évesek,és 13kg mindkettő.Ők lassabban híznak,de így is harmonikus a növekedésük,az orvosunk ezt figyelte,és meg van velük elégedve.Ha mozgékony,vidám gyerek és nem beteges,akkor nincs vele semmi baj.

Ha nem szívódna fel a tápanyag,akkor az olyan lenne mintha nem enne eleget,és annak lennének következményei,amit te is észrevennél,nem hogy az orvos.Örülj inkább,h az orvosotok nem a "nagykönyvet" nézi a "szükséges" hízásokkal,hanem a gyerekedet,és látja,h nincs semmi baja.A lányaim nagyon csini,vékony lányok,sosem volt hurkájuk vagy babapocakjuk.:))Ilyen gyerekek is vannak,pont olyan egészségesek mint a hurkás babák.

2010. jan. 22. 07:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia:)

Én is aggódtam elhiheted,de ez mára elmúlt. Nekünk is megmondta a doki néni ilyen alkat. 15hónapos 7,9kg(tegnap lett mérve) 75cm.... 3130gr és 49cm volt mikor megszületett.

Ne aggódj,Üdv Zsu

2010. jan. 22. 08:06
 7/9 A kérdező kommentje:

Anyukám duci alacsony,apukám magas vékony,én alacsony vékony vagyok.

Párom szülei alacsonyak és közepesen duct (vastag csontúak inkább),párom alacsony és picit elhízott + vastag csontú.

A nagyszülőket azért írtam le mert úgy tudom tőlük is örökölhet alkat + egyéb dolgokat.

2010. jan. 22. 08:41
 8/9 A kérdező kommentje:

Ó köszi.

Most hogy végigolvastam a válaszokat...akkor megnyugszom.

Az tény hogy mióta mászik (meg feláll) lasabb ütemben hízik. És kicsi volt születésekor is:2860gramm. Akkor nincs gond.

2010. jan. 22. 08:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Fiam egy évesen 7,6 kg, a "kövérebbik" fiam pedig 8 kg (szintén 1 éves). A ti méreteitekkel semmi gond. (Miénkkel se :-))
2010. jan. 22. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!