Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem társalognak velem...

Miért nem társalognak velem az anyukák?

Figyelt kérdés

Nem rég költöztünk fel Pestre, de pár anyukákkal tartottam a kapcsolatot. Örökké vándorolnak a pici ugyanannyi idős babájukkal mint én játszótérről játszótérre.

Valakinek szimpatikus vagyok, de az én számomat nem kérik el. Miért? Pedig én olyan kedves meg nyitott vagyok mindenre, vagy Pesten ez a divat? Akkor egy másik helyre már járok folyamatosan 2-3 hónapja, többen összeállnak de úgy akit már ismerek máshonnan az nem jön oda hozzám. Vagy látják, hogy mindig a játszótéren egyedül vagyok a kisfiammal és azért nem jönnek oda hozzám. Ez számít, hogy kinek mennyi társalgoja van?

Számít hogy legyen akivel beszélni tudjak több emberrel ezt ki figyelik a játszótéren, mindig nem mehetek oda nem csinálhatok hülyét magamból. Mindig én menjek oda anyukákhoz, hozzám meg senki se jön akivel már beszélgettem. Mit kellene tennem? Segítsetek kérlek.

( meg egy másik észrevétel: mindig mindenhol köszönök ahová már többször megyek, mindig majdnem ugyanazok az anyukák vannak ott. Ha pedig fordított helyzet akkor meg nekem senki nem nagyon köszön) Az miért van?

2014. szept. 29. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Na erre én is szeretnék választ kapni, mert dettó ugyanúgy vagyok mint te, csak nekem a nagyobbik lány, és vele szoktunk többet menni játszóra, kicsi még nincs 3 hós..
2014. szept. 29. 19:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, két éve költöztem fel Pestre, egyetlenegy kisbabás ismerősöm sincs. A tanácsadóban szoktam látni más kisbabás anyukát, ott váltunk pár szót, de ennyi, itt megállunk, pedig hidd el, nem vagyok magambaforduló típus.

Beszélgetünk? :)

2014. szept. 29. 19:17
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Én ugyan nem pesti vagyok, de nekem sem kérik el a számomat anyukák, és én sem az övéket. Ezek "kényszerismerettségek" , helyén kell kezelni őket.

Sok játszótéri ismerősöm van, beszélgetunk is, de nem szervezünk együtt programokat. Akivel épp találkozunk, azzal bandázunk.

Nekem ez így jó, nem akarok új barátnőket.

2014. szept. 29. 19:29
 4/13 anonim ***** válasza:
21%

Mit vársz pesttől??

Ez nem vidék mindenki kedvesen kősszön a másiknak még ha nem is ismeri!

2014. szept. 29. 19:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ők már ismerhetik régebbről egymást. Nálam is láttam, hogy pár anyuka furcsállta, hogy nem álltam le bratyizni, de például én dolgozom is mellette és se időm, se energiám sokszor idegenekre.A köszönés viszont bunkó dolog, mert köszönni mindig köszönök.
2014. szept. 29. 19:40
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

5-ös. Mi vidékről költöztünk Bp-re.

Vidéken SENKI nem köszönt a jáccón, Bp-n viszont MINDIG.

Egyébként Bp-n sokkal normálisabbak az emberek.

Amúgy meg nem tudom, nálunk egyik játszón sem divat a telószám elkérés és a csoportosulás. Padon egymás mellett v homokozónál, stb van beszélgetés, de így ennyi, nincs különösebb bandázás.

2014. szept. 29. 20:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én nem igazán értem a problémát. Biztos velem van a baj, de nem keresek barátokat a játszótéren. Beszélgetek, ha odajön valaki, de ezek csak alkalomszerű ismeretségek, nem tulajdonítok nekik jelentőséget. A környékünkön nagyon sok kisgyerekes él, de nem kéregetjük el egymás telefonszámát. Összefutunk, váltunk pár szót, és ennyi.

A legjobb barátnőmet ugyan játszón ismertem meg, de vele a beszélgetés kezdetétől egy hullámhosszon vagyunk. Szerintem ez ritka.

Ne görcsölj, majd alakul.

Budapesti vagyok.

2014. szept. 29. 20:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Elég nehéz utólag becsatlakozni valahova, ahol már többen ismerik egymást. Vidéken lakom, itt a játszón a többség köszön, van, aki nem. Attól is függ, melyik játszótérre megyünk. Hozzánk közel egy nagyon pici van, adja magát a helyzet, hogy beszélgetünk (legtöbbször). De van hatalmas játszó is, ott nem is köszönünk, olyan messze vannak egymástól az emberek, és olyan sokan vannak.

Akikkel telefonszámot is váltottunk, azokat nem játszóról ismerem, hanem ringatóról, baba-mama körről.

2014. szept. 29. 21:36
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha zavar ahogy van és barátkoznál, akkor kissé legyél bátrabb! Ne haragudj felnött ember vagy! Ha valaki szimpi és többször beszéltetek, vagy taliztok a játszón, stb miért nem kérded meg lenne e kedve egy kávéra beülni játszó után? Ne bénázz már, vagy a hibád keresd... Nincs itt semmi baj!
2014. szept. 29. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Kérdező én is Pesten lakom. Ha gondolod írj nyugodtan.
2014. szept. 29. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!