Kétségbe vagyok esve. Mit csináljak?
kérdező, nyugi, nyugi!!!! MagneB6!
Az én első babámnál ugyanez volt, sírógörcsöt kaptam minden áldott nap. És ha érezte a babám a feszültséget, akkor méginkább nem evett. Ne érezze rajta,valószínűleg érzi már, hisz hatással vagy rá és az evésére. Ha érzi, hogy ideges vagy, akkor azt összepárosítja az evéssel. Tudom, én elrontottam :( Azóta se jó evő, pedig már 4 éves.
a másik: fogzás! hol álltok vele?
13 hónaposan nem biztos, hogy kielégítő számára a pép. A fiam ekkor már rég darabos ételt evett.
A darabos ételt is időben be kell vezetni, hogy hozzászokjon a baba. Nem kell azon aggódni, hogy csak 1-2 foga van. Az ínyükkel szuperül tudnak rágni.
Készíts neki kenyérfalatkákat, vajjal, sonkával. Virslikarikát. egyetek rizst hallal, vagy tésztafélét (pl tarhonyás húst, azt csak nyelni kell). Húslevest tésztával, zöldségekkel. Már szinte mindent ehet, próbálkozzatok új ízekkel, új textúrákkal.
Felesleges toporzékolós sírógörcsöt kapni. Rosszevés miatt még nem halt éhen gyerek. Eszik amennyi kell neki, meg ami jól esik neki.
Az én fiam nagyon válogatós lett 1,5 éves korától. Egyik napról a másikra. Előtte mindent megevett, idegenekre rákiabált, hogy adjanak neki abból, amit esznek. :)
Manapság ott tartunk, hogy kb 5 féle ételt hajlandó megenni. És egyszerre csak egy fajtaétel lehet a szájában, tehát semmit nem lehet pl összekeverni. A rizibizi neki úgy néz ki, hogy tányéron a rizs, külön tálkában a zöldborsó. :) Most kapjak rohamot? Kinek jó az? Türelmesen várom a pillanatot, hogy jobb evő lesz.
Huuu de ismerős amit írsz... :)
Kisfiam 10 hónaposan kezdte ezt, semmit nem volt hajlandó megenni kanállal. Több hétig kínlódtam vele, már reggel azon görcsöltem, hogy mi lesz ebédnél. Aztán nekiálltam olyan ételeket főzni neki amiket kézzel is ehet, na az már tetszett neki.
Mindenfélét kapott ami nem folyékony és nem maszatol vele, kézzel tudja enni. És láss csodát, evett is.
Virsli, rántotta, főtt zöldségek-hús-tészta, gyümölcs darabok. Így ment ez 3 hónapig, amikor elkezdtem aggódni azon hogy mi a fenét főzzek még neki, kevés volt a választék. Ekkor újra megpróbáltam kanalasat adni neki és elfogadta, 13 hónaposan. Azóta is eszik kanalasat is és kézzel ehetőt is. Most 19 hónapos a kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!