4 hónaposan beszélni? (lent)
"A tanulmányok gyakran említik az amerikai Michaelt, aki 4 hónaposan kezdett el beszélni, és 8 hónaposan már az olvasás érdekelte..."
"Amikor 1898-ban fiuk született, úgy döntöttek, zsenit nevelnek belőle. Rengeteget foglalkoztak Wiliammel, aki 6 hónapos korára megtanult beszélni, 6 évesen már 7 nyelven társalgott(....) (stb...) //..Tizenéves korában hátat fordított a szellemi tevékenységeknek és szenvedélyes villamosjegy-gyűjtő lett."
Kepes András Matt a férfiaknak c. könyvéből pötyögtem be ezt a pár sort. Tkp. az érdekelne, hogy hogyan lehetséges(milyen módszerekkel), hogy ilyen piciként beszéljen egy baba? (A szerző egyébként írta, hogy ezek nagyon kirívó esetek).
Linda
Egyébként nővérem 6 hósan mondta állítólag első szavát (anyukám szeret túlozni, tehát pontosan nem tudni... :o)
Viszont szinkron tolmács lett belőle, Brüsszelben dolgozik az EU tanácsban. 4 idegen nyelvből teljesen profi, és még 2-3 társalgás szinten megy neki. Ehhez volt tehetsége. Viszont minden másból "átlagosnak" tekinthető. Szóval én elhiszem a Michaelt...
harmadik
Kérdezed, hogy hogyan?
Meg kell mutatni neki a világ szépségeit, hagyni, hogy magától kibontakozzon, és amihez kedve van, ami érdekli, abban támogatni.
És a Te példád számít. Ha látja, hogy hogyan lelkesedsz valamiért (pl. olvasás, vagy természetjárás), akkor az neki is tetszeni fog. A gyerekek intenzíven utánoznak. Minden, ami ennél több, az már mesterséges. Szerintem. (Persze a kicsi gyerekekre gondolok, iskolás kor előtt.)
Uff. harmadik
Jajj, csak nem értitek.... Nem az érdekel, hogy ki- mit csinál a saját/ másik , (tökmindegy) gyerekével, és hogy az jó-e vagy rossz.. Rosszul tettem fel a kérdést.
Majd megfogalmazom máshogy, és úgy teszem fel - később.
De azért köszi, hogy válaszoltatok ! :-)
Egyébként ezt találtam:
Köszi, én is megtaláltam, + még ezt:
Azt hiszem, inkább másik (speciálisabb) fórumon próbálkozom, mert nagyon érdekel a téma :)
Szép napot Nektek !
Na, most van újra egy kis időm netezésre, ezt találtam még, ha érdekel valakit: (Szerintem nagyon durva :DDD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!