Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ket- harom kisgyereknek es az...

Ket- harom kisgyereknek es az anyukajuk idegrendszere szempontjabol a kertes haz jobb vagy egy csaladbarat lakotelep?

Figyelt kérdés
Jelenleg panelben elunk, de ez a lakotelep kimondottan gyerekbarat. Hatalmas zold parkok, jobbnal jobb jatszoterek karnyujtasnyira is es meg kb 100 meterenkent. Ket etterem a kozelben ahonnan menut lehet rendelni es szoktam is. Bababoltok, turik nem is egy, ha kell a gyereknek egy cipo, harisnya, csak egy 5 perces seta. Bolcsik, ovik, sot iskolak, meg gimi is rengeteg. Lift van es egy szupermarket mellettunk. Ugy erzem itt konnyebb lenne mimt csaladi hazban, de sokan mondjak, hogy pedig az jobb. Gondolkodom a nagyobb lakason, hazon, de nem tudom maradjunk e vagy menjunk csaladiba.Szerintetek hol konnyebb gyereket nevelni?
2014. szept. 9. 13:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

mi panelban laktunk, utáltam :) a szomszédok hangosak voltak, 100 lakásos, így mindig volt valaki aki délutáni alváskor fúrt, utáltam, hogy állandóan öltözünk-vetkőztünk...

aztán átköltöztünk a lakótelep mellé egy kis kertes házba. imádom :D

ha nincs kedvem puccba vágni magam akkor pizsibe lemegyünk a kertbe, nyáron grill partikat csinálunk, férjem nyírja a füvet meg van pár gyümölcsfa amik elvannak magukban :)

nincs közösköltség, a rezsi sokkal kevesebb még télen is, azt a szobát fűtöm be és annyira amennyire akarom. éjfélkor elindítom a mosógépet, ha gyerek meghülyül senki nem szól be, és minden csak 5 perccel távolabb van mint régen...

de vidékre, kis faluba nem költöznék ki, itt tényleg minden közel van mint panelban is volt, csak élvezzük a csöndet, a kertet, a reggeli kávét a teraszon :) na meg nyáron a medencét, pancsolást, simán pucérkodhat a gyerek, senki nem lát be... az ablakból meg látom a panelt ha hiányozna :D

2014. szept. 9. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem kertes ház. Én ott nőttem fel, a gyerekem is abban nődögélnek. Egyébként itt is van a közelben majdnem minden, maximum 20 percre vagyunk a bevásárlóközponttól, hasonlóktól. Játszótér itt is van több is, most újítottak fel kettőt is. Meg persze vannak a régiek. Bölcsi, ovi, iskola 10 perces sétán belül 3,5 éves gyerek sétatempójában. Jól közlekedhető környezetben van babaúszás, gyerekuszoda, gyerekklubok.

Ezen kívül A nagyobbak akkor mennek ki a kertbe, amikor akarnak, én benn főzök, vagy pihenek... Jó dolog a kertes ház, nagy könnyebbség. Tény, hogy nyírni kell a füvet, de megéri.

2014. szept. 19. 12:04
 13/13 anonim ***** válasza:
Tudom, már régi a kérdés, és meg is fogtok ölni a válaszomért, de belegondoltatok már, hogy a másik x számú panellakónak mit jelent az, ha kisbaba van a szomszédban? Valaki írta, hogy a szomszédok hangosak, az alvásidőben fúrnak. Na, a mostani szomszédom gyereke meg az én alvásidőmben bömböl. Ők nem tudnak elköltözni, és tudom, hogy a fogzás el fog múlni idővel, de lassan már az én szervezetem is beáll arra, hogy négyóránként szoptatunk, pedig nincs is kisgyerekem :D Szóval szerintem ha dilemma, akkor inkább kertes ház, amíg kicsik a gyerekek, és vissza a városba, amikor mondjuk óvodáskorú lesz a legnagyobb. A mi panelunk is családbarát, sosem rónánk fel a szomszédnak azt, hogy üvölt a gyereke, de vannak helyek, ahol emiatt közutálatnak örvend a delikvens, és ez megkeseríti azt, hogy élvezze is a szülőséget.
2017. okt. 21. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!