Ket- harom kisgyereknek es az anyukajuk idegrendszere szempontjabol a kertes haz jobb vagy egy csaladbarat lakotelep?
Ez attól függ, hogy mit szerettek. Mi panelban lakunk, anyukámék kertes házban. Hozzájuk menekülök, amikor már nem bírom. Nálunk is van minden, de az itteni gettós suliba bölcsibe sose íratnám be a gyerekemet. Alig várom, hogy elköltözzünk.
Viszont van olyan barátnőm, akit felemészt a kertészkedés, hogy télen terhesen hányta a havat...
Van a nyárnak olyan pillanat, amikor de jó lenne kicsapni azt a kismedencét, de ... Én azt láttam magam körül, hogy a családi házba kicuccoló barátnőim kicsit megmakkantak magányukban. A sógornőm már sikitófrászt kap attól, hogy kinéz az utcára és halott csönd. :) Szal mindegyik jó vmiért, írj pro-kontra listát, ha ez segít.
Én panelpárti vagyok alapvetően. Mérlegelve, hogy de jó lenne grillezni a kertben. Aztán pikk-pakk eltelik a 3 év és muszáj lesz beközlekedni egy oviba nap mint nap.
Ez rengeteg mindentől függ. Hol van a ház, milyen vagy te magad.
Mi Budapest belvárosából, a Városliget mellől költöztünk a 17. kerületbe. Sosem cserélném vissza. Ugyan messze van, de ovi, suli, jó suli, jó gimi van a közelben. Nekem minden pénzt megér a kert. Csak pár példa: beteg voltam és mozdulni alig bírtam, kimenni sétálni meg végkép nem, gyerekek kimentek a kertbe és játszottak én meg a teraszról figyeltem őket, miközben döglődtem. :D
Grillezések, családi találkák, mind a kertben zajlanak.
Amíg főzök, gyerekek kint játszanak.
Én alapvetően rugalmas vagyok, aktív életet élek, bevállalós vagyok, a szó legnemesebb értelmében. :D Tehát ha gondolok egyet, hogy irány a libegő, akkor beülünk a kocsiba és felmegyünk Zugligetre. Semmiben sem gátol a kertes ház.
Viszont se időm, se kedvem kertészkedni. A férjem sokat dolgozik. Így semmi sincs a kertünkben, csak díszfák és fű. Ezt egy bácsi jön hetente 2000 forintért ellátni. (Van egy nagyon aprócska fűszerkertem, azt én csinálom, ennyiben kimerülök.)
Ellapátolja a havat, ami kb. fél óra. Sokaknak ő csinálja a környéken, nyugdíj kiegészítőként.
Tehát mérlegelj, írj listát és úgy dönts. Nekünk így jó, van, van aki megkattanna itt. Nagyon nem mindegy, hova mész, a környék. Mindenhova én sem mennék egy családi házért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!