Hogy szoktassam le a kisfiam a sok ivásról? Napi 2 litert megiszik de csak tea vagy üdítő! Vizet nem iszik!
Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 15:14
11/23 anonim válasza:
Az én kisfiam is napi másfél-két litert iszik, ő is alig cukrozott teát és felesben vízzel higított 100%-os gyümölcslevet, nagyon ritkán kevés vizet (ja, és ő is cumisüvegből iszik szívesen, csőrös pohár nem kell neki, pohárból viszont azért szokott inni). Mi más okból kifolyólag sokáig kéthetente jártunk vizeletvizsgálatra, és ott mindig rendben volt a vizeletben lévő cukor. A gyerekorvos szerint vannak babák, akiknek az átlagnál nagyobb a folyadékigényük, és ő ilyen. Persze szerinte is több vizet kellene innia, de sajnos a kisfiam azt ritka kivételtől eltekintve elutasítja. Azért a helyedben én is utána járnék, hogy nincs-e rejtett cukorbetegség a háttérben.
12/23 A kérdező kommentje:
10 kg 10 dkg!voltunk már orvosnál nem cukorbeteg minden rendben van vele!azt mondta az orvos hogy ez egy rossz szokás nem baj ha sokat iszik csak ne mindig gyümölcslét illetve próbáljam azért visszafogni mert a veséjének nem jó ez a sok folyadék!próbáltam csőrős pohárból de abból egyátalán nem iszik csak kilocsolja!a cumis vég lenne a baj?csak cuclizni akar abból élvezetesebb neki inni?mit tegyek?
2010. jan. 19. 09:49
13/23 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat!elejében nem akart inni a fiam sem egyátalán később megízlelte a gyümölcsét azóta iszik ilyen sokat!de vizet nem fogad el azóta sem!
2010. jan. 19. 09:51
14/23 A kérdező kommentje:
jah igen rendesen eszik reggel tízórai ebéd uzsonna vacsi meg napközben csemege kuki,keksz,piskóta,csoki,puding stb...viszont nem sós és fűszeres ennivalókat kap ezért nem értem a sok ivás okát!
2010. jan. 19. 09:53
15/23 anonim válasza:
És a sima pohárhoz mit szól? Azt próbáltátok?
16/23 A kérdező kommentje:
Az sem gyere be neki nem iszik belőle!De tegnap vettem neki csőrős(puhát) csöpögésmentesen és abból talán-talán eddig úgy néz ki hogy iszik elfogadja de így épp épp hogy hajlandó inni!
2010. jan. 21. 09:49
17/23 anonim válasza:
Szerintem, ha tényleg nagyon szomjas lenne, akkor a vizet is meginná.
18/23 anonim válasza:
Előző vagyok.
Csak lehet, hogy nem 2 litert inna belőle, csak másfél decit egy nap, de szerintem az elég is.
19/23 A kérdező kommentje:
másfél deci elég egy nap egy éves gyereknek?biztos?mert akkor vizet adok neki csak!
2010. jan. 22. 13:34
20/23 anonim válasza:
10:10 vagyok.
Utána néztem, hogy mennyit kell innia egy babának.
Itt, legalul van egy táblázat:
Az én fiam kb másfél, két deci vizet iszik. Emellet nem tudom mennyire számít a táp vízmennyisége, de abból napi 6 decit iszik. Néha kap narancslevet, amit én csavarok ki neki kb 2 narancsból. Néha pedig tejeskávét iszik, Maciskávéból. Üdítőt, teát nem szoktam neki adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!