Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megpróbáljuk kulon szobába...

Megpróbáljuk kulon szobába tenni a babánkat, hátha jobban aludna? Sikerult ez valakinek?

Figyelt kérdés
Babám 16 hónapos,velunk alszik,cicin alszik el és éjjel tobbszor ébred,ilyenkor cicin alszik vissza.Most új lakásba koltozunk és eszembe jutott,hogy kulon szobába és kiságyba tehetnénk,hátha nem ébredne annyiszor,de lehet,hogy csak rosszat csinálnék vele.Mi a véleményetek vagy tapasztalatotok?
2010. jan. 18. 15:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szia.Azt nem tudom,hogy az ágyatokból való kiszoktatással mi lesz,de légy következetes.

Én az új lakásban rögtön külön szobába raknám,sőt,ha ti újítjátok fel v. mentek nézni,hogy áll a helyzet,mutogassátok neki a saját szobáját,sőt én azt mondom,hogy ha meg tudjátok oldani,előtte 1-2 nappal menjetek játszani át játszani pár órát a leendő szobában,ha nagyon tartasz a dologtól.

Mi 10 hónaposan raktuk át a saját szobájába(akkor lett kész,én előbb szerettem volna)semmi probléma nem volt.Sőt,szerintem nyugodtabban is aludt,mert ezzel a lendülettel leszokot a reggeli(6 órás)szopiról végleg(1x szopizott/nap).

Mondjuk ő kezdetektől kizárólag a saját ágyában aludt és ebből nem engedtünk,de ez a mi dolgunk.

2010. jan. 18. 22:44
 22/25 anonim ***** válasza:
A kisfiunk 15 hónapos volt, mikor új lakásba költöztünk. Addig egy szobában aludtunk, külön ágyban (a régi lakás kicsi volt, azért voltunk egy szobában). Akkor már pár hónapja egyáltalán nem szopizott, és az éjszakákat régóta átaludta. Na, akkor jött az új lakás, külön szoba, amit a felújítás alatt többször mutogattunk neki, ráadásul ugyanolyan színűre festettük a falat, mint a régi hálószobáét, ugyanazokkal a bútorokkal is rendeztük be. Mégis három pokoli hónap következett!!! Senkinek nem kívánom! Eleinte napközben is iszonyú hisztis volt, de az éjszakák voltak csak igazán horrorisztikusak. Fél-egyóránként keserves sírással ébredt, nem lehetett megnyugtatni, a karunkban is csak vagdalta magát. Minden létező módszert kipróbáltunk ( a Suttogót nem, mivel panellakásban lakunk, és az alsó lakó már első héten feljött, hogy csináljunk valamit a síró gyerekkel, mert ő nem tud aludni), homeós bogyók, viburcol kúp, mellé feküdtünk, míg el/visszaaludt, átvittük közénk a franciaágyba, ringattuk karban, megnöveltük az esti tápszeradagot stb. Semmi sem segített, végül az idő kezdte megoldani a helyzetet, mostanra - 4 és fél hónappal a költözés után - végre eljutottunk odáig, hogy éjszakánként legfeljebb egyszer-kétszer felsír, olyankor elég átmenni hozzá, kicsit megsimogatni, és már alszik is tovább, de már egyre gyakoribb az is, hogy átalussza az éjszakát. Szóval kitartást, valószínűleg Nektek sem lesz könnyű, de idővel ez is megoldódik majd!
2010. jan. 19. 00:06
 23/25 A kérdező kommentje:

A 19:54-es szépen megfogalmazta azt,amit eddig magyaráztam, és kedves Banyuci,ez nem egy verseny,hogy ki neveli jobban a gyerekét.

Egyébként az alvás is baba fuggo,és eddig esélyem se lett volna kulon szobába tenni,mert most 1 szobásban lakunk.Ha átkoltozunk,megpróbáljuk a kulon szobát,de azt soha nem fogom hagyni,hogy keservesen sírjon.Errol nem kérek véleményt Banyuci!

Koszi a válaszokat!

2010. jan. 19. 14:04
 24/25 anonim ***** válasza:
28%

Párom végigolvasta ezt a topicot. Az első megjegyzése a következő volt: "majd csodálkozik, ha a férje előbb-utóbb meg fogja csalni, mert rá nincs ideje, csak a gyerekkel törődik, és az egy ágyban alvás miatt valószínűleg nem is szexelnek".

És ez egy férfi véleménye volt, nem az enyém. Már mondtam, azt csinálsz, amit akarsz.

Banyuci

2010. jan. 19. 19:19
 25/25 A kérdező kommentje:
A férjed véleményére csak annyit mondanék:mindenki magából indul ki!Ez amúgy is inkább típus kérdése,a férjem családcentrikus és huséges típus,és egyébként meg simán lehet szexelni,ha a kicsi elalszik.
2010. jan. 20. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!