Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az egypetéjű ikrek genetika...

Ha az egypetéjű ikrek genetikailag teljesen azonosak, hogy lehet, hogy kicsit mégis eltérnek?

Figyelt kérdés
Aki régóta ismer egy egypetéjű ikerpárt, az egy idő után világosan látja a vonásbeli különbségeket, plusz van olyan, hogy egyikük magasabb. Ez hogyan lehetséges?

2014. szept. 7. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem egyezik meg a génállományuk 100%-ban, ezt nem tudom, hogy honnan vetted, de nettó butaság.
2014. szept. 7. 14:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Kb. amúgy a megtermékenyüléstől az első osztódásig ugyanaz a génállományuk, onnantól kezdve ezer meg ezer hatás nyomán mutálódik a génkészlet, és bár nagyok a hasonlóságok, sok eltérés alakul ki közöttük. De ez a genetika, közben leesett, hogy te úgy gondolod, hogy van egy "magasság gén", egy hajszín gén stb. Nem így működik.
2014. szept. 7. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem egypetéjü ikerlányaim vannak, másfél évesek. Mindenki szerint teljesen egyformák, én látok különbsèget, de ha nincsenek egymás mellett, èn is összekeverem öket.
2014. szept. 7. 16:03
 4/6 anonim ***** válasza:
A génállományuk tényleg megegyezik.
2014. szept. 7. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:

A génállományuk megegyzik.

Azért kicsit mások mégis, mert különböző hatások érhetik őket, és valószínűleg nem is minden teljsen egyformán hat rájuk.

Ettől lehet köztük eltérés.

2014. szept. 8. 11:09
 6/6 anonim ***** válasza:

4 éves egypetéjű fiaim vannak.

Egyikük kisebbnek született a testvérénél, mert az ő oldalán el volt meszesedve a méhlepény, emiatt vsz. kevesebb tápanyaghoz jutott hozzá az utolsó napokban ,hetekben. Elég gyorsan beérte a testvérét, de az arca, testalkata egy kicsit vékonyabb maradt.

A másik az, hogy nagyon különböző egyéniségek, és ez látszik a mozdulataikon, mimikájukon, így könnyű őket megkülönböztetni (szerintem). Viszont ha alszanak, és kisimulnak a vonásaik, akkor valóban kísértetiesen hasonítanak egymásra.

2014. szept. 8. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!