Egynemű ikrek esetében a kórházban csinálnak dns vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy egypetéjű vagy kétpetéjű ikrek?
Pl. húgom és én nagyon hasonlítunk, szinte egyformák vagyunk es nem is vagyunk ikrek.
Ha ennyire hasonló ikreim lesznek, akkor nem fogom tudni?
Utolsó: ez főleg egészségügyi okokból számít egy ikrek szülőnek. Az egypetéjűek ugyanis nem kapnak el egymástól fertőzést, viszont ugyanazokra a betegségekre hajlamosak. Ha egyiküknél allergia v. aszma, stb. alakul ki, számítani kell rá, hogy előjöhet a testvérénél is. Meg egyébként is benne van az embernek, hogy mindent tudni akar a saját gyerekéről, és ez igenis érdekes, hogy egy- v. kétpetéjű ikrek-e.
A kérdezőnek: elvileg az ikres szülőknek joga van kérvényezni a méhlepény vizsgálatát szülés után, s ebből kiderül, hogy hány petéjűek. Én ezt sajnos nem tudtam akkor, de te még rákérdezhetsz az orvosodnál, hogy hogy van ez. Magánkórház sem kell hozzá.
De ha szinte egyformák és külön burokban külön méhlepénnyel rendelkeztek, akkor lehet mindkettő! Ilyen esetben hogyan derül ki?
Egypetéjű ikrek:
- egy petesejt egy ondósejttel
termékenyül meg és a terhesség
néhányadik napjában kettéoszlik. Minél
később oszlik ketté, annál nagyobb
valószínűséggel lesznek egy burokban
- a magzatok méhlepénye és magzatburka
lehet közös, de külön is, ezt nagyon nehéz
megállapítani, a lepény esetében, mert
össze is nőhet, és egynek tűnhet
-egypetéjűek esetében biztos egyneműek
a babák
Kétpetéjű ikrek:
-két különálló petesejt két különálló
ondósejttel terméknyül meg. Külön
burokban helyezkednek el, de lepényük
tűnhet egynek is, mert összenőhet, de
minden esetben kettő van.
-a babák lehetnek azonos és külön
neműe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!