Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egypetejű ikrek közül az...

Egypetejű ikrek közül az egyik meghal/19héten/, a majdani szülésnél mit vagy hogy dokumentálnak? A halott magzatot megemlitik e valamilyen formában?

Figyelt kérdés

2012. aug. 21. 20:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Még a halva született babákat sem anyakönyvezik.
2012. aug. 21. 20:52
 2/22 anonim ***** válasza:
A zárójelentésen biztosan rajta lesz. Azt hogy kell e nevet adni neki, vagy valami egyéb, azt nem tudom.
2012. aug. 21. 21:13
 3/22 anonim ***** válasza:
25%

Ez most csak elméleti vagy gyakorlati kérdés?

Én nem hiszem, hogy a terhesség tovább tud menni úgy, hogy az egyik magzat halott. Persze meg tudják elméletileg csinálni, császármetszéssel kiveszik a halott magzatot, a másik pedig remélhetően túléli.

Mindenképpen rajta lesz az összes orvosi papíron, hogy a megszületett baba normál vagy ikerterhességből született e, stb, tehát meg fogják említeni sok-sok éven át minden nagyobb vizsgálatnál.

2012. aug. 21. 21:25
 4/22 anonim ***** válasza:
66%

1gypetéjű ikreknél nagyon ritka, h különböző burokban vannak, ergo ha az egypetéjű ikerpár egyik tagja meghal, nem élhet a másik sem tovább. (Akkor igen, ha pl. nagyon korai a terhesség, mert olyan van, h vagy lenyeli a testvére maradványait vagy beleépül, de ez kb. a 10. hétig)

A kérdésre válaszolva: nem , sajnos szülés előtti negatív állapotokat a terhességebn nem dokumentálnak, max. egy sorban , nálam annyi volt h gemini terhesség spontán redukciója.

2012. aug. 21. 21:38
 5/22 anonim ***** válasza:
49%

Úristen mekkora marhaságot írtál utolsó! HOgyan vennék ki császármetszéssel a halott magzatot? És visszavarrnák a méhet, hogy egy friss vágással rajta nyugodtan növekedjen tovább benne a másik baba? Ezt hogyan gondolod? A normál császárok között is van türelmi idő a méh regenerálódására, nem véletlen. És igen, létezik olyan, hogy a halott magzat mellett fejlődik a másik baba. A lényeg az, hogy ne induljon meg a spontán szülés, mert akkor jön mind a kettő. AMikor bent voltam magzatvízszivárgás gyanújával a klinikán, egy kismamának a 3-as ikerekből kettő elhalt, a harmadaik élt, kihúzott így 8 hetet, de sajnos a 32. héten meegindult a szülés, nem tudták visszatartani, és nagyon pici volt még a 3. baba is, így nem maradt életben.

A kérdésre is válszolva, nem anyakönyvezik, csak akkor, ha élve születik. Ha él akár csak egy órát is, akkor igen, van születési anyakönyvi kivonat és halotti is, sajnos. Minden tiszteletem egyébként azé az anyukáé volt, rettentően megviselt bennünket, szobatársakat is.

2012. aug. 21. 21:42
 6/22 anonim ***** válasza:
74%
Így már az utolsó előtti válaszolóra gondoltam, közben bejött egy válasz. Bocs.
2012. aug. 21. 21:42
 7/22 anonim ***** válasza:

Nem írtam baromságot, nézz utána és akkor mondj véleményt!

Van olyan ikerterhesség, hogy két külön burokban van a két magzat és két méhlepény látja el őket.

Én anno utánanéztem, mert ikerterhességem volt! Kikérem magamnak ezt a hangnemet!

Nem egy bevett szokás, de ELMÉLETILEG megoldható.

2012. aug. 21. 21:50
 8/22 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom a zárójelentésen szerepelni fog, de nem anyakönyvezik.

Amúgy létezik ilyen, egyik ismerősünknek 3as ikrei lettek volna, de egyikük elhalt a méhben "szerencsére" úgy mumifikálódott, hogy a tesókra és az anyukára nem jelentett veszély, így végig kihordhatta őket. Borzasztó lehet, remélem nem veled történt ez Kérdező. Ha igen, akkor kitartás és nagyon sok erőt hozzá.

2012. aug. 21. 22:00
 9/22 anonim ***** válasza:
68%
....es ket kulon mehben fejlodnek a babak? Mert ha nem (marpedig nem), akkor hogy tudna a felvagott es visszavarrt meh kihordani az egyre novekvo magzatot ugy, hogy ne nyiljon szet? Mikor forrna ossze a heg? Mikozben novekszik es mozog benne egy baba? Ha igy lehetne, akkor rogton ezt tettek volna az orvosok az altalam leirt esetben is.
2012. aug. 21. 22:00
 10/22 anonim ***** válasza:
68%
meg annyit, hogy tobb egymast koveto csaszarnal is gyakori a hegszetvalas fogalma, pedig akar evek is eltelnek a vagasok kozott. Mindegy, elnezest a kerdezotol, csak megdobbentett ez a hozzaszolas, meg a hozza tartozo magabiztossag.
2012. aug. 21. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!