Tejallergia vizsgálaton mi várható? Milyen tapasztalataitok vannak?
Nekem 15 hónapos volt a fiam, amikor kiderült a tejallergiája.
A kiütések neki is a tünetek között voltak, meg, hogy 5 hónapos korától 15 hónapos koráig 5g-ot hízott összesen.
Volt egy teljes vérvétel (táplálékallergia szinte mindenre),
aminek az eredménye akkor (7 éve) 2-3 hét után lett meg.
Volt prick teszt is, ez a szurkálós, ami tényleg nem kellemes a babának, de ha kiderül, akkor a dietetikus elmondja a diétát.
Akkor 1 év után kinőtte az allergiát, de most 2 éve újra visszajött neki tojás és pollenallergiával együtt.
A mi gyerekorvosunk annak idején amikor ezekkel a tünetekkel mentem, mindig csak azt mondta, hogy hagyjuk ki néhány napig a tejfogyasztást, és utána kezdjük újra.
Már amikor a második alkalommal mentem a tünetekkel, akkor már én kértem a beutalót, mert magától nem adta volna.
Nekem újszülött korától allergiás volt. Anyatejes, és ha én fogyasztottam tej vagy szója származékot, akkor kb. 24 óra múlva 3-4 órán át tartó hasgörcse volt, amit semmivel nem lehetett elmulasztani. Amikor már nagyobb lett, és ő evett, akkor kisebb korában hasgörcs, később jöttek a pöttyök, hasgörcs már nincs. Figyelem, hogy mikor mit eszik, egyértelmű. Szép lassan ki is nőtte a tej részét, mára már az összes tejtermék mehet, kivéve magát a tejet, a tejszínt.
A vizsgálatra csak februárban megyünk, a vérvételt is ők csinálják majd...
Nálunk mellkas, felkar, néha hát is, de nem tudom pontosan, hogy melyik a tej, és melyik a szója (pl. tejcsokievésnél... :o) ezért vizsgáltatjuk ki pontosabban... (bár felkészültem rá, hogy nem fogunk ennél többet megtudni, mint amit már eddig is.... :o)
első
"Tejféleség és tejféleség" között nagy különbség van. A lányom allergiája is fokozatosan múlt. Először olyan terméket sem ehetett, amiben joghurtpor van (pl. Győri édes keksz, vagy margarin), aztán az már nem okozott gondot, és így szép lassan jöttek be a termékek. Ezt csak úgy tudod kikísérletezni, hogy nulla tejterméket adsz neki két napig, aztán csak egy félét, és megnézed, az okoz-e gondot, vagy sem és így tovább, mindent letesztelni. (A Liga margarin az egyetlen, ami nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, minden másban van tejpor, vagy joghurtpor stb.) De ez elég egyszerű, szigorúak a szabályok, minden csomagolt terméken rajta van, hogy mi van benne. (A felvágottas pultot ki kell hagynod sajnos)
Olyan nincs, hogy valamitől egyszer kijönnek a pöttyök, másszor nem...
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!