Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet hogy a bimbóvédőn...

Lehet hogy a bimbóvédőn keresztül nehezebben szívja ki a tejcsit a baba?

Figyelt kérdés
2,5 hónapos és 2 hete alig hízik, elfárad kaja közben. elejétől fogva védővel etetem. Ma mintha anélkül többet evett volna. Digitális a mérlegünk, de elég érzékeny és mivel a babám örökmozgó, így sokszor téved a mérés.
2010. jan. 18. 09:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen,lehet.
2010. jan. 18. 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet! A bimbóvédő más technikát igényel, mint a nélküle való szopás. Próbáld ki, hogy anélkül szoptatod a babát. Miért kell a védő? A méregetést hagyd a csodába, bőven elég, ha hetente 1x méred, akkor jobban látszik, hogy hízik-e a baba!
2010. jan. 18. 09:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Az elején nagyon kisebesítette a mellemet a baba és a krémek sem sokat használtak, akkor ajánlották.
2010. jan. 18. 09:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Vásárolj más márkájú bimbóvédőt, nekem a MAM közepese jött be, az Aventet nem is akarta bekapni. Sokáig szoptattam védővel.
2010. jan. 18. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Gondolom, már azóta begyógyult a melled. Nekem is sebes volt, de 2 hét alatt rendbe jött. Addig én is bimbóvédőt használtam, de utána elhagytam. azóta már bőven hozzászokott a bimbóm a szoptatáshoz és egyszer se lett újta sebes, nem repedt be.
2010. jan. 18. 10:27
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi, én is igyekszem elhagyni...
2010. jan. 18. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyilván nehezebb, de ha már ehhez van szokva a baba akkor ez nem jelenthet gondot se a babának, se a súlyának.

A védőn keresztül a baba teljesen a lyukakig szívja a bimbót. Nekem néha már átszívja a bimbó szövetét és eléggé fáj valószínű hogy ezáltal egy kicsit eltömődnek a nyílások és nem jön már úgy a tejcsi, de ez már csak akkor van amikor egyébként is nehezebben jön a tej. Én néha leszoktam venni a végén a védőt, de olyankor is már csak kínlódik..

Mi egy hetesen kezdtük használni a védőt, mert teljesen szétcsócsálta a bimbóimat, annyira hogy még mindig érzékenyek pedig már két és fél hónaposak vagyunk. Azóta használjuk, kezdetben emiatt nagyon rosszul éreztem magam, mert mindenhol azt olvassa az ember hogy nem jó, meg elapad a tej, meg egy csomó rosszindulatú hülyeség...

Még mindig nem fogadtam el teljesen a dolgot magamban, de már valamelyest én is rászoktam a védőre, egyrészt félek hogy nehogy kisebesítse újból, hiszen neki a védő után újból meg kell tanulni szopiznia védő nélkül.

Na mindegy... jól belementem a dologba...

A lényeg hogy én is méregettem sokat kb másfél hónapos koráig minden szoptatásnál, aztán rohadtul meguntam. Mondjuk a mi babónk hetente 250 grammot hízik, ezért már csak hetente mérem, mert elegem lett volt olyan mérés hogy egyszer 130 mg-ot mért aztán volt hogy csak 40 mg-ot...

Szóval ne méregess, elég hetente tudom nehéz lekattanni róla, mert az ember nyugodtabb így, de bízz a babádban, meg magadban!!!

2010. szept. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!