Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan célszerű elkészíteni a...

Hogyan célszerű elkészíteni a főzelékhez szánt husit? Egyszerre főzzek meg többet és tegyem a fagyóba?

Figyelt kérdés
Már kapott húst, bébi húslevest csináltam neki, abba főztem bele 3 jégkockányi méretű csirkemellet. Meg lehet főzni előre egy nagyobb adagot? Vagy Ti hogy szoktátok?
2008. aug. 8. 06:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Én egyszerre többet szoktam főzni és lefagyasztom. Egyszerűen azért, mert ilyen kevéske adagot nem tudok levágni a fagyos húsról, szóval ha magunknak főzök husisat, akkor egy nagyobb menniységűt megfőzök, leturmixolok és elosztom kis adagokba, lefagyasztom. Volt már, hogy megcsináltam készre a bébikaját, és azt fagyasztottam le egy-egy ebédnyi adagokban.
2008. aug. 8. 09:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem több megoldásom is van:

- Felteszek egy nagy lábosba levest, ami csak a babáé lesz. Rakok bele répát, fehérrépát, karalábét, karfiolt, szóval minél többféle zöldséget meg a husit, és csak nagyon kevés sót. Ha kész, szétválogatom a zöldségeket és a husit, és Külön-külön a zöldségekkel összeturmixolok a szétadagolt húst. Így majdnem két hétre előre megvan a főzelék, és nagyon változatos lesz. Ha sűrű, merek hozzá levet. Aztán bébiételes üvegekbe rakom, a tetejére mehet egy kiskanál olívaolaj (a zsiradékra is szükség van)és irány a fagyasztó.

- A másik megoldás, hogy teflonserpenyőben egy kis olajon megpirítom az ujjnyi vastagra vágott csirke vagy pulykamellett, fehéredésig pirítom, aztán kis víz aláöntésével puhára párolom. Ha kész, még melegen a párolólével és az olajjal együtt óvatosan összeturmixolom (ha már nagyobb a gyerek, elég kis falatkákra vágni) és jégkockakészítőben lefagyasztom. Így friss zöldséggel lehet majd felolvasztva adni.

Jó főzőcskézést és kísérletezést!

2008. aug. 8. 09:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én úgy csináltam (a gyerekdoki javasolta), hogy megvettem 1 egész csontos !!! csirkemellet, megfőztem egyben, nagyon picit sózva. Amikor jól megfőtt, diónyi (nem tudom mennyi idős a babád) adagokban ki zacsiban lefagyasztottam. A spenótot, cukkinit stb. ugyan ilyen kis adagokban (nyilván nem tudsz pl. 1 tököt frissen mindig venni ezért a mini adagért)lefagyasztottam.Amikor főztem neki pl. kivettem 1 adag husit, 1 adag brokkolit, összeforraltam és a végén 1-2 kocka anyatejjel (tele volt a fagyasztóm) összeturmixoltam. Így tök egyszerű volt és pik-pak elkészíthető.

Nem tudom mit ajánlanak most (sok minden változott), az én lányom 5éves, akkor így csináltam. Most 5 hetes ikreim vannak (1 fiú 1 lány) velük is így fogok tenni ha eljön az ideje.

2008. aug. 8. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!