Van ittvalaki akinek a babája már 8hós de ha hasonvan nem tudja kitolni magát a két kis kezecskéjével? Nem szeret hason lenni a kislányom.
Ha nem kuszik meg es csak hanyatt szereti, akkor jobb lesz szakemberhez fordulkni! Tudom mirol beszelek en ezt mar vegigcsinaltam. Remelem nem lesz semmi baj.
1 eves baba anyuja:)
Nálunk korábban kezdődtek a gondok, az újszülött lányom erősen jobbra húzta a fejét és nem tudta a szájába venni a cicit. Oldalt nem maradt meg és el is gurult, hason pedig nem emelte/fordította a fejét reflexesen és üvöltött. Végülis 3 hónapos korára kiderítettük, hogy amiért a méhen belül a nyakára és a bokájára volt tekeredve a köldökzsinór, hosszabb időre oxigénhiányos állapotba került, ami károsította a mozgásért felelős központi és perifériás idegrendszeri pályákat, és emiatt középsúlyos és általános kiterjedű izom-hipotóniája lett. Elkezdtünk Dévény-tornára járni, ami (nálunk) hosszú idő alatt, de szépen rendbetette az egész testét. Emiatt viszont kb. fél éves lemaradásba kerültünk a kortársakhoz képest (nagy)mozgás terén; és a torna nélkül nem is haladtunk volna előre, mert a lányom fizikailag nem volt képes kivitelezni a mozgásformákat.
Nem ijesztgetésnek írtam ezt le, csak azért, hogy ha szükségét érzed, szerintem mindenképp keress meg egy DSGM-es gyógytornászt, ők rövid időn belül meg tudják ítélni, hogy van-e ilyesféle problémátok vagy sem. Azért nem gyerekorvost vagy neurológust javaslok, mert ők általában a normál gyógytornát ajánlják szinte minden mozgásbeli megkésésre, ami ilyen speciális esetben (ha arról van szó), tulajdonképpen semmit nem ér.
www.deveny.hu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!