Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasznosnak találjátok a...

Hasznosnak találjátok a védőnőtöket?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert én is védőnő vagyok, és nagyon sok rossz véleményt olvastam.jelenleg gyesen vagyok és érdekelne hogy jössztök ki vele! Amíg dolgoztam úgy éreztem jól végzem a munkám mert jó kapcsolatban voltam mindenkivel, és sokat tanultam a többgyermekes anyukáktól! Elkeserít a sok negatív vélemény, persze ismerek én is sok hanyag védőnőt!
2010. jan. 15. 12:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A mi védönőnk aranyos,de tudásával nem sokra megyek.Még soha nem kaptam egyértelmű választ a kérdésemre.De viszont emberileg olyan jó szándékú.1szer volt kint nálunk,mindig mi megyünk havonta.10hónapos a lányom.Eü-gyi iskolát végeztem,ragadt rám valami és nem szégyenlek tapasztalt anyukáktól sem kérdezni.Nem mondanám hanyagnak sem.
2010. jan. 15. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia! Kisfiam 1 éves, másfél hónaposan volt itt utoljára a védőnőnk. Néha találkozunk, de nem is igazén érdekli mi van velünk, és ha mondom neki, mit csinál a fiam, sosem akarja elhinni. Még mikor terhes voltam, akkor is csak sértegetett, meg belekötött hogy hol szülék, miért annál az orvosnál. Ja és azzal kezdte, hogy ugye mi nem is akartuk ezt a gyereket?! Na én nem kérek ilyen segítségből, csak felidegesít.
2010. jan. 15. 13:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Elfelejtettem mondani, hogy a védőnőnknek még mobilja sincsen, azt mondja, elvből: elhiszem, de a védőnőt nem kéne tudni bármikor elérni??
2010. jan. 15. 13:17
 14/18 anonim ***** válasza:

A mi védőnőnk nagyon jó!

Bármikor felhívhatom, ha valami gondom van, havonta jön hozzánk, pedig már 14 hónapos a kisfiam.

Tapasztalt, segítőkész, jó szándékú. Nem észt oszt, hanem először megkérdezi, én mit és hogyan gondolok csinálni. Ehhez fűzi az ő mondandóját, benne elrejtve a tanácsait, és én ezért nagyon hálás vagyok. A szakmai és saját tapasztalatait adja át úgy, ahogy az a mi fiúnknak is jó legyen.

2010. jan. 15. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!Igen és amellett,hogy "hasznos" (csúnyább szóval élve) szimpatikus,aranyos emberként is.Bármikor hívom,nagyon kedves,meghallgat,tanácsot ad.Neki egy nagyobb kislánya van,gyakran kérdezgetem őt arról,hogy ő hogyan csinálta ezt vagy azt a dolgot.Szóval teljesen elégedett vagyok!

Ne kesergj,mert úgy tűnik az írásodból,hogy te is lelkiismeretes ember vagy,hiszen foglalkozol azzal,hogy mások mit gondolnak rólad,illetve a védőnőkről általában.Szerintem abszolút az adott védőnő személyiségétől függ,hogy mennyire szeretik,becsülik őt.Ahogy már írtad te is,ismersz hanyag munkatársakat!

Itt sem szabad általánosítani.

Egyébként tényleg jófej vagy,hogy érdeklődsz és őszintén leírtad,hogy te is hibázhatsz és hogy még most is gyűjtöd a tudnivalót!Üdv

2010. jan. 15. 13:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Előre bocsátom, 4 gyerekem van. Így aztán nem sok mindenben van szükségem a védőnő tanácsira. Ő is tudja, hogy mi a helyzet, így aztán az energiáit inkább az első babás anyukákra irányíthatja. Szerencsére nincs is igazán szükségem a munkájára. De: Amikor a 2. babám született (14 éve), ugyanő volt a védőnőm és bizony akkor se állt a helyzet magaslatán..egyetlen egyszer se jött ki hozzánk!!! Pedig akkor még lettek volna kérdéseim. akkor jött be ez a szemléletváltás az etetéssel, napirenddel stb. kapcsolatban és csak magamra (az ösztöneimre és arra, hogy figyeltem a baba igényeit) és a különféle könyvekre tudtam támaszkodni. Akkor még nem volt internet, így ha valami érdekelt vagy valamit nem tudtam, mindennek nekem kellett utánanézzek. Igen, nálunk is vannak nagyon jó védőnők, főleg a fiatalok, de sajnos az idősebbek már nem biztos, hogy megfelelően állnak a munkájukhoz és az anyukák, babák igényeihez!
2010. jan. 15. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
A mi védőnőnk FIAM SZÜLETÉSE UTÁN 2X volt nálunk, most 3 hónapos a babám, azóta nem is jött. Mindenféle kifogásokat talál, most ezért, most azért nem jött, de majd jön. Ezek után már ne is jöjjön.
2010. jan. 15. 14:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Sajnos az én védőnőm szó szerint semmiben nem tud segíteni.Akkor sem tudott, amikor terhes voltam.Most is csak megméri a gyerkőcöt, és ezzel kifújt.Nem érti a dolgát.Még a számát sem tudom, ha esetleg gondom lenne.Azt sem értem, hogy hogyan lehet állandóan szabin.

Gyerekorvost váltottam, és az ottani védőnőktől kapok segítséget.Ők nagyon aranyosak, kedvesek.Ha őket nem érem el, akkor a barátnőm védőnője segít.Őt bármikor (még vasárnap is) fel lehet hívni.

2010. jan. 15. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!