Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cask éjszaka érdemes légzésfig...

Cask éjszaka érdemes légzésfigyelőt használni?

Figyelt kérdés
Ha elalszik a baba nappal a nagyágyon akkor meg nem? Nekünk tanácsolták, hogy használjuk a dokik, de erre nem tértünk ki. Ti, hogy csináljátok?
2008. aug. 6. 15:05
 1/8 anonim válasza:
100%

Tudomásom szerint a légzésfigyelőt minden alkalommal kellene alkalmazni, amikor a baba alszik.

Azonban a szerkezet átszerelése egy másik ágyba saját tapasztalataim szerint nem túl egyszerű, így ez valószínűleg csak úgy valósítható meg, ha mindig a saját ágyába altatjátok.

Egyébként az is fontos, hogy milyen idős a baba, mert tudtommal a légzésfigyelő az első 2-3 hónapban nagyon fontos, de első év végéig is érdemes lehet alkalmazni. (Ugyanis ebben az időszakban szokott előfordulni a korai gyermekhalál, ami ellen használható a légzésfigyelő.)

Tehát mi ezt úgy csináltuk, hogy 2. hónapig csak a saját ágyában altattuk, és úgy 4. hónaptól kezdtük el máshol is altatni.

2008. aug. 6. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Csak kérdezni szeretnék. Azt mondták a dokik, hogy mi a teendő, ha jelez a légzésfigyelő? Tud a szülő valamit tenni azon kívül, hogy hívja az ügyeletet? (mert szerintem a mentők ilyen esetben sem mennek házhoz, csak ha az orvos hívja)
2008. aug. 6. 15:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha veszélyeztetett a baba 1 éves koráig ajánlják a légzésfigyelőt. Mi mindig a saját ágyában altatjuk, vagy ha véletlenül elalszik a nappaliban :) akkor állandó felügyelet alatt van!

Nekünk a kórházban amikor kiengedtek elmondták, hogy mi a teendő ha netán szükség van rá. Hogyan kell szájon át lélegeztetni, és a szivmasszázst is. De van tanfolyam, keress rá! De az esetek nagy részében elég ha felébresztik a babát, mert nagyon bealszik. S

Boldog babázást, soha ne tudd meg, milyen, ha beriaszt a kütyü...

2008. aug. 6. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a nagyágyban alszik el a kislányom, én oda nem szoktam "átszerelni" a légzésfigyelőt, mert ugye nem igazán lehet ez így. De általában tudom, hogy mikor alszik el napközben (11-től kb. fél 3-ig) és amikor látom, hogy álmos, elaltatom és a saját ágyikójába teszem le, ott pedig bekapcsolom a légzésfigyelőt.
2008. aug. 6. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Előttem sajnos van rosszpélda,én használtam a lányomnál éjjel nappal ha aludt,és most is használom.

A közelünkben egy 6 hónapos baba halt bölcsőhalált a délutáni szunyóka közben.Semmi előjele nem volt,mint általában ennek ugye nincs is.Tanácsadásra akarta vinni az anyja,és halva találta mikor fel akarta ébreszteni.

Milyen jó lett volna a légzésfigyelő használata neki.

Sokszor télyleh elég megrázogatni,mert ezek a kicsik olyan mélyen tudnak aludni,hogy egyszerűen nem vesznek levegőt.

De tényleg nem árt tudni mi a teendő ha nagyobb a baj.

2008. aug. 6. 16:00
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Tele van tököm,hogy minden fórum,meg újság tele van ezzel a témával!

Az ember leülne olvasni egy kismama lapot szépen,nyugodtan és ilyenekkel idegesítik...

Lehet lepontoszni meg fújolni nyugodtan,de állandó parában nem lehet élni!

2008. aug. 6. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Megértem, amit mondasz, hogy félelemben nem lehet élni, mert én is tapasztalom ennek hátulütőit. Viszont, tudod, azoknak akikenek beriasszt a légzésfigyelője... - honnan is tudhatná az ember, hogy az aktuális riasztásnak légzésfigyelő nélkül mi lett volna a végkimenetele - azoknak fontos és sokat ér ez a kütyü és jó, hogy lehet olvasni a használatáról, jelentőségéről. Remélem, hogy Neked soha nem lesz etéren problémád! Sokaknak pityen, riaszt a figyelője és ez esetektől függően, de pontos kivizsgálást is igényel(het)...a heim pál kórház sids vizsgálatn pld majd minden hely jóelőre befoglalt..és ez nem véletlen...és onnan kevés babó jön el onnan, hogy ne szűrjék ki valamilyét...ki-ki mérlegel a saját szempontjai, élete szerint, hogy ő hogy s mint kezeli ezt a dolgot a kicsijeivel.
2008. aug. 6. 18:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak:Nem kívánom se neked,se másnak,de ha te jártál volna így,ahogy az én ismerősöm akkor nem így nyilatkoznál.Amúgy minek olvasol ebben a témában,ha nem érdekel?Egyébként meg véleményem szerint minden anyuka félti a gyerekét,és arra törekszik,hogy minél nagyobb biztonságban tudja.Főleg akinek orvos mondta,hogy veszélyeztetett a babája.Egyébként mindenkié az,mert legtöbbször nincs előjele.Biztos nem láttál még kisbabát kékülni szürkülni amikor nem vesz levegőt.Hát ez a kütyü arra jó,ha az anyja nem látja,jelzi neki.

Szerintem érdemes használni,és az a jó ha sohase riaszt be.De akkor is megnyugtató.

2008. aug. 6. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!