Cask éjszaka érdemes légzésfigyelőt használni?
Tudomásom szerint a légzésfigyelőt minden alkalommal kellene alkalmazni, amikor a baba alszik.
Azonban a szerkezet átszerelése egy másik ágyba saját tapasztalataim szerint nem túl egyszerű, így ez valószínűleg csak úgy valósítható meg, ha mindig a saját ágyába altatjátok.
Egyébként az is fontos, hogy milyen idős a baba, mert tudtommal a légzésfigyelő az első 2-3 hónapban nagyon fontos, de első év végéig is érdemes lehet alkalmazni. (Ugyanis ebben az időszakban szokott előfordulni a korai gyermekhalál, ami ellen használható a légzésfigyelő.)
Tehát mi ezt úgy csináltuk, hogy 2. hónapig csak a saját ágyában altattuk, és úgy 4. hónaptól kezdtük el máshol is altatni.
Ha veszélyeztetett a baba 1 éves koráig ajánlják a légzésfigyelőt. Mi mindig a saját ágyában altatjuk, vagy ha véletlenül elalszik a nappaliban :) akkor állandó felügyelet alatt van!
Nekünk a kórházban amikor kiengedtek elmondták, hogy mi a teendő ha netán szükség van rá. Hogyan kell szájon át lélegeztetni, és a szivmasszázst is. De van tanfolyam, keress rá! De az esetek nagy részében elég ha felébresztik a babát, mert nagyon bealszik. S
Boldog babázást, soha ne tudd meg, milyen, ha beriaszt a kütyü...
Szia!
Előttem sajnos van rosszpélda,én használtam a lányomnál éjjel nappal ha aludt,és most is használom.
A közelünkben egy 6 hónapos baba halt bölcsőhalált a délutáni szunyóka közben.Semmi előjele nem volt,mint általában ennek ugye nincs is.Tanácsadásra akarta vinni az anyja,és halva találta mikor fel akarta ébreszteni.
Milyen jó lett volna a légzésfigyelő használata neki.
Sokszor télyleh elég megrázogatni,mert ezek a kicsik olyan mélyen tudnak aludni,hogy egyszerűen nem vesznek levegőt.
De tényleg nem árt tudni mi a teendő ha nagyobb a baj.
Tele van tököm,hogy minden fórum,meg újság tele van ezzel a témával!
Az ember leülne olvasni egy kismama lapot szépen,nyugodtan és ilyenekkel idegesítik...
Lehet lepontoszni meg fújolni nyugodtan,de állandó parában nem lehet élni!
Utolsó válaszolónak:Nem kívánom se neked,se másnak,de ha te jártál volna így,ahogy az én ismerősöm akkor nem így nyilatkoznál.Amúgy minek olvasol ebben a témában,ha nem érdekel?Egyébként meg véleményem szerint minden anyuka félti a gyerekét,és arra törekszik,hogy minél nagyobb biztonságban tudja.Főleg akinek orvos mondta,hogy veszélyeztetett a babája.Egyébként mindenkié az,mert legtöbbször nincs előjele.Biztos nem láttál még kisbabát kékülni szürkülni amikor nem vesz levegőt.Hát ez a kütyü arra jó,ha az anyja nem látja,jelzi neki.
Szerintem érdemes használni,és az a jó ha sohase riaszt be.De akkor is megnyugtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!