Rosszul érzem, hogy manapság egy kicsit túllihegjük ezt a ilyen-olyan mentes étkezést?
Szia! Szerintem nagyon túl van lihegve az egész.
Ami a bosszantó az az, hogy aki kitalálja hogy mit nem szabad adni a babáknak annak sosem volt gyereke. 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, most 10 hónapos a lányom és azokat eszi amiket mi. Makk egészséges. Rokonék lánya 6 hónapig csak anyatejet látott, most 2 éves és kezdettől fogva rossz evő, kiköpködik mindent, és sokszor beteg. Szóval néha maguknak köszönhetik az anyukák hogy milyen a gyermek. De mindig is lesznek akik túllihegik a dolgokat, mint ahogy említette is valaki előttem hogy van aki sterilizál.
A fejedet pedig le is fogják szedni az ilyenek mert szent meggyőződésük hogy az úgy jó :))
Mi 4 hónaposak vagyunk, már fél hónapja elkezdtem a hozzátáplálást, almával kezdtük, imádja, aztán kapott krumplit répával, nagyon ízlik neki. Sajnos tápszeresek vagyunk, a védőnő engem is megkövezne ha tudná, de hát amit nem tud az nem fáj. De aki tápszerezik az tudja milyen rossz.
Kapott banánt kóstolónak, megfogta a kis kezével és nyomta volna befele, persze azért nem engedtem neki sokat enni, mert úgy tudom ez egy kicsit megfogja a székletet.
Amikor eszek akkor mindig nagy szemekkel mered rám, hogy ő nem kap, kinézi az ember szájából az ételt, egy tündér, megkóstoltatom vele amit eszek, és kész, nem egy tányérnyi húslevest kap, hanem éppen az ízét kóstolja.
Ez a hozzátáplálás dolog túl van lihegve, kisbabás bnőimmel azon szoktunk mosolyogni hogy ki miket adott a babájának, pedig a "szakirodalom" szerint nem is ehetne olyan a baba. De ha nincs semmi baja tőle akkor miért ne, persze itt nem tehéntejre meg joghurtra kell gondolni.
Érdekes, hogy régen amikor mi voltunk csecsemők akkor ilyen nem volt, azt evett a gyerek ami volt és kész, és felnőttünk, nincsen semmilyen betegségünk, bajunk.
Szia!
Nekem lehet szerencsém van a védőnőmmel! Kislányom 2 hónaposan nagyon szorulásos lett a tápszertől. A védőnő azt mondta adjak neki baracklevet! Bevált. 3 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de semmi gyümit nem evett meg. kapott krumplit! 1 éves és semmi baja! Ha kicsit odafigyelünk a gyerek jelzéseire nagy baj nem lehet. Szerintem.
Nekem azért könnyű,mert 2 nagy gyerekem is van.Akkor még más volt az etetés.Nem mondom én sem el a védőnőnek,hogy miket eszik.Nyugodt baba,átalussza az éjszakákat,nem zavarja a fogzás.és folyton enne.Kövér,de ez sem idegesít,mert a bátyja is ilyen volt,most meg 180centi és 55 kiló.Akkor főzök csak külön neki(üveges kaját nem eszik),ha nekünk előző napról maradt kajánk.Szereti a sütiket,sokat sütök,kóstolta már a csokit,a ropit.Megőrül a hosszú,savanyú gumicukorért(állati fejeket vág,ahogy nyalogatja).
Hiszem,hogy nem ezektől lesz beteg és fog nélküli a gyerekem.
Hát igen, igazad van, csak azt nem értem akik annyira betartanak mindent nem gyanús nekik, hogy amióta ez a divat miért van annyi ételallergiás kisgyerek. A szüleim korsztályában sem az enyémben nincs ennyi allergiás gyerek, viszont a mostani 10év alatti gyerekek nagy részének van valami problémája valamilyen ételtől.
Na meg aztán minek adjak a gyereknek mesterséges vitaminokat, ha egyszer ott vannak a gyümölcsök, zöldségek tele vitaminnal? Bár nekem szerencsém van, mert anyósomnak van kertje,így tud enni a manóka igazi biorépát, almát...stb.
Szia!
Teljesen egyetertek veled!
Szerintem NAGYON tul van lihegve ez a tema meg sok mas is ezen az oldalon.Mert ez most a DIVAT amit kovetni kell.
Hat en nem kovetem.En anyukamra hallgatok aki felnevelt 5 gyereket,egyikunk se etel allergias meg semmi bajunk sincs pedig 3 hos korunkba mar huslevest ettunk.
Az en kisfiam 6,5 honapos.
4 honapos koraig szopott,akkor mondta a doktorno(aki szinten nem egy mai csirke raadasul anyuka) h most kezdjem el a hozzataplalast.
Most mar 3 etkezest kivaltottunk,csak reggel meg este eszik tapszert a tobbi szilard kaja.
Persze ezen az oldalon ha ezt leirom egybol megkoveznek a tokeletes anyucik...de nem erdekel.A kisfiam egezseges,vidam es nagyon jo evo.Nekem pedig ez a legfontosabb!
Igen igazad van.
Az én lányom is 10,5 hós ha elmondanám miket eszik már,lenne itt lepontozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!