Kisgyerekes anyukák, hogy van időtök mindenre?
Nekem a nagy 3 éves, a kicsi 6 hós.
Mellettük lényegében bármit tudok csinálni. A nagy elszórakoztatja a picit, ha pedig megunták egymást, akkor jövök én.
Ha a férjem hazajön, akkor átveszi a gyerkőcöket. Ekkor állok neki főzni. Amíg alszanak ebéd után, én előkészülök. Illetve, ekkor teregetek ki vagy mosok fel. Azaz, a halk tevékenységeket időzítem erre az időre.
Ha fürdőt takarítok vagy a wc-t, akkor a pici megy az ágyába, a nagy meg eljátszik magában (ő amúgy sem anyamániás, születése óta eljátszik magában, a kicsi jobban igényel).
Naponta porszívózom (kutyánk is van) és felmosok. porszívózás kora reggel van, felmosás, mint írtam alvásidő alatt.
Napi 2× járunk játszóra (délelőtti és délutáni alvása során a kicsinek), kb. 1-1,5 órát.
Bevásárolni délelőtt megyünk a játszó után.
Este 8-kor mind a kettő már alszik, nálunk ez szabály!
Így van időnk a férjemmel is egymásra.
Amíg itthon voltam, teljesen jól beállt rendszerünk volt:
Főzni: kétnaponta alvásidőben
Mosni: ez aztán tényleg nem egy nagy dolog, kimos a gép, csak ki kell teregetni, napi 20 perc
Takarítani: ezt beosztottam minden napra valamit: hétfőm felmosás, kedd porszívózás stb. Nem főzős napon megcsináltam alvásidőben, főzősön meg délután levegőzés előtt. Ezek egyenként szintén nem vettek 20-25 percnél több időt igénybe.
Játszani a maradék időben lehetett.
Nemrég mentem vissza dolgozni, azóta káosz van és kosz, de remélem, ide is be fog állni a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!