Hogyan végeztek a házimunkával, amikor a baba mindenre felébred?
" De szerintem: ha amúgy nincs semmi baja a babának (nem éhes, tiszta a pelus, nem beteg, nincs melege, nem fázik) tehát csak a zaj miatt ébred fel, én hagynám picit sírni."
Kifelejtettél egy nagyon fontos igényt: a testi közelségre való igényt. Ezt legalább olyan fontosnak tartom, mint az etetést, ezért számomra az, hogy sír, majd abbahagyja, ha megunta, nem opció, de köszönöm a tippet. Csak számomra kivitelezhetetlen.
Ki fogom próbálni, hogy vele takarítgatok, közben beszélek hozzá, és pihenek, amikor ő pihen. Nem fogok úgy sem lassabban haladni, mint ahogy most haladok, és legalább tud aludni és nem lesz olyan zilált.
Én kendőben végeztem a legszükségesebbeket, a babácska szupereket horpasztott benne, én meg haladtam :)
Ami zajos volt, azt a férjem hazaérkezése utánra halasztottuk :)
Nálunk sincsenek fenn az ajtók, és ez koncepció, nem felújítás (viszonylag kis szobákból áll a lakás, nagyon túlzsúfolt ajtókkal).
Ha igazán mélyen alszik a fiam, akkor nem ébred fel egy mosogatásra, de igyekszem a lehető legkevesebb zajjal végezni. A legtöbb házimunkát én is akkor csinálom, ha ébren van. Ha másképp nem megy, magamra kötöm, így szívesen nézi, ahogy teszek-veszek.
Azzal nem értek egyet, hogy tanuljon meg zajban aludni. Egyrészt szerintem ez embertípus kérdése is, másrészt, ha valaki (felnőtt) alszik napközben, akkor is lehalkítom magam. Miért várjam el akkor egy babától, hogy ne ébredjen fel? Egyébként először én is szerettem volna zajhoz "szoktatni", de úgy jártam, mint te, ezért gondolkodtam el ezeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!