Hogyan végeztek a házimunkával, amikor a baba mindenre felébred?
én direkt is hangoskodtam, pl. rádiót kapcsoltam, persze nem üvöltettem, de nem jártunk lábujjhegyen.
kb 4 hónapos korától bombát lehetne robbantani mellette, simán este 11kor felporszívózok úgy, hogy meg se rezzen, pedig már 4 éves :)
Mikor haza hoztuk a kórházból bármit lehetett mellette csinálni. Volt, hogy a fúró ment a porszívóval, nem kelt fel rá. Most, hogy két hónapos majdnem minden zajra felébred, persze függ,hogy milyen mélyen alszik.
Nagyon sokszor csendben próbálok lenni, de a házimunka nem várhat, így az zajjal jár, néha felkel néha alszik tovább.
A porszívó nem zavarja ha alszik.
2 hónapos baba anyukája
Én akkor csináltam apródonként mindent amikor felébredt, mert ő is éberen aludt. Aztán volt egy-két hónap mikor nem zavarta semmi, de ahogy kezdett kinyílni a világra az érdeklődése megint éberebb lett a szokásosnál, most 10 hónapos és max. kétszer alszik fél órát nappal, tehát nem sok időm van a házimunkára, de muszáj megoldani, mert ha fenn van akkor már jön utánam és így aztán már tényleg nem nagyon lehet semmit csinálni mert folyamatosan felkapaszkodik a nadrágszáramra.
Én beletörődtem hogy az én lányom éberebb a szokásosnál, még a babakocsiban sem aludt soha (nem is szereti).
Amíg nem tudott mozgolódni beletettem a bébihordóba és jött velem a lakásba oda ahol éppen dolgom volt, persze nem volt el sokáig, 10-20 perc, apródonként csináltam meg mindent.
Szerintem mindenki küzd hasonló gondokkal, hogy "végre alszik a gyerek, na most gyorsan megcsinálnám, de nem akarom felébreszteni, így halkan csinálom" - de a porszívó hangos, mosogatás hangos...stb.
Én úgy szoktam,hogy ha elalszik, a lakás legtávolabbi pontján kezdem az pakolást, először mindenhol csak rendrakás, portörlés, majd fürdő, Wc, aztán ha mélyen alszik porszívó, csörömpölés a konyhában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!