Két kisgyerekes anyukák, kis korkülönbséggel, válaszolnátok?
Másfél év van a gyermekeim között. Az első 1 évben teljesen más volt az alvási ritmusuk, a kicsit többet és máskor aludt, mint a nagyobb. Amikor a kicsi 1 éves lett a nagy akkor volt 2 és fél, akkor lett kb. egyforma a napirendjük. Mindig a kicsit rakom le előbb, hál'istennek hamar elalszik,nem kell sokáig ott lenni mellette. Utána viszem a nagyot. Ez a délutáni és az esti alvásnál is így van. Segítségem az altatásban nincsen, mert apát nem csak engem fogadnak el. Napközben is egyedül vagyok velük, nem nehéz,kialakul a rutin. Volt ugyan olyan,hogy egyik vagy másik nem akart elaludni, akkor mindig azt raktam le előbb aki fáradtabb volt.
Ja amúgy külön-külön szobájuk van.
2-es, kb. pont ugyan így vagyok ahogy Te! :) 15 hónapos a kisfiam és 6 hetes terhes vagyok!
Tudom mondjuk, hogy fog még változni a kisfiam alvási szokása, de jelenleg megissza a tejét, leteszem és alszik. Nem akarnám megzavarni ezt ha már ilyen jól működik. Úgy tervezzük a kicsi majd velünk alszik egy darabig, aztán majd egy szobában. A nagyobb is néha néha fölsír éjjel, nem akarom, hogy egymást fölkeltsék. Később lesz majd külön szobájuk, csak még nem tudtuk megcsinálni. De ez fogalmam sincs mikor lesz. Nálunk is sokat dolgozik apa és korán kel, szóval nem tudom mennyire lesz ez így jó. De félek ha egy szobába kerülnének állandóan fölkeltenék egymást.
17 hónap van a gyerekek között, és szerencsére csak 2 este volt még eddig (a kicsi is már 14 hónapos), hogy egyedül voltam velük, amikor a kicsi kb. 4 hónapos volt.
A nagyobbikkal együtt megfürdettük a kicsit, segített felöltöztetni, és míg etettem, altattam, addig a nagy mesét nézett a nappaliban. Őt akkor vittem fürödni és aludni, amikor a kicsi már aludt. Külön szobában vannak.
2,5 ev van a gyerekek kozott. En eloszor kulon voltam az ujszulottel, de sehogy nem ment, mertkoran megy a ferjem, mar nem tudott foglalkozni a nagyobbal es igy fol lett ebresztve mindenki, en ki voltam dolve.
Igy osszekoltoztem en is egy szobaba a kicsikkel, barmi van, azonnal visszaaltatom az eppen felriado gyereket, igy mindenki tud pihenni. Ha nagyobb a baba, mindenki megy a sajat helyere:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!