Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Céklát és a sütőtököt le...

Céklát és a sütőtököt le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
A babámnak akarnám majd megcsinálni, mert van itthon, és a fagyóba akarnám kiporciózni neki és nem tudom hogy lehet e ezeket a zöldségeket nyersen lefagyasztani.
2010. jan. 12. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Céklát még nem próbáltam, de a tök állaga egy kissé nyúlos lesz. Azért próbáld meg. Ma egy kicsit fagyasszál le és nézd meg holnpa, hogy milyen lett.

2010. jan. 12. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
a sütőtököt sütve fagyasztanám
2010. jan. 12. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Én főzve, turmixolva szoktam fagyasztani mindkettőt. Akkor ha előveszed is egyszerűbb.
2010. jan. 12. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet, de én nem nyersen tettem el.

A céklát meghámoztam, felszeltem, megfőztem puhára, leturmixoltam és jégkockatartóba fagyasztottam, elővétel után fogyasztható.

A sütőtököt megsütöttem sütőben, kivájtam a belsejét és fagyasztottam.

2010. jan. 12. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:
A védőnőm szerint a céklát nem szabad fagyasztani.Hogy miért nem tudom, mindenesetre azt mindig frissen adom.
2010. jan. 12. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindkettőt fagyasztom. A sütőtököt sütöm, a céklát héjában főzöm, mert akkor nem fő ki belőle annyi vitamin és viszonylag gyorsan megvan egy nagyobb fej is (30 perc) aztán hámozom, felkockázom és fagyasztom. Kiengedés után egy kis fej krumplit főzök és az egészet trumixolom, a krumpli levével készítem megfelelő sűrűségűre. Régóta így esszük, eddig minden rendben volt.
2010. jan. 12. 21:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2010. jan. 12. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Le lehet fagyasztani turmixolás után is, csak arra kell figyelni, hogy miután kiengedett fel kell forralni egy kis lábosban és akkor lesz olyan állaga, mint lefagyasztás előtt. Ha nem melegíted forróra a tök nyúlós lesz, a cékla vizes.
2010. jan. 12. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!