Anyukák, nektek "mitől, hogyan" van mindennapra megfelelő energiátok gyermeke (i) tekhez?
Kissé el/kifáradtam. A mindennapos monoton robotolás, hol főzni, hol vasalni, hol takarítani, játszani mindennap a gyerekkel, levegőztetni is....alig bírom már energiával.Férjemen kívül más segítségem nincs, de ő is csak java többségében hétvégén ér jobban rá. Félre ne értsetek nem panaszkodni akarok, csak ti ezeket hogy bírjátok mind megoldani, energiával, nem idővel? Nyílván beosztva, mert én is egyik nap ezt, másik nap azt csinálom, de nem tudok már mindent akkor elvégezni, amikor alszik a gyerek (már csak 1x egy nap). Reggel korán kel,de még éjszakázni is kell vele, így nem bírok még előtte felkelni házimunkázni, estére meg hulla vagyok. Főzni/takarítani már megoldom mellette is.Már elkezdtem vitamint, magnéziumot is szedni.
Valami más ötletetek? Biztos vagytok még rajtam kívül is ilyen "kis energiájú" emberek?
Én is így vagyok, pedig csak 10 hós a lányom. Páromnak heti 1-2 szabadnapja van. Reggel 8kor elmegy, majd hajnali fel 1re ér haza. Nagyon kimeeült vagyok:(
Amikor alszik a kislányom akkor végzem el a dolgokat, vagy amikor a kiságyban játszik. Pihenni csak este tudok, ha csak nem takarítok. Hál istennek esre 9től reggel 8:30-9-ig alszik. Szóval este kipihenem magam, de csakis testileg, agyilag tuti nem....
AMikor éjszaka is többször felriad álmában 8,5 hós babám akkor nappal én is ingerültebb vagyok,mert nem pihentem ki magam eléggé. De eélg egy mosoly, egy hangos kacagás vagycsak egy suniy nézés és már is feldobódok.
DE! Amikor már nagyon nyávog,mert lmos és amikor elkezdem altatni és nem akar akkor kiborul a bili. Hagyom a kiságyban amig vagy lefárasztja magát (ma is előfordult :D ) vagy tétlenkedek, pakolászok amíg egy kicsit megnyugszok és aztán hamar elalszik. Amikor alszik (napi 3x fél órát) akkor één is pihenek,mert muszáj. Ébren van akkor játszokvele és főzök vagy takarítunk (ha épp szükséges).
Egyetértek, egy éppenhogy 2 évest még nem szabad egyedül kiengedni az udvarra, bár nálam a 14 hó még inkább az éppenhogy elmúlt 1 éves kategória. :)
A mi kertünk ráadásul még nem full biztonságos, félkész, szóval oda semmiképp, még 3 éves korában sem.
Én szeretek valasalni, kikapcsol, nekem a porszívózás- felmosás a kritikus pont, na meg a mosogatás, még magunk után is. Na és ahogy az etetés utáni állapotokról ne is szóljak, gyakorolja az önálló evést. :)
Szerintem kisgyerek mellett nem azon van a hangsúly, hogy melyik házimunka van, fontos, stb., hiszen nincs olyan, hogy nem kell csinálni semmit, mert épp az a lényeg, hogy túl sok mindent kell(ene) csinálni. És ha kinnt vagyunk, ami napi 3-4 óra, szereti, igényli is, akkor bennt nem vagyok... vagy ez,vagy az, és akkor már inkább első a gyerek.
nálunk így megy ez és ez csak 10-ig történt: tegnap előtt sokat esett, a tyúkudvarban valamiért nem folyik el a víz,ráadásuzl a férjem friss vizet is adott nekik,régit kiöntötte
nos szó szerint ömlött ki a tyúkszarlé
erre a drága kislkányom hatalmas erőkkel kezd el szaladni,meglátván a nyitott tyúkolkaput,h. ő márpedig bemegy
természetesen az első méteren eltaknyolt,végigszántva a tyúkszarléfolyót
egy cipő,egy öltözés
átöltöztetem,megmosdatom,felöltözünk,új cipő
kimegy,zoli épp a libáknak ad inni,nagy tálban
kisasszony egy az egyben megmeríti benne a frisscipős lábát
két cipő plusz nadrág,zokni csere
átöltözünk,de már úgy,h. 10 perc és indulunk oltásra,szépruha,szépcipő
tehát a 3.
apa belép az ajtón,indulhatunk felkiáltással,ebben a pillanatban magzatom magára borít pontosan másfél liter meggyszörpöt,mert mégiscsak sikerült addig gebeszkednie,amíg elérte a konyhaasztal azon pontján,amiről én azt gondoltam,h. nem
teljes ruha,illetve újabb cipő csere,tehát a 4.
és itt talán meg is álltunk,vagy csak nem emlékszem már a délutánra :) és jelzem,ez 8-10-ig történt, közben én a konyhát próbáltam volna rendbe tenni,illetve a játékhalmot elpakolni a nappaliból. tovább nem is részletezem a napot,ugyan ilyen hurrikán módjára viselkedik a gyerek,hiába tépem a szám. 15 hónapos. remélem kinövi. ma eddig egy befőttes üveget tört el, !!!elvesztettünk egy kakát!!! (ne kérdezzetek semmit!), kétszer vérzett a szája. pedig már 11:20kor aludt. azt nem mondom,h. nincs időm semmire, mert ha a gépet be sem kapcsolom,akkor rend van,amíg alszik meg tudok főzni,az az 5 perc,amíg odakint csendben játszik,addig összerámolom a játékait. DE!nem vagyok szuperanyu és ezt a tempót nem bírom minden nap. ma retek van és kupi,pedig már 1x összepakoltam. amíg alszik itt ülök,ahelyett h felmosnék,illetve én is hunytam egy 20 percet. sztem ennyit megérdemlünk mi anyukák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!