Hogy lehet a textilpelusból kiszedni a kakifoltot?
Engem nem érdekel a lepontozás.
Én is sokáig használtam a gyerekeimnél mosható pelust - és a DM-es marhaepe-szappant használtam és tényleg jó. Havi 1x áztattam be a textilpelusokat (jelzem- a "Tetra" egy cseh márka, ami tényleg nagyon jó) klórszármazékba (hívjuk azt Aldi-s fertőtlenítőszernek, Flóraszept-nek, Domestosnak, kevés hypo-nak- a hatóanyaga ugyanaz,csak az illatanyaga más). Nagyon szép tiszták maradtak, de arra számítani kell,hogy a klór eszi a pelust, egy év alatt kb. átlátszóvá teszi, így már kettőt kell a popsi alá tenni. Tehát ha megbarátkozol a gondolattal hogy ki van mosva és tiszta, csak az étel által okozott színelváltozás van a peluson, akkor hosszabb lesz az élettartamuk (csak néha vágod őket hypoba).
Az újabb fajta külsőket 40 fokon ki lehet mosni, de a régebbi fajtát tényleg nem mosnám 30-nál többen, mert töredezni fog (mintha azt mondták volna anyáink, hogy azt csak nagydologkor mosták, ill. napi 1x, de pisikor áttörölték és kész).
Remélem tudtam segíteni.
Textil pelusból és bármilyen ruhából én eddig a folyó hidegvizes kimosást, majd mosószappanos áztatás 10percig és ha még mindig nem jött ki Vanisht a ruhára is illetve a mosógépbe is.
Így kijött mindig!
Ha viszont kertes házban laktok vagy van napos terasz a legjobb a hidegvízben kiöblíteni, majd lavórba hideg víz bele a kakis ruha úgy hogy latszódjon de a vízbe érjen és ki vele a napra 2 órára!!!!!
Nagymamám is így csinálta és MŰKÖDIK! !!
Semmi vegyszer sem kell! Utána persze egy normál mosásra betenni.
Jó babázást mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!