15 hónapos babátok milyen rizses ételt eszik meg, amit magatoknak csináltok, és hogyan adjátok neki? Én már nem tudom hogy és mit csináljak mert a rizstől fulladozikés nem eszi meg!
Csak egy általános:
hagymát dinsztelsz,ráteszed a felvágott zöldséget-bármi mehet ami van otthon,répa,brokkoli,kukorica,stb...-,kicsit párolod,és rá vmi husit,én vagy darálthúst szoktam,vagy ha van otthon pl sonka,akkor azt kicsire vágva,együtt főzöd tovább,persze fűszerezed,só ,pici bors.Fedő alatt,h ne párologjon el a folyadék alóla.Ha majdnem kész,ráteszed a rizst-egy adag rizshez két adag víz kell-és ha van,húsleves levét,kicsivel többet,mint a duplája.(Ha nincs készen,tehetsz rá vizet + leveskockát.)Ha látod,h nagyon beszívja a rizs,tehetsz még hozzá levest.A lényeg,h a végén kicsit szaftos legyen,ne száraz.Ha elkészült,keverhetsz bele reszelt sajtot is.
Az én gyerekeim nagyon szeretik,én mindig abból főzöm ami éppen van otthon,nagyon jól el lehet használni a maradékokat.:)
Amit imád a lányom és mi is, pedig nem vagyunk rizsesek:
20 dkg rizs, 25 dkg füstölt tarja (ez akár sonka is lehet ha azt szokott enni), 2 vöröshagyma, 2paprika (pedig ezt sem szereti),kb négy paradicsom (más kajában nem eszi meg), 1 nagy tejföl, 10 dkg füstölt sajt, 4 dl húsleves (én bioételízesítőt oldok fel vízben, zöldségeset),
A tarját a hagymán megpirítjuk és atöbbi apróra vagdalt hozzávalóval elkeverjüük. Tepsiben alufólia alatt kb 40 perc recept szerint, de nekem általában egy óra kell hozzá. Jénaiban szoktam csinálni. Jó puha, már-már krémes lesz a rizs, a levet teljesen felszívja. Pikk-pakk be lehet tenni a sütóbe, egyszer nézem meg 40 perc múlva. Csináltam már hús nélkül is a vega barátnőmnek, úgy is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!