Anyukák! Nektek segít valamit a párotok a háztartásban, gyereknevelésben?
Sajnálom, hogy ilyen a férjed. Talán, ha megbeszélnéd vele? Vagy már megvolt? Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne néha egy kicsit büfiztetni vagy akár porszívózni. Ő is akarta a piciket gondolom.
Szerencsére nálunk az ellenkezője van. 7 hónapos a kisfiunk, Apa az elejétől kezdve fürdeti, pelenkázza, eteti (elején lefejt tejjel, most tápszerrel), büfizteti, játszik vele, altatja. Éjjel is felkel hozzá, ha másnap nem kell dolgozni mennie, mert egyébként hajnal 3-4 körül indul munkába. Hazafelé mikor jön bevásárol, ha hazaér általában lefekszik filmet nézni, amin elalszik vagy leül a gép elé, ez kb 1-1,5 óra, de ha felébred a baba, vele van, én ilyenkor szoktam másnapra főzni, netezni, takarítani. Házimunkában is segít. Ha szabadnapos akkor osztjuk fel, míg én kitakarítom a konyhát, ő babázik, utána övé mondjuk a fürdő és én babázok, ha baba elaludt vagy együtt nézünk filmet vagy ő gépezik én filmet nézek, mosogatok, rejtvényt fejtek.
Sajnálom, hogy ilyen férjet fogtál ki, de biztos megvolt az oka, hogy őt választottad :o)
Már csak azért is, mert nekem apukám volt detto ugyanilyen: amíg nem házasodtak össze, takrított, mindent csinált, amint összeházasodtak, és megszülettem, anya fejéhez vágta, hogy ő dolgozik, nem az ő dolga a házimunka stb, van elég nő a háznál. (nagymamáméknál laktunk akkor még együtt)
Szóval szörnyű az ilyen. Hálistennek az én férjem abszolut nem ilyen, nem is ezt hozta otthonról.
Munkából hazajövet övé a gyerkőc, játszik vele, büfizteti, peluscsere, és a fürcsi is már kettesben megy.
Mosogatni szokott, főzni nagy ritkán, de én is, de szeretünk együtt is főzni. Ha megkérem takarít, elpakol, magától kitereget, sőt néha mos is (megtanulta a mosógép programjait használni :o))
Nem panaszkodom, ami engem bosszant nagyon, hogy a dolgokat nem teszi a helyére, mindig újra kézbe kell venni és a helyére tenni: pl. a szennyes tányért csak a pultra rakja, én rakom be a mosogatóba, vagy ha van pl csokipapír, joghutos doboz a szobában, kiviszi a konyhába, de a szemetesbe szintén nekem kell belerakni. Ezért akadok ki néha, de tényleg nem panaszkodhatom, még ha ő is sokat ül a gép előtt... de neki ez a pihenés, és nem mindenáron gépezik.
Remélem nem fog megváltozni idővel.
Viszont neked sok erőt kívánok, és azt, hogy a párod vegyen egy pálfordulatot és rendeződjön a helyzetetek, ha csak egy picit is, már az is sokat számít.
Sziasztok! Látom, nem úsztam meg rosszalló beszólás nélkül. Azért annak örülök, hogy több a bíztató szó. Nem, nem tudtam, hogy így fog a dolgokhoz állni. Szerintem senki nem úgy indul egy kapcsolatnak, hogy előtte bebíztosítja magát ez ügyben. "Na drágám, ha szülök neked gyereket, tutira segítesz? Mert ha nem, akkor nem megyek hozzád!" Egyébként nem a férjemnek szültem a gyereket. Ha netalán-tán szétmentünk volna terhesség alatt, akkor is bevállaltam volna, mert rengeteg örömet tud adni. Mindamellett persze nagyon kemény meló is. Csodálatos dolog szerintem egy kisgyerek.
Az első yerekünknél még sokkal jobban kivette a részét. Etette, éjjel is felkelt segíteni, fürdette... De most szinte semmit a pici körül. Már nagyon sokszor beszéltem vele, sokszor össze is vesztünk, akkor megkapom, hogy én vagyok az anyja. Hát igen. Ő meg az apja. Ezzel úgymond le is van rendezve részéről. Már előre félek, mi lesz, ha vissza kell mennem dolgozni. Ráadásul olyan munkahelyem volt, ahol nehéz fizikai munkát kellett csinálni. Egyébként tényleg rengeteget számít, hogy mit hoz otthonról az ember. Az ő apjának 3 nő nyalta ki a seggét, hát én azt nem csinálom. Míg otthon lakott az anyja neki is kimerte a kaját is a tányérjába, hát én ezt már a kezdetektől nem csinálom. Nem tudom, meg tudom e még változtatni. Mindenesetre próbálkozok.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!