Hogy szoktassam le a babámat az állandó kézben
hurcolásról?
Figyelt kérdés
Nemsokára 3 hónapos a kislányom és nagyon nehezen boldogulok Vele, mindig kézben lenne. Szinte amint érzékeli, hogy a kis feje leér az ágyra, abban a pillanatban elkezd sírni.
2008. aug. 3. 12:59
1/9 anonim válasza:
Sehogy...Ahogy mászni fog vége.
2008. aug. 3. 13:07
2/9 anonim válasza:
Hát sajnos úgy hogy hagyod sirni, vagy lekötöd a figyelmét mással amég nincs kézben. És igy lassan megszokja hogy más is van nem csak a hurcizás. a kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni. Nekik még az egyetlen elérési módszer a sírás, és ez nagyon jól be is válik náluk. Ha egyből ugrasz ahogy sír, akkor azzal érezteted hogy ő a főnők, ő pedig ezt kihasználja :) De persze melyik anyuka hagyja sírni a gyermekét?
2008. aug. 3. 13:23
3/9 anonim válasza:
én hagyom sírni. nem kegyetlenség bár a szivem fáj de az eszem tudja h ez nem baj mert pár nap alatt rájött h nem veszem fel és azota max 1-2percet sír (probálkozik) és abbahagyja vagy elalszik vagy nézeget.
nálunk is 3hos a baba több mint 5kg és orákon át nem birom cipelgetni és pedig ha hozzászokik 15kg-osan is igényelni fogja.
a másik véleményem vagyis tapasztalatom a témárol hogy így sztem sokkal előbb kezd el forgolodni, kinyomni magát, mászni stb. mert ugye mindent látni akarnak nézelődni és így neki kell elérnie hogy láthassa ami érdekli és nem viszik oda a kezek
2008. aug. 3. 13:34
4/9 anonim válasza:
Én mindig hurcolom, ha igényli, mégis mindent egy ici-picit előbb csinált. Azért van a földön is, csak nem mikor sír. Olyan rövid ez az időszak. Higyjétek el, később bánni fogjátok, hogy mérlegeltetek. Kicsik még, nem tudnak beszélni, ha sír, annak oka van.
Az meg, hogy álomba sírja magát....persze, mert feladja.
2008. aug. 3. 13:57
5/9 anonim válasza:
Mi úgy csináljuk, hogy amikor lerakom, rögtön játszok is vele. Most még könnyű elterelni a figyelmét valamivel. Egy pár percet játszunk, utána elmegyek 1-2 percre, visszamegyek, megint játszunk és így tovább egyre hosszabb ideig hagyom lennt. Persze van hogy sír, de általában akkor dícsérem meg és megyek oda amikor abbahagyta a sírást.Így azt tanítom, hogy sírással nem ér el semmit. Egyébként szerintem sem jó állandóan ölben tartani, kell egy egészséges egyensúly, de meg kell tanítani játszani is. Iszonyú okosak a babák ilyenkor!
2008. aug. 3. 14:03
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem is fáj a szívem, mikor sír, de meg kell tanulnia, hogy nem lehet állandóan ölben. És nem is csak amiatt, mert nem bírom, hanem belegondolok, hogy később nehogy az ilyenek miatt legyen belőle akaratos, hisztis gyerkőc. Ezért én is már most próbálom nevelni, persze szeretettel és ha leteszem akkor beszélek hozzá, nem hagyom magára. Már 4. napja csináljuk egyelőre nincs túl sok eredménye, úgy veszem észre, nehéz lesz, ezért kérdeztem, más milyen "praktikákat" vetett be.
2008. aug. 3. 14:30
7/9 anonim válasza:
Esetleg adjál neki csörgőt,babát vagy színes kendőt.Talán azzal eljátszik egy darabig.Beszélj hozzá a távolból is,amikor nem lát.Vagy kapcsolj be neki zenét.
2008. aug. 3. 18:15
8/9 anonim válasza:
Nem tudom miért kellett az elsőt lepontozni. Mert tényleg ha mászni kezd akkor már bizti nem kell hurcibálni,addig meg túl lehet élni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!