Miért írja itt mindenki, hogy nem való annak gyerek, aki nem marad otthon vele, nem szoptatja, és a munkája is (! ) fontos neki?
A személyes életemben nem találkozom ilyen anyákkal, de itt mindenki ezt mondja.
Amikor nem volt Magyarországon GYED, akkor is felnőttek gyerekek, és a nyugatiak? A nyugatiak nem is emberek? Mert ott mondjuk van, ahol fél év, vagy csak hat HÉT a szülési szabi?
Itthon is vannak 4-6 órás munkák, ha valaki nem akar visszamenni 8-ban dolgozni, szóval nem értem, miért mondja itt mindenki, hogy az rossz anya. Akkor az rossz anya, aki mellette nő és ember is, és nem csak az anyaságban teljesedik ki?
Vagy, akik ezt mondják, azok gyűlölik a munkájukat, és pihenhetnek belőle 3 évet?
Nem ítélem el azt, aki nem marad otthon 3 évig, ennek ezer oka lehet. DE azt nagyon elítélem, aki nem foglalkozik a gyerekével, mert a karrierje fontosabb. Nem gond, hogy dolgozni akar a gyerek 3 éves kora előtt, de ezt csinálja úgy, hogy ne más nevelje a gyerekét, tökmindegy, hogy az nagyszülő vagy bébiszitter. Akit csak az érdekel, hogy a munkájában kiteljesedjen, közben a gyerekét max. aludni látja, az tényleg ne szüljön, az ilyennek fölösleges. Aki normálisan csinálja, és munka mellett a gyerekére is van ideje, azzal semmi gond nincs szerintem.
A szoptatással is hasonlóképpen vagyok, ezer oka lehet annak, hogy valaki nem szoptat, kezdve attól, hogy nem tud, egészen addig, hogy pszichésen vannak ezzel gondjai, vagy éppen egy kínszenvedés számára, annyira fáj neki. Ilyen esetekben szerintem teljesen meg lehet érteni. Aki viszont azért nem hajlandó szoptatni a gyerekét, mert "jááj, hogy fog kinézni a mellem", na azt elítélem, szánalmas, felszínes embernek tartom, mert egyáltalán nem a gyerek érdekeit nézi, csak a külseje érdekli. És még fölösleges is emiatt megfosztani a gyereket az anyatejtől, mert idővel úgyis a gravitáció győz, nem maradnak meg sokkal tovább a tökéletes mellek.
gondolom első lesz..
én is ilyen vagányan álltam hozzá, míg meg nem érkezett,mostmeg bölcsibe is fájna a szívem beadni
a gyerek mindent megváltotat, téged is
majd azután írd ki, ha már a kezedben tartod
# 11/19
És ezen miért kell csodálkozni? Aki félti a pi..áját vagy a melleit az még nem érett az anyaságra, mert az anyaság ennél nagyobb áldozatokkal jár minimum 18 éves korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!