Anyukák akik sokáig tudtak szoptatni, mikor választottátok el a babát?
22 hónaposan választottam el a kislányom.
Két éves korig előnyös a szoptatás a WHO szerint.
A fiam 14 hónapos volt, amikor terhes lettem a hugival, így 17 hónapos korára elapadt a tejem. Ettől függetlenül cicizett végig a terhességem alatt - elalváshoz, és utána amikor megszületett a hugi, még kb egy fél évig. Szóval majdnem 2,5 éves volt, amikor teljesen elválasztottam, de akkor már ő maga is csak nevetett amikor kérte, egyet-kettőt szívott és annyi.
A hugi áprilisban múlt 2 éves, ő is elalváshoz és nagy ritkán reggel cicizik, bár tejem már csak egy kortynyi van (ő maga mondta :)), mert 32 hetes várandós vagyok a harmadikkal. Szerintem lassacskán majd ő magától elhagyja, van hogy 2 napig nem is jut eszébe. De az is simán lehet, hogy tandemben fog szopizni egy darabig a kicsivel, nekem ez is belefér.
Szerintem addig hasznos, amíg a gyerek igényli, és az anyukának sincs terhére - azt hiszem, ennek a két feltételnek együtt kell fennállnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!