Akik 3 óránként szoptatnak azok ha a baba korábban megéhezik hagyják sirni?
Figyelt kérdés
csak azért mert az én babám igény szerint szopik de mindenki azt mondja hogy könnyebb lenne nekem is ha nem kéne állandóan szopiztatni.de ha elöbb akar enni?figyelmét elterelni nem lehet ha éhes akkor üvölt...2014. júl. 9. 12:28
1/15 anonim válasza:
Én az igény szerinti szoptatók táborát erősítem. Nekem is mondogatta a nagymamám, hogy szoptassam 3 óránként, és közben teáztassam, de hát ha nem teázni akart :) Aztán utána olvastam, és megerősítést kaptam, hogy az igény szerinti szoptatás sokkal jobb a babának. Egy idő után beállt magától, és nem szopizott állandóan :) (Végül már csak esténként szopizott, de akkor már "nagyfiú" volt...)
2/15 anonim válasza:
Igény szerint szoptattam, ez azt jelentette, hogy volt, hogy óránként szopizott, volt hogy 4 óra is eltelt. Nagyon gyorsan nőtt a súlya, meg is kaptam a védőnőtől, hogy ne etessem így, mert túlsúlyos, meg ne adjak neki gyakran és ne sokat, stb. Tojtam rá, hogy őszinte legyek. Azóta is így etetem, nem túlsúlyos, már mászik, mozog, nem kövér. Eszik, amennyi jól esik neki. Soha nem volt beteg. Makk egészséges. Soha nem hagytam sírni, éhesnek lenni, semmi. Mégis egyedül eljátszik, akár másfél órát is a szőnyegen, és nem cicifüggő. Én hiszek abban, hogy egymásrahangolódva tudni fogjuk, mi a legjobb mindkettőnknek. Ebbe harmadik ember nem szólhat bele.
3/15 anonim válasza:
probáltam kihuzni a 3 orát, addig szorakoztattam..aztán 4 hetesen már 4 oránként kapott. most 10 hetes este 10 kor szopizik és reggel 6 kor kel, szopi majd 10ig alszik.
4/15 anonim válasza:
Nekem is igény szerint szopizott és én is megkaptam, hogy ez így nem jó. Evett a baba és volt, hogy hamar abbahagyta. Tudtam, hogy nemsokára megint éhes lesz, ezért ptóbáltam továbbeteni. De nem akart. Ezzel nem lehet mit kezdeni.
5/15 anonim válasza:
itatni próbáltad már? lehet, hogy csak szomjas!
6/15 anonim válasza:
Nekem is mindenki a 3 óránkénti etetés ajánlotta én így is csináltam, ha hamarabb sírt, akkor adtam vizet vagy édeköményteát.
Amúgy sosem értettem az igény szerinti szoptatást, mert nem biztos hogy éhségből sír, lehet hogy más baja van. Enni meg enni fog, de lehet úgy mint mi is tudunk nassolni a főétkezések között :)
7/15 anonim válasza:
ismerös is igény szerint szoptat, én sem értem egyébként. a fia 54 cm-vel született és 3,5 kg-val, most mesélte, hogy voltak a 2 honapos mérésen, és a kicsi 60 cm és 6,8kg. szoltak neki , hogy ne tegye mindig cicire, mert már 2 honaposan tulsulyos. állandoan sir a babája, cicire teszi..
8/15 anonim válasza:
4-es vagyok. Én is próbáltam, hátha csak szomjas, de nem kellett neki. Mivel nem ette tele magát, így hamar megéhezett. Ki az, aki hagy sírni egy éhes csecsemőt? Egyébként nem lett túlsúlyos, most 11 hónapos és 8,5 kg.
9/15 anonim válasza:
Igény szerint szoptattam. És akik 3 óránként szoptatnak, attól megkérdezném: Reggel 8 kor reggeliztél, te 11kor még nem vagy éhes leülsz és eszel? Vagy ha pont már 10kor megéhezel, akkor ülsz és kínlódsz mert megöl az éhség, és csak vizet iszol meg édeskömény teát hogy nehogy egyél egy kicsit mert még nem telt le a 3 óra? Egyébként azért igen hamar rá jön az anyuka hogy mikor miért sír a gyerek és tudni fogja hogy a LALÁZÓS sírás az éhség sírása...pl. Szóval nagy marhaság hogy 3 óránként eteted. Te sem akkor eszel mikor az óra kong, hanem mikor éhes vagy. Szegény gyerekdtől miért várod el hogy az órához igazodjon? Nem látom a logikát. Régimódi, elavult dolog a 3 óránkénti etetés. Pl ha nem elég laktató a tej, lehet hogy már 2 óránként megéhezik. Akkor van még egy óra üvöltés? Szegény meg megtanulja hogy hiába kér enni nem kap.
10/15 anonim válasza:
az orvosok nem at szajkozzák mindog, hogy egy felnött ember is 3 oránként egyen, ne késöbb, ne korábban, 3 oránként egyen valamit. itt mindenki at mondja felénk, tisztelni kell az orát. és akkor nem lesz baj a cukorral, se a testsullyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!