Akik surun szoptatnak es el kell menniuk valahova (pld oltasra) akkor hogy oldjak meg? Sosem fejtem, a baba se ivott meg cumisuvegbol.
Én megszoptattam a dokinál, ha olyan volt. Oltás után még jó is volt neki (fájdalomcsillapító, nyugtató...)
Egyénként közvetlenül indulás előtt szopi, időre mentünk mindig.
De én a szabadon szoptatás híve vagyok (mondjuk 1 éves korig, utána már nem), szóval nem zavartattam magam sosem, sehol. Kendőben nem is látszott, ha épp nem azzal mentem, egy textilpelus is jól eltakar mindent, egyébként a baba feje is eltakarja.
Nélküle meg nem mentem sehova, amíg 1,5- 2 óránként (vagy néha gyakrabban) szopott.
Kellemetlenül érezted magad a dokinál:(?
Nekem nem volt ilyen problémám, hordoztam a lányom, szóval mindig volt nálunk takaró- eszköz.
GOndolom ti sem mentek pelustáska vagy ilyesmi nélkül sehová, tégy bele egy nagyobb tetrát, vagy kifogót, vagy szélesebb sálat, és akkor be tudsz takarózni:).
Nekem kellemetlen volt, de igazatok van, a lényeg, hogy a baba megkapja, ami neki kell. Időre megyünk mi is, de múltkor 2 órát kellett várni :(.
Köszi szépen!
2. vagyok
Sajanálom, hogy kellemetlen volt:(. Kaptál megjegyzést? Vagy összesúgtak? Vagy "csak" belülről jött a rosszérzés?
Menni idős a babád? Úgy vettem észre, hogy a még igazán picikék anyukáit jobban veszélyezi a "nyilvános" szoptatás, hiszen még mindektten gyakorlatlanok lehetnek, esetleg a baba nem tuda még ilyan gyorsan- ügyesen bekapni a mellet, anyukának a melle jobban feszül, nehezebb vele "bánni"...ilyesmi. Aztán ahogy beletanulnak, minden sokkal flottabbul megy és ha a mellre helyezés 3 másodpercében nem kuksolja épp őket valaki, akkor a kutyának nem tűnik fel, mi is történik:).
MÉg egy tipp, hogy jobban érezd magad legközelebb, ha ilyenre kerül sor.
Úgy öltözz fel, hogy ne kelljen az egész melledet "elővenned", Én így csináltam, még kendő alatt is: ujatlan top alulra, fölé a felső, így a topot csak fel kell húzni, de a felső réteg takarja a derekadat, dekoltázsodat, és a kettő közötti pici rés épp elég ahhoz, hogy a bimbód "kiférjen" és a baba mellre tudjon kerülni:). A modern szopi pólók is hasonlóan működnek, csak így jóval olcsóbban kijön a "szoptatós ruházat":).
3 hónapos a pici. Nem is mások előtt kellett, a védőnő beengedett hozzá és ott. Csak valahogy kellemetlen volt, hogy ezt kellett kérnem. Kinn a váró nagyon pici mindig tele van és sok a gyerek is. Nem tudom, ott nem merném megszoptatni. Sokszor leülni se lehet, csak állni.
A másik, hogy a babám cuppogós, nagyon cuppog szopi közben, szóval így elég nehéz diszkrétnek lenni :(.
Mindenesetre legközelebb, amikor megyünk és kell, akkor is bekéredzkedek. Csak izgulok lesz e még ilyen szituáció.
Ja és sokszor vergődik ha épp akkor indul be az emésztése.
Köszönöm kedves utolsó a jótanácsot! :)
Idővel mindketten ügyesebbek leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!