Van itt olyan, akinek röntgenezték 1 év alatti gyermekét és nem lett tőle semmi baja?
Figyelj! Komolyan keress fel egy pszichológust. Segíteni fog. Jobb lesz nektek is, és a babátoknak is.
A rtg- en feleslegesen rugózol, már megvolt. Az, hogy leukémiás lesz e valaki, az sok más dologtól is függ. Mire a babátok elkezd kúszni-mászni ossze kell szednetek magatokat, mert be fogtok golyózni, és a gyereketek issza meg a levét.
A pszicholőgus nem mumus, és a ti esetetekben remélhetőleg sok pozitív változást fog hozni!
Még egyszer elolvastam a sztorijaidat, és még ma kérj időpontot egy jó pszichológushoz.
én elolvastam az egész kérdést, de a kérdező kommentjeit már nem bírom. ha elolvasnám azokat is, akkor kitépném a hajam :D
kérdező, miért írsz regényt egy mondatról?
nyugodj már meg és tényleg menj el pszichológushoz mert pár hónapos belül a gyereked feláll és naponta 50x fog hátradőlni, majd felmászik mindenre de fejjel előre fog lejönni, de te nem tudod majd mindig elkapni, utána jönnek a motoros balesetek, ja meg a járás tanulása...
szóval bele fogtok halni ha nem változtattok.
kisfiamnak van egy kis barátnője (3,5 éves a lány), anyukájának a terhesség 5. hónapjában derült ki, hogy agydaganata van. nem csak, hogy milliószor röntgenezték, de kemozták is. majd mikor megszületett a pici akkor egyből sugarazták anyukáját, ugye elméletileg ekkor nem lehettek volna együtt, de el kellett látnia a kicsit.
teljesen egészséges a kislány!!!
és ezek után sincs túlféltve!!!
lányomnak kb. 4 hónapos korában volt koponyaröntgenje, meg uh-ja is. semmi baja, emiatt. lekopogom
(bocs, ha nem erről szólt a kérdés, de olyan baromi hosszú, hogy nem olvastam végig.)
Egyrészt próbáld meg abbahagyni ezt az őrült parázást. Gondolod, hogy a babád nem érzi meg, hogy valami nincs rendben?? Ezzel szerinted nem ártasz neki?
Egy embert rengeteg hatás ér élete során, olyan is ami okozhat rákos megbetegedést. Van akinél ugyan az a hatás sajnos okoz, míg másnak semmi baja nem lesz, de élhetjük az egész életünket búra alatt. Egy egyszeri pár perces röntgen vizsgálattól nem lesz semmi baja a babádnak. Ha már elvitted az orvoshoz azzal, hogy beütötte a fejét, az orvosnak ki kellett zárnia, hogy törése vagy repedése van. Ha nem zárta volna ki, hanem csak ránéz, akkor most nem azon aggódnál, hogy nem vett észre valamit?
Valahogy erősítsd meg magad, mert ahogy előttem is írták, egy gyerekkel rengeteg kisebb-nagyobb baleset történik élete során, egy padlóhoz koccanó buksinál szerintem jóval súlyosabb dolgok is... fogják még röntgenezni, stb. stb... ha minden alkalommal ilyen pánik uralkodik el rajtad, az egyikőtöknek sem lesz jó. Főleg ha már nagyobb lesz, és jobban fel is fog fogni a reakciódból valamit, azon kívül is, hogy megérzi, hogy ideges vagy (mert ezt már szerintem most is megérzi). Szegény minden alkalommal azon fog rettegni, hogy valami nagy baja van, mert látja az anyja szemében a félelmet. Ezt szeretnéd, ahelyett, hogy megnyugtatnád őt?
Az orvos magát védte, mert meg se nézte a gyereket, úgy küldött minket röntgenre. Biztosra ment és nem a gyerek érdekében, hanem maga miatt.
Tudod, én 10 évig baleseti ambulancián dolgoztam. Hoztak csecsemőt, hogy nem mozgatja a lábát, de semmi nem történt vele. Aha, csak apu eltörte...
Hoztak csecsemőt, hogy lecsúszott a kanapéról... kiderült, hogy a tesója felmászott vele az asztalra és fejre ledobta...
Szóval azért csinálta a rtg-t, mert ez a dolga. Nem magát védte, hanem (nagyon helyesen) ki akarta zárni a koponyatörést. Mert feltételezte, hogy épeszű szülő csupán azért, mert a gyerek elgurult a szőnyegen, nem megy vele orvoshoz.
ÉS ha maga miatt tette volna... pont az ilyen félbolond szülők miatt van egy csomó felesleges vizsgálat, mint te vagy, ne haragudj :(
Arról nem tehetek, ha vannak hazug szülők és egy megítélés alá vettek velük. Én sosem hazudnék, ha a gyerekem egészségéről, életéről van szó. Elmondtam telefonba mi történt, nem esés, de koppant a feje a gurulástól, ha erre egy orvos megerősíti, hogy meg kell nézni, nem vitatkozom, hiszen épp az érdekelt, ilyen esetben szükséges-e őt megvizsgálni jobban. Nem azonnal az ügyeletre rohantam, hanem egy orvostól kérdeztem meg, szükséges-e ezzel bemenni. Lehet, jobban jártam volna, ha olyan gyakorló szülőket kérdezek, mint ti vagytok, mert legalább a kérdésemre válaszoltatok volna és nem azt feltételeztétek volna, hogy biztos a falba veregettem a gyerek fejét. De én orvostól akartam tudni, akinek ez a szakmája. A gyerek gurult, de lendületből ért a hátára, tehát koppant a feje.
Hogy hazug emberek miatt nem kaphattam erre a kérdésre normális választ, arról nem tehetek.
Másrészt azt látom, hogy elég nagy a tudatlanság a röntgen káros hatásairól az emberek fejében.
Valahogy a köztudatban ott van, hogy terhesen tilos, de a többi...Azzal nyugtatgatják az embert, hogy a terhességben is csak a 12-18 hét a kritikus, mert előtte van a mindent vagy semmit elve, utána meg már ki van fejlődve annyira, hogy ne legyen látványos következménye.
Csak hát miért ne lehetne további következmény a látványos torzulásokon kívül is? Lehet, hogy megszületik a baba, mindene meg van, de 4 év múlva leukémiás lesz a csontvelőt ért roncsoló hatás miatt. De anyuka 4 évig marha nyugodt, hogy lám-lám, semmi bajt nem okozott a röntgen. És miért olyan hihetetlen, hogy születés után még egy ideig ugyanolyan érzékeny a baba?
És ha van egy anya, aki kétségbe esik, mert terhesen röntgensugárzás érte, azt mindenki vígasztalja és bátorítja a fórumokon, miért is? Mert a köztudatban ott van, hogy terhesen veszélyes a röntgen.
És ha van egy anya, aki megtudja, hogy az első 3 hónapban születés után is ugyanolyan veszélyes a röntgen, mint terhesként, és úgy érzi, megőrül, mert a kisbabáját ebben a periódusban röntgenezték, az menjen pszichológushoz...
És mi van, ha egy sas elrepül fölöttetek és egy teknőst a fgyerek fejére ejt?
Erre most mit lehet mondani? Akkor éld csak az életed folyamatos pánikban. Nem nekem ártasz vele, hanem a saját családodnak. Ezt kellene mérlegelni. Nem csak azzal mehet ám tünkre a gyerek élete, ha beteg lesz esetleg. Azzal is bőven meg tudod nyomorítani, ha ennyire idegbetegen állsz mindenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!