Aggódom, nem fejlődik rendesen?
a kisfiam 8 hós lesz, 36. hét végére született, altatásos császárral.
Forog oda-vissza, kúszott kicsit,majd mostmár megállíthatatlanul mászik, féloldalasan magától felül,próbál felülni.
Szemkontaktot hosszan tart,hangosan nevet ha csikizem vagy játszunk közösen.Érdekli őt a körülötte lévő világ, ha látja a cicát oda mászik hozzá,meg akarná fogni,de persze nem engedem. Ha mosolygok visszamosolyog. Tapsol már egyedül. Ha tudja hogy vmi rosszat csinál akkor visszanéz előtte ránk, hogy vajon szólunk e érte.
Ami a gond, nem gagyog, csak valami minimálisat. Hümmög, sikítozik, ne-ne,nye-nye, és kb ennyi. Az apukájánál megkésett beszédfejlődés volt. néha remeg,de ez két esetben fordul elő, mielőtt indulunk autókázni vagy mikor nagyon várja,hogy a szájába adjam a falatot.egyéb esetben sose fordul elő.
Szerintetek van okom aggódni?
Előre is köszönöm mindenki válaszát.
Köszönöm. igen, 7 hós múlt pár nappal korrigáltan.
sajnos védőnőtől nem tudok kérdezni,mert külföldön élünk. gyerekdokihoz havonta hordjuk,itt ő követi a fejlődését.szerinte minden rendben van -de ez itt egy más világ, az oltási rendjük is teljesen eltér-.
Még akartam írni, hogy az én kisfiam sem "magyarázott" sokáig. Aztán volt egy-két hónap, amikor mondta ezerrel, majd megint a mozgásfejlődésre "koncentrált". Most 13 hónaposan elég sokat "beszél", ha jó kedve van. Írtam ki én is akkor hasonló kérdést.
De ha aggódsz, említsd meg az orvosnak.
2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!