Tényleg nem fejlődik rendesen a beszédkészsége?
16 hónapos a lányom és apósom már kikészít azzal, hogy nem beszél.
Hangokat utánoz: kár, háp, vau, gá, halat, brek,talán a mek, de ez nem érthető tisztán
Szavak: apa, papa, hoppá, ham vagy hamma, néni, zene, fa, nem megy, ne= birkát így zavarja,
Ezeket teljesen érthetően szépen.
Mennyit kell beszélni egy ilyen idős babának, már kétségbe vagyok esve.
Ja képeken minden állatot megmutat és most kezdte a zsiráfot=zsirá vagy zsizsá és a lepkét= lepe mondani.
Őszintén írjátok meg, hogy kevés e ez:k
Sajnos ebben is szeretnek túlozni az anyukák, hogy az én gyerekem már egy évesen mesét mondott... :o) De tény, hogy vannak olyan gyerekek, akik hamar elkezdenek beszélni.
Az én fiam 13 hónapos, és még nem mondja, hogy anya, apa, csak a vau, bá (bácsi) baba, la (labda) a rokonságban és a baráti körben is van olyan kétéves, aki folyékonyan mondatokban beszél. Anyósom bőlcsödében dolgozik, ő azt mondja, még két évesen sem követelmény a folyékony beszéd sem... Szóval minden gyerkőc másképp fejlődik, és még időben van a tied is, ne aggódj! Nagyon ügyes ő így is. Majd ha itt lesz az ideje, már többet fog mondani. Két éves korára még beszélhet folyékonyan is akár!
Apósom tényleg elég okoskodó, de a lányomat imádja.
A rokonságból 2 gyerek is elvileg 2 évesen már folyékonyan beszélt, bár ritkán találkozunk, de ők esküsznek rá.
Szerintem is apósom túl sokat vár tőle-tőlünk.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
21hónapos a fiam és még elég szük a szókincse de nem aggódok:)engem is mindenki szekál jajj mikor szolal meg beszéljen más stb.lesz@rom:)majd beszél ha felkészült rá!
Kedvenc szavai a kisló és a traktor:)persze nem tisztán
A Lányod az enyémhez képest rengeteg szót tud!!! Lányom amit mond: apa, apáé, apád, vaú, hoppá, aú, utánozza a halat, a kacsát, a szamarat (bár visszafelé -ái) és amikor hintáztatja vmelyik játékát, akkor "énekli" hogy ta-ta. Viszont egész nap be nem áll a szája, olyan édesen magaráz sokszor, hogy már most tudom, hiányozni fog ez a fajta beszéd. Ja, és olyan dolgokat megért, hogy sokszor csak pislogunk!
Neki úgy látszik nem erőssége a beszéd, de nyilván menni fog az is. Amúgy Ő is 16 hós (pont ma) és nem tudom a te gyerkőcöd mozgása hogyan fejlődött, de Lányom mindent korán csinált. Ő úgy látszik abban volt jobb. Anyukám szerint lehet, hogy amikor majd már tényleg beszélni kezd, rövid mondatokat fog mondani, állítólag én is ilyen voltam.
Mondjuk azt már nagyon várom, hogy végre mondja hogy "anya", de semmi hajlandóságot nem mutat rá... :-(
Utolsó válaszolónak:
Lányom szept.7-én született, így tegnap voltunk 16 hónaposak.
13 hónaposan kezdett el járni önállóan,négykézláb 9 hónaposan kezdett, de nagyon keveset, mert vagy kapaszkodott valamiben vagy a kezünket fogta.
Fejmozgatás, forgás az megdöbbentően hamar volt a védőnő szerint.
Az én kisfiam 2 éves és folyékonyan beszél, de 16 hónaposan kb. ennyit tudott mint a te kislányod. Szerintem pont, hogy kicsit előrébb jár a korosztályánál.
Mi ezen a héten kezdtük a bölcsit 20-24 hónapos gyerekek vannak és a fiamon kívül 2 kislány van aki tőmondatokban beszél, a többiek csak szavakat mondanak, sőt az egyik kisfiú csak ő-zik, még csak babanyelven sem beszél.
Bőven ráér még a mondatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!