Lányom 1 éves és semmivel nem akar játszani. Csak kapaszkodik mászik fel rám, semmi nem érdekli. Miért? Ha kérdezem Tőle hol a baba, kacsa stb. nem mutat rá csak ránéz. Aggódok hogy nem fejlődik rendesen. Szerintetek?
szia, sztem egyértelműen nem. ha ránéz, akkor tudja hol van, amit kérdezel, tudja mi az, az hogy nem mutatja, na és. a labdát 1 évesen nem követelméyn visszagurítani, az enyém másfél évesen kezdte, de már a labdát most simán nekem dobja és el is kapja a levegőben, holott neki meg ez nem követelmény most (2 éves 3 hónapos kislány). nekik ebben a korban pont azok a legizgibb játékok, amiket felsoroltál, nem ám a formabedobó meg tudom én. 1 évesen nem érdekelte a könyv, max, a képek szintén 2 percig, most ? győzzem neki felolvasni uazt a mesét, annyiszor mondja utána, hogy mégegyszer! :))))
szóval sztem ne aggódj!
1 évesnek még nem kell meghallgatnia egy mesét, pont elég, ha 1-2 percig rád figyel. Én nem is úgy meséltem a mesét, ahogy le volt írva, hanem a képeket mondtam el neki: látod, itt a hercegnő, itt a boszorkány, hoppá elaludt, jön a királyfi, megcsókolja, boldogok (kb ennyi volt egy mese).
Azt írod, hogy teljesen jól elvan a zenélő, villogó játékokkal, és ez így van rendjén.
Hadd játsszon magában, nem baj, ha VELED nem játszik, ennek még nincs itt az ideje (majd 1 év múlva kb).
Csináld azt, hogy ő is játszik valamivel, és te is játsszál valamivel. Figyelni fog, és tanulni fog a látványból. Pl rakosgasd ki a formaevőket. De őt hagyd békén, ne mondd neki, hogy gyere, te is rakd ki. Csak simán játssz ott mellette, hidd el, ebből is tanul.
Szerintem teljesen normális a lányod.
Na, most megnyugodtam, mert az én kisfiam is ilyen volt, és még most is kicsit ilyen. Bár ő most lesz két éves, de az a legizgalmasabb neki, ha kiönt dolgokat, fürdeti lavórban az állatait...stb. Szóval inkább kártékonykodik egy kicsit.
Viszont ma én is fogtam magam, és a cikketek hatására elkezdtem játszani a plüssállataival. Beszéltettem őket, lefektettem aludni, és a kisfiam nézett-nézett, aztán odahozta a takarót, hogy takarjam is be őket. :)
A könyvekben meg a képeken mutogatja, hogy cisza, bácsi, vauvau...stb, mikor mit lát. Én is kétségbe voltam esve, hogy hiperaktív, mert nem figyel rám, ha mesélek neki, nem köti le hosszabb időre a játéka, de most már megnyugodtam.:)
Akár az én 13 hónapos fiamról írtál volna...
A labdát nézni szeretni ahogy én magasba dobálom, meg kergeti, mászik utána. Az hogy visszagurítsa??? Áááá.... Pedig sokat próbálkozom!
Mesekönyv? Ha leülök mellé a földre, és elkezdenék olvasni, azonnal nyúl a könyvhöz, és ő lapozgatja. Az sem baj, ha nem "mesélek" neki, őt csak az érdekli, hogy ő lapozhassa. Ha beszélek is neki, akkor szintén max 2 percig figyel!
Nem tapsol, nem pápázik, csak élvezi, ha mi csináljuk neki!
A lapozgatós könyvben néha ránéz arra, amit kérdezünk!
Nem ad puszit, nem beszél! (ma olvastam itt olyat, hogy a 14 hónapos nem akar puszilkodni, pedig 10 hónapos kora óta ad puszit - hát az én fiam ebben is le van maradva...)
Ő is állandóan csimpaszkodik rám, tépi a fogával a nadrágomat, de ha leülök mellé, akkor meg elkezd egyedül játszani!
Én nagyon sokszor érzem azt, hogy valamit én csinálok rosszul. Általában már el sem olvasom a "Miket csinál...?" kérdéseket, mert csak arra jutok, hogy az én fiam le van maradva!
Szia!
Nálunk ugyanez a helyzet.1éves a kisfiam és egyedül szépen eljátszik de ha meglát engem vagy az apját akkor mndent eldob és csak kapaszkodni-mászni akar ránk. Én is megnyugodtam ahogy olvastam itt a hozzászólásokat,akkor ezek szerint ez normális. Én is próbálnám tanitani a pápára,puszira,tapsira de ez egyáltalán nem megy! Csomót emésztettem magam,hogy miért nem tudok neki tanitani semmit.De most szerintem az álláson-bútorba kapaszkodáson nem érdekli semmi más a fiamat,remélem ha elkezd járni akkor ez változik.
Az én kisfiam 14 hónapos.Ő szívesebben játszik egy kólás üveggel,távirányítókkal,flakonokkal,mindennel csak nem a saját játékaival.Egy-két játékát szereti,azokkal elvan.Most a kedvence,hogy a kiskocsikat felteszi az asztalra és lökdösi ide-oda őket.Egy ideig ő is elvan magában,de aztán eszébe jut ANYA.Ha megtalál,odajön,felcsimpaszkodik ő is rám,kicsit megpuszilgatom,dajkálgatom aztán kéri magát le,megy vissza játszani:) Őt sem érdekli ha mesélek neki,ha 1 percig figyel sokat mondok.Hiába mutogatom neki,hogy itt a maci szeme,orra,füle......falnak mondom vagy neki,tök mindegy.A könyveiben is mutogatom neki,hogy ez a tehén,kakas,bárány......pár másodpercig figyel csak.
De valamit csak megjegyez mert ha a kezébe veszi a macit,mutat a szemére.Úgy tűnik csak,hogy nem figyel,nem érdekli a dolog DE közben meg figyel ő,csak nem mutatja:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!