Mit szóltok ehhez a cikkhez?
Láttam nemrég itt egy hasonló kérdést, amiben ez a téma lett kivesézve, de most itt ez a cikk és el vagyok hűlve... Akkor most tényleg van ilyen??? Így kell csinálnunk, anyukák??? Ezt szintén egy orvos írta! "Ha éjjel sír a csecsemő az első pár héten, kb. 6 hétig, azt szoktam mondani, hogy teát vagy limonádét kaphat, legfeljebb egyszer szoptasson az anyuka, ha már elérték a születési súlyt.
Ha már 6 hetes elmúlt és egyébként egészséges, ne keljenek fel hozzá éjjel. A saját gyermekem kb. 6 hétig fél négykor "üvöltött", akkor jól megteáztattam. Mivel én nagyon fáradt voltam, elhatároztam, hogy többet nem kelünk fel. Még egy éjszaka ordított, azután már nem.
Van egy unokatestvérem, akit nyakra-főre szoptattak éjjel is. Most már csaknem 2 éves, még mindig nyugtalanul alszik, felébred. Holtfáradtak a szülők, és a gyerek is. Ez biztosan annak a következménye, hogy hagyták újszülöttkortól éjjel felébredni. Ha hasfájós a csecsemő, gyógyszert nem adnék. Melegítsék a hasát, masszírozzák, fordítsák hasra. Legfeljebb édesköményteát javasolnék.
Nem vagyok annak a híve, hogy a csecsemőt éjszaka odavegyék a szülői ágyba. Ezt csinálta a barátnőm, a keresztlányom, azután 6-7 éves korukig folytatták ezt a gyerekek."
Dr. S.M (vitalitas.hu)
A lányom 1 éves lesz és még mindig szopizik éjjel.Nem hinném hogy ez akkora gond, mindenesetre már le akarom szokatni.Föleg mikor nehezebben bírom, akkor nagy az elhatározás.
Egy 6 hetes babának még kell az éjjeli szopi!Nem szórakozásból kel fel.
Ha eljön a 3. hónap van egy növekedési ugrás, akkor azért fog a cicin lógni.Utánna vigyázz, mert ekkor lehet elrontani!Ugyanis hozzászokik az éjjeli cicihez és innentől már azért fog felkelni, mert megszokta hogy ha megébred cicit kap, és nem fog akarni másképp vissza aludni.Na erről szokasd majd le, mert ilyenkor még könnyebb, és tuti hogy már nem éhes.Én sajnos elrontottam, de utólag mindig okos az ember!
Éh ha van egy 10 éves fiad, aki reggel kel és nem akar kicsi visszaaludni éjjel, csak ordít?
Mert az én láynom ilyen, este elalszik ,de kb éjfél körül feléred. Aztán vagy ordít, vagy közénk vesszük. Ez van, bírom, hogy mindenki nagyokos.
10 hónapos, amíg pici volt, elaludt a helyén, de 4 hónaposan megváltoztak a dolgok , ez va. Kínozni nem fogom, sem őt, sem magamat, éjjel meg baromira nincs kedvem órákig az ágyánál állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!