Közös a kert az anyósommal, egy méterre van egymástól a két lakás bejárata, van egy 7 hónapos a babám. és az ezzel járó dolgokat hogyan kezeljem?
Alapvetően semmi gond nincs az anyósommal. Segítőkész, önzetlen, önfeláldozó, jó ember. Csak az a gond, hogy túúúl közel lakunk egymáshoz és ez bizony sok dolgot befolyásol. Sok sok pozitív oldala is van ennek, hiszen pl. nagyrészt ő főz, mert nekem a gyerek mellett nincs rá időm, mert olyan fajta baba, aki egy pillanatra sincs el egyedül és ha a konyhában állok, rángatja le rólam a ruhát és hisztizik, így nagyon veszélyes főzni. Szóval ebben segít és ennek örülök, emellett vigyáz a gyerekre, ha el kell szaladnom valahova, vagy a férjemmel kitaláljuk, h na este elmegyünk egy moziba. Szóval ez is tök jó.
Viszont amit nem tud levetkőzni (pedig sokszor mondtuk már neki, hogy ne csinálja), hogy egyrészt annyira aggódik a gyerekért, hogy észvesztő. "Mi az ott a karján, jézusom, az ott fog maradni örök életére?" és minden dolgot így kezel, ami a gyerekkel kapcsolatos. Na ez lefáraszt. Aztán mindenért szól (adj rá sapkát, ne vidd ki ilyen időben, mért nem viszed már ki, olyan szépen süt a nap...stb) és ami a legidegesítőbb, hogy elkezdte azt is, hogy ha én mondok vmit a gyereknek, h nem azt nem szabad, attól ő még szépen oda adja a kezébe, az orrom előtt és kb. észre sem veszi h ezzel mit művel. Semmibe veszi azt amit én mondok a gyereknek. Múltkor meg elmentünk egy helyre közösen, és sírt a gyerek (mert nem vettem ki a babakocsiból amíg ettünk), és rám szólt, hogy ne sirassam már a gyereket, meg majd ő elviszi addig sétálni...stb. Többször szóltunk már neki ezzel kapcsolatban a férjemmel, de nincs változás... Nos az a kérdésem, hogy én, ott, helyben, mégis hogyan kezeljem ezeket a szituációkat, h ne is bántsam meg, de felfogja, hogy igenis én döntök, én vagyok az anyja, és b*sszus, maradjon már csöndben, mert ez rohadt fárasztó.
Szerintem ő ezzel nem akar rosszat, de ha ennyire nem tudod elviselni, akkor az egyik füleden be, a másikon meg ki. Meghallgatod és ennyi. Szerintem nagy segítség ha rá tudod bízni, és hogy főz, vesz le terhet azért a válladról. Én sem hagytam volna üvölteni a gyereket, mert szeretek nyugiban enni, én is vittem volna inkább sétálni.
Nem kell mindent megfogadni, amit tanácsol, de ki lehet bírni, ha egyébként meg semmi gond nincs vele...
hát nézd nagyon megértelek az én anyósom is ilyen viszont az én anyósom nem főz rám(még inkább én őrá)és a gyerekekre is ritkán vigyáz pedig ő is itt lakik mellettünk!
Úgyhogy ha azt akarod hogy ez a segítséged továbbra is megmaradjon(és bizony az nagyon jó ha férjeddel eltudotok ugrani egy moziba vagy kikapcsolódni?valakinek nulla segítsége van és sajna ez miatt sok házasság megy is tönkre)akkor kénytelen vagy tűrni nyelni!
Mondjuk az hogy a parát beülteti a gyerekbe az nagyon nem jó:
"Mi az ott a karján, jézusom, az ott fog maradni örök életére?"
Sajnos nagyon sok házasság tönkremegy amiatt, mert az anyósékkal egy fedél alatt, vagy közös udvaron laknak.
Ha nem tudtok elköltözni, akkor nem tudok hasznos tanácsot adni.
Szeretem az anyósom, de soha nem élnék velük együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!