Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislánynak néztem egy 2 éves...

Kislánynak néztem egy 2 éves kisfiút, a haja miatt. Miért nem vágják le a hajukat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elég kellemetlen helyzetbe kerültem a napokban. Egy 2 éves kisfiút kislánynak hittem, azért mert vállig érő hullámos haja volt. Már többször láttam, hogy kisfiúknak is hosszúra hagyják a hajukat. Miért? Szegényeknek még felkötni vagy csatot rakni se tudnak a hajukba, mert akkor végképp lányosak lennének...

2014. júl. 1. 22:32
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Nemrég én is így jártam, egy hosszú szőke hajú loknis kisfiú ült nekem háttal egy szál pelusban az orvosi rendelőben, és én is megdícsértem, hogy milyen szép kislány. Aztán megfordult, és helyesbítettem, hogy milyen szép kisfiú :) az anyukája csak mosolygott, gondolom megszokta.

Nekem egyébként tetszik, de ahogy előttem is írják, még pár év, és lesz nekik önálló véleményük, akkor az anyák már úgyse csinálhatnak velük azt, amit akarnak.

2014. júl. 2. 05:53
 12/30 anonim ***** válasza:
56%

10: nem vagyok duhos, csak nem hiszem, hogy ez a vilagon a legnagyobb gond. A gyereket vertek, eheztetve volt, koszosan fetrengett a porban szakadt ruhaban? Akkor meg? En nem mondom hogy nekem tetszene, de nem kell mindenbe belekarogni.

Baromi unalmas volt, hogy ha keket huztam a gyerekre akkor megkaptam, hogy nem kene fiunak oltoztetni a kislanyt, ha meg rozsaszint adtam ra, akkor meg az nem tetszett valakinek, mert szerinte vaganyabban kellett volna oltoztetni, bezzeg o nem jaratta soha habos-babos rozsaszinbe az ovet.

Miert kell mindig mindenkinek az eletebe, a donteseibe belevartyogni, foleg ha nem olyan jelentosegu? Hosszu a gyerek haja, nabumm. En meg lattam kislanyt fiusra vagott rovid hajjal, raadasul mintha bili lett volna a fejere huzva es korbenyirva. Nem tetszett, de nem kezdtem magamban puffogni meg kerdest kiirni,hogy ezen lehessen ragodni.

Jo lenne korbeneznetek a vilagban es eszrevenni, hogy minek van jelentosege.

2014. júl. 2. 07:24
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
12-es válaszolónál a pont!
2014. júl. 2. 07:57
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Én nem vettem észre,h a kérdező szerint ez lenne a világon a legnagyobb gond. A hangvételből nekem az sem jön le,h ezen nagyon ki lenne borulva. Egyszerűen érdekli,h a szülőt mi motiválja. Én is kíváncsi lennék rá. Teljesen egyetértek azzal,h egy kisfiúnál még kényelmetlen is lehet. Ha szép haja van, sztem látszik úgy is, ha nem ér vállig a haja.
2014. júl. 2. 08:28
 15/30 anonim ***** válasza:
55%

A fiamnak gyönyörű, erős szálú és rengeteg haja van. A legtöbb lánynak nincs ilyen. Eszembe sem jut megnöveszteni, nem csinálok lányt a fiamból. Annyi, hogy nem engedem, hogy géppel megkopasszák, csak ollóval nyírja a fodrász, de mindig fiúsra. A lányok lányok, a fiúk, fiúk, nézzenek is ki így. Aztán csodálkozunk, hogy tizenévesen sem lehet őket megkülönböztetni.

12-es, szerintem itt csak te háborogtál, senki más.

2014. júl. 2. 09:40
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
Unokatesómnak 5 éves koráig nem vágatta le, a haját az anyja, mert olyan szép göndör. Mindenki kislánynak nézte a gyereket, ő meg hisztizett, hogynem kislány. Mikor elege lett, gombahajat vágatott neki, amit utál a gyerek, a suliban csúfolják miatta, de a fodrász barátnő csak ilyet tud ingyen.
2014. júl. 2. 09:56
 17/30 anonim ***** válasza:
34%

Mert nem haj alapján kéne ítélkezni és nem lenne gond. Mindenkinek más tetszik, ez van. Ha meglátod Hobot őt is lekislányozod?:) És még sorolhatnánk napestig a hosszú hajú férfiakat. Mi van ha az apukája is hosszú hajú és direkt a gyerek kéri,h hadd legyen olyan a haja mint az apjáé.

Ha nem tudod, kérdezd meg mi a neve és abból kiderül a neme is.

Az én lányom meg 1,5 éves szinte teljesen kopasz, mindenki állandóan lekisfiúzza még akkor is ha rózsaszínben van! Volt aki kiakadva kérdezte, h miért adok egy kisfiúra fodrosat?! Most nehogymár magyarázkodnom kelljen minden járókelőnek,h bocs nem nő elég gyorsan a gyerek haja.

Vegyek neki parókát, hogy a kérdező lelki világa megnyugodjon, hogy egy kislány csak hosszú hajú lehet?

A kisfiúkat meg mind nyírják egyforma bilikopaszra, hogy még véletlen se legyen egyéniségük?

2014. júl. 2. 11:00
 18/30 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó, te hol olvastál ilyeneket? Mert a Kérdező sehol nem írt parókákról, kislányokról, akik csakis hosszú hajúak lehetnek, illetve bilifejű, egyéniség nélküli kisfiúkról sem. A hajvágás nem bilifejet jelent. Legalábbis felénk nem. Kicsit többet gondolsz bele a dologba, mint ami benne van. Arról meg senki nem tehet, hogy nincs haja a lányodnak. Majd lesz, nem kell így kiborulni. 15. válaszoló vagyok
2014. júl. 2. 11:08
 19/30 anonim ***** válasza:
22%

18:az ilyen hozzáállás miatt, mint a kédezőé lesznek frusztráltak az anyukák, ezét háborodtam fel. Mi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy ki milyen frizurát vágat a gyerekének? Mi van ha náluk az a szokás és a család összes férfi tagjának hosszú haja van?

Pont tegnap olvastam hogy van direkt babaparóka kislányoknak és engem igenis mélyen érint, hogy valaki ilyeneket gyárt, mert szerinte a lányom nem eléggé lány:(

Tudom,h meg fog nőni a haja (sógornőmnek 3 évesen kezdett nőni) de úgy gondolom, másnak nincs joga ítélkezni a gyerekem hajhosszúsága felett.

Ha visszanézel egy 20 évvel ezelőtti ovis csoportképet, minden gyereknek gombafrizurája volt és én nem bánom, hogy ez változott. De ha szerintetek ez jobb...

2014. júl. 2. 11:23
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Hát,én addig érő hajat hagynék a fiamnak,ami jól áll neki.Van akinek jól áll a totál letolt,van akinek egy hosszabb áll jól.De tény,hogy azért a vállig érő már szerintem túlzás.Mindenki saját dolga ez.Én nekem egy kopasz 2éves kislány is fura,mert az enyémnek derékig érő göndör haja van 20hónaposan,úgy hogy már 6x volt levágva rövidebbre a haja.De mit tehet a szülő,ha nem nőtt a lányára haj?! :D Semmit...
2014. júl. 2. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!