15 hónaposan semmit nem mond! Ez baj?
Figyelt kérdés
Nagyon aggódok, mert más 11 hónapos babákat hallok ilyeneket mondani hogy anya, apa, kutya, baba, ajtó, ide, stb. Az én babám semmit nem mond, 9 hónaposan mondta hogy mama, ha kértem akkor megismételte, de ezt is régen nem mondja már. Érti amit mondok neki, mert ha mondom hogy nézd csak, rögtön rám figyel, vagy mondom hogy tejecske akkor már nézi hogy hol, keresi, érti hogy óvatosan, akkor a lába elé néz...Akkor miért nem mond semmit? Mennyire normális ez?2014. jún. 30. 17:38
1/2 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi baj. Semmit nem jelent az égvilágon, hogy ki mikor szólal meg. Nem lehet két gyerek fejlődését összehasonlítani. A tesóm egyik gyereke egy évesen mondatokban beszélt, a másik gyereke meg háromévesen szólalt meg először. Mindkettő teljesen ugyanott tart az életben. :)
A babaklub, ahová jártunk régen, ott is eltérőek voltak a gyerekek beszédfejlődés terén.
Az én lányom is korán szólalt meg, sokan csodájára is jártak. A másik kislány (két hét korkülönbséggel) sokáig csak mutogatott, meg fura hangokat adott ki, ha jelezni akart valamit. Mire óvodába mentek, az a kislány is egy igazi szövegláda volt, frankó beszólásokkal.
2/2 anonim válasza:
az enyém is ennyi idős és azon kívül,h. apa semmit nem mond. annak ellenére,h. már hónapokkal ezelőtt skandálta,h. baba,mama. mostmár csak apapapappapa van. én nem aggódom. biztos vagyok benne,h. vissza fogom sírni azt az időszakot,amikor semmit nem mondott :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!