Van köztetek olyan akinek a babája még 17 hónaposan sem mondott semmit?
Kicsit már aggódunk vagy mondjam azt, hogy türelmetlenek vagyunk... 17 hónapos lesz a kislányunk és semmi értelmeset nem mondott még. Nem utánoz, nem mondja a szavak elejét sem és az állat hangokat sem utánozza. Nagyon sok mindent megért, csinálja is.De egyszerűen nem akar beszélni... csak baba nyelven. Sem anya sem apa, baba... semmi... :( Tiszában vagyok vele, hogy minden baba másképpen fejlődik és hogy 3 éves korukra pontosan ugyanazt fogják tudni... de azért mégis azt olvasom/hallom, hogy ilyen korban már simán ennél többet "beszélnek".
Véleményetekre lennék kíváncsi! Köszönöm!
Az én kisfiam is lassan 17 hónapos, de egyetlen "szavába" sem tudok beleérteni (még a legnagyobb jóindulattal sem) semmi értelmeset. Mondja, mondja, mutogat, érdeklődik, és sok mindent megért, de semmi több.
Most épp fejlesztő pedagógia szakra járok, és pont nemrég tanultunk a beszédfejlődésről. Állítólag az a lényeg, hogy az ő kis belső nyelve már kialakult, és valamilyen szinten kommunikál. Az első értelmes szavakat nagy átlagban 1-2 éves kor között szokták kimondani, de erre 3 éves korukig is "haladékot kapnak", így ezen a téren nem olyan vészes akár egy éves csúszás sem, a mozgásfejlődésben annál inkább.
Úgyhogy én is megnyugodtam: még ráérünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!