Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha a babám egész...

Mit tegyek, ha a babám egész napos foglalkozást igényel?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Olyan problémám van, hogy kisbabám 3,5 hónapos,és nagyon sirós.Egész nap szinte semmit nem alszik, éjjel kb.8 órát, ami egy csecsemönek nagyon kevés.Ami a legjobban kikészit,hogy nem tudom miért sir.Fogalmam sincs hogy a hasa fáj-e vagy csak hisztizik.Ha lerakom sir,igy egész nap semmit nem tudok mellette csinálni, mert nem birom elhallgatni a keserves sirását.Ha elmegyek vele bevásárolni,(muszáj, nincs segitségem)akkor ott is ok nélkül elkezd sirni,a bolt közepén felveszem,akkor abbahagyja.Már teljesen ki vagyok emiatt készülve(kendö,hinta stb.nem segit)Hogy hasfájós vagy nem senki nem tudja(orvos sem)nem huzza a lábát.De állitólag 3 hónaposan biztosan el kellett volna mú lnia,meg ugye ha felveszem, abbahagyja,és ha valaki beszél hozzá,foglalkozik vele,akkor se sir(kivétel este elalvás elött...akkor mindig sir)Van aki hasonló cipöben jár?Mit tegyek,meddig lesz ez igy?Nagyon el vagyok keseredve.Nem tudok mosni,fözni,igy egyszerüen nem megy..Szüleim 350 km-re vannak, segitségem nincs.:(Annyira vártam a babázást,meghittséget,szeretetet vártam,és valahogy nem ezt érzem....
2014. jún. 23. 22:48
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

Szia!

Mintha csak magunkat olvasnám.. Ugyanígy voltunk és vagyunk, lassan 8 hós fiammal. Egyedüli baba, de nem tudom, hogy lesz-e még. Én is vittem mindenféle orvoshoz, neurológushoz, több védőnő látta. Mindenki azt mondta, hogy vannak ilyen babák. Én is azt gondolom, hogy ha lenne bajuk, akkor kézben sem lennének el, Az én fiam olyan, hogy egész nap szórakoztatni kell. Nem bír a földön 2 percet sem lenni. Wécére alig tudok mellette elmenni :( Én is végig zongorázok mindent evés, alvás, öltöztetés, fájdalom stb... de ha minden igénye ki van elégítve akkor is folyamatosan nyöszörög, nyíg. Akinek nem ilyen a babája, az elképzelni sem tudja, milyen ez folyamatosan. Nekünk 2 babaismerősünknek is nagyon nyugodtan, kiegyensúlyozott babája van. Órákat eljátszanak magukban, ez nem túlzás, többször voltunk látogatni, ez már többször így volt. Én nem vágyom erre, csak arra, hogy közben egy 5 percig ne visítson, míg elintézem a szükségleteim.

Mi is már a kendőn át, a különféle hintákig mindent kipróbáltunk. Nálunk délután szokott aludni 1 órát, ilyenkor megoldhatnám, hogy ne szaladjon a lakás, de én is kidőlök sajna :( Bármilyen furán hangzik, nekem is fárasztóbb ez, mint bármelyik munkahelyem. És én is nagyon nagyon vártam a babázást.

A legrosszabb érzés az egészben, hogy a környezet téged néz defektes anyának, hogy valamit biztos nem jól csinálsz. Közben Te a lelkedet kiteszed érte és iszonyatosan lefáradsz egész nap. Ott van afejedben és akinek 4 gyereke van? Vagy ilyen gyerek csak 100ből 1 van..

Na mindegy, én úgy érzem ők ilyen babák. El kell ezt fogadni és mindenhogy szeretni. Nekünk nem a mintababákról kell ábrándoznunk, hanem a sajátunk nyelvén kell megtanulni.

Nekünk még beszokott válni, ha új helyekre megyünk, ott meglepődik és nézelődik :) meg szereti a többi gyerkőcöt, tehát olyan programok is jók.

Ha beszélgetni szeretnél, írj nyugodtan, együtt érzek :)

2014. jún. 24. 10:34
 22/48 anonim ***** válasza:
Nekem sincs segítségem, új helyre költöztünk, alig ismerek valakit még. Férjem reggeltől estig dolgozik. A kapcsoltunknak is nehéz időszak ez. Néha hazamegyünk a nagyszülőkhöz és egy kicsit leveszik a terhet.
2014. jún. 24. 10:38
 23/48 A kérdező kommentje:
Kedves 21-es nagyon kedves vagy köszi a biztatást fogok irni privátban!most megyek mert megyünk a fogorvoshoz:(
2014. jún. 24. 10:53
 24/48 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást!!Akkor ne tedd kendőbe és ne kösd magadra!!Old meg magadnak ha semmi nem tetszik amit javasól az ember!!első voltam
2014. jún. 24. 11:16
 25/48 anonim ***** válasza:
Tudom, mit élsz át és nem egyszerű. Én ilyenkor foglalkoztam vele, bevezettük a játszószőnyeget, játékívvel. Azon csere-beréltem a játékot, de nem tagadom, volt, hogy ott kellett mellette ülnöm úgy, hogy közben futott az egész lakás. Nem könnyű. Sírni én nem hagytam, de azonnal nem pattantam. Kétélű fegyver ez a "ne hagyd sírni" tanács. Nyilván, okkal sír a baba. Pl. Unatkozik. Ez is egy ok, a baba szempontjából fontos, hogy azonnal szórakoztasd, azért mégsem olyan prioritású probléma, mintha csípné a popóját a pisi. Szóval a te szempontból azért nem életbevágóan fontos, hogy pattanj. Amit lehet tenni, az tényleg az, hogy viszed magaddal (én pihenőszékben hurcibáltam), sokat beszélsz hozzá, ha tudod, hogy olyan dolog miatt sír, ami nem életbevágó, akkor játékkal tereld el a figyelmét. Vegyél neki új, színes, akasztható csörgőket, amiket játékívre lehet akasztani, azokkal hadd bíbelődjön. Ha még netán szép, csilingelős hangjuk van, az még csak jobb. A lényeg, hogy áldozz néhány napot arra, hogy megpróbálod elterelni a figyelmét játékkal, hogy megtanulja, azokkal is jól el lehet lenni. Ezen kívül kérj bátran segítséget a párodtól, és ne stresszelj, ha nem megy minden egy nap. A babátok napról napra több figyelmet követel, és lesznek ennél nehezebb, de persze könnyebb időszakok is. Tudom, milyen érzés, én ugyanígy voltam, és nem értettem, hogy mások hogy csinálják, hogy csillog a kégli, kész a kaja, mosás, főzés, vasalás, és egyebek. Aztán a sógornőm avatott be a nagy titokba: sehogy. Neki sem megy minden, sokig takarítónője volt, mai napig van, (aki megteheti...) így persze csillog a lakás, ő mos (a gép meg szárít), aztán este elpakolja, meg esetleg főz. Aki nem ilyen szerencsés, az lassan halad a munkával, vagy néha egyáltalán nem halad. És? Akinek nem tetszik, ne menjen hozzátok! :)
2014. jún. 24. 11:21
 26/48 anonim ***** válasza:
szia!tudom miről beszélsz duplán:)hát ha 100 ból 1 gyerek ilyen én kifogtam 2.őt is:)a nagy 3 éves ölbe baba volt 9 hónapos koráig,de olyan szinten,hogy csak nálam maradt meg senki másnál!hasfájós volt nagyon durván,a mellkasomon aludt csak még éjszaka is 1,5 évesen is!!!iszonyat volt ,aztán elmúlt egyszer csak ma egy vidám örökmozgó aki nem ül meg az ölemben!mi úgy döntöttünk jöjjön kis tesó kétszer nem lehet ilyet kifogni ennél csak könnyebb lehet!:) hát megérkezett a öccse 5 hónapja és jelentem még durvább....már csak azért is mert itt a nagy aki foglalkozást igényel-ne,ugyan olyan mint a bátyja volt anno le nem lehet tenni akkor sír,ölbe mosolyog elvan,babakocsiba kizárt tenni,magamra kötést sem szereti...ő ugyan éjszaka alszik egyedül 11 órát,de napközben mellette kell átkarolva feküdni akkor alszik 2-3 órát!óránként enne ő is,ésmég ülve sem jó csak sétálva...nagyon-nagyon nehéz alig várom,hogy másszon!ennek ellenére nem bántuk meg,hogyvállaltuk ezt őszintén mondom!hamar elmegy ez a nyűgös időszak csak benne nehéz lenni!kitartás nektek is hidd el megtérül később a sok-sok törődés,szeretgetés!
2014. jún. 24. 11:26
 27/48 anonim ***** válasza:

Szia!Nem vagyok híve a sírni hagyásnak ,az én lányomat nem is lehet. Ugy sír hogy mar fuldoklik.Szoval esélytelen.De hálisten nem síros fajta mert probalook mindig valamit. ő kb 20perceket elvan egy egy helyen ha ott vagyok én is. Ha kimegyek pl jatszoszőnyegezés közben 2perc mulva ordit. addig hívogat felkiált ha nem megyek ordit.

Vannak ilyen babák félnek vagy csak nem szeretnek egyedül lenni.Ha kiprobáltál mindent, nem éhes nem szomjas nem pisis nem faj a pocakvagy más akkor ha valamit is csinalniszeretnél a hordozókendő a megoldás.

Én viszont ugy gondolom hogy nem sirnak ok nélkül valoban ki kell deríteni. Az is lehet hogy egyszerűen csak annyi hogu nézelődni akar és a kezedben magasabban van. .Felkapatni nem tudom mennyire lehet egy gyereket. Ha nagyobb inkabb akkor szerintem. Efy kicsi aki kuszni sem tud ha megun valamit akkor nincs masmodja a helyvaltoztatásnak csak ha te viszed.Ha maszni jarni kezd nem marad meg a kezedben ugysr. Na akkot kell figyelni a felka0tásra.

Viszont nallad inkabb ez a kevés alvás lesz a gond. Az idegrendszerének kell a pihenés. Legalább 12orat kéne még aludnia sztem.(bár az én kislanyom ebben a legjobb 3hosan 18 orakat alszik. születése ota jo az alvókája.)

Valahogy be kell iktatnod plusz két alvást.délelőtt meg délután. Ha esetleg bementek egy sötétebb szobába csendesen dudolsz rintgatod elvileg 20perc alatt el kell aludnia. Hányszor eszik egy nap mennyit és mijor?Szoptatsz? Van egy kialakult rendszeretek vagy még nincs?(időre eszik magátol,mindig ugyanakkor van a fürdés, mikor és hogyan alszik el)

2014. jún. 24. 14:32
 28/48 anonim ***** válasza:

ja most olvasom a kendő meeg a hinta nem segit...

És ha a kezedben van hogyan játszatok?

2014. jún. 24. 14:36
 29/48 A kérdező kommentje:
Kedves Elsö!nem tudom miröl beszélsz én nem pontoztalak le!azt se tudom azt hogyan kell új vagyok ezen az oldalon.amit irtam hogy köszi a hasznos választ azt annak irtam aki azt irta hogy deritsd ki mi a baja és nem neked.egyébként kendöben is sir.
2014. jún. 24. 15:01
 30/48 A kérdező kommentje:
a kendö(nekem kengurum van tehát elöl lóg nem tudom az is jó vagy csak a kendö?) meg a hinta egy picit lefoglalja kb 10 perc aztán annyi ....kézben mindent imád csinálni...tükörben nézegetjük egymást és nevetünk aztán imádja ha pelenkázom közben röhög..meg van egy kisautója azt nézegeti és segitek neki együtt tologatjuk ...de csak ülve is elvan ölben ...de ha észreveszi hogy nem vagyok ott akkor megy a hiszti...most itt ülök mellette a teraszon a babakocsiban alszik ha most elmennék berakni egy mosást azonnal felriad alvás közben!és sikit ...ugyhogy a teregetés is egy kinszenvedés....fözni már nem tudom mióta nem tudok-párom eszik amit talál-még szerencse hogy délben az anyjánál eszik..........
2014. jún. 24. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!