Mit tegyek, ha a babám egész napos foglalkozást igényel?
Szia!
Mintha csak magunkat olvasnám.. Ugyanígy voltunk és vagyunk, lassan 8 hós fiammal. Egyedüli baba, de nem tudom, hogy lesz-e még. Én is vittem mindenféle orvoshoz, neurológushoz, több védőnő látta. Mindenki azt mondta, hogy vannak ilyen babák. Én is azt gondolom, hogy ha lenne bajuk, akkor kézben sem lennének el, Az én fiam olyan, hogy egész nap szórakoztatni kell. Nem bír a földön 2 percet sem lenni. Wécére alig tudok mellette elmenni :( Én is végig zongorázok mindent evés, alvás, öltöztetés, fájdalom stb... de ha minden igénye ki van elégítve akkor is folyamatosan nyöszörög, nyíg. Akinek nem ilyen a babája, az elképzelni sem tudja, milyen ez folyamatosan. Nekünk 2 babaismerősünknek is nagyon nyugodtan, kiegyensúlyozott babája van. Órákat eljátszanak magukban, ez nem túlzás, többször voltunk látogatni, ez már többször így volt. Én nem vágyom erre, csak arra, hogy közben egy 5 percig ne visítson, míg elintézem a szükségleteim.
Mi is már a kendőn át, a különféle hintákig mindent kipróbáltunk. Nálunk délután szokott aludni 1 órát, ilyenkor megoldhatnám, hogy ne szaladjon a lakás, de én is kidőlök sajna :( Bármilyen furán hangzik, nekem is fárasztóbb ez, mint bármelyik munkahelyem. És én is nagyon nagyon vártam a babázást.
A legrosszabb érzés az egészben, hogy a környezet téged néz defektes anyának, hogy valamit biztos nem jól csinálsz. Közben Te a lelkedet kiteszed érte és iszonyatosan lefáradsz egész nap. Ott van afejedben és akinek 4 gyereke van? Vagy ilyen gyerek csak 100ből 1 van..
Na mindegy, én úgy érzem ők ilyen babák. El kell ezt fogadni és mindenhogy szeretni. Nekünk nem a mintababákról kell ábrándoznunk, hanem a sajátunk nyelvén kell megtanulni.
Nekünk még beszokott válni, ha új helyekre megyünk, ott meglepődik és nézelődik :) meg szereti a többi gyerkőcöt, tehát olyan programok is jók.
Ha beszélgetni szeretnél, írj nyugodtan, együtt érzek :)
Szia!Nem vagyok híve a sírni hagyásnak ,az én lányomat nem is lehet. Ugy sír hogy mar fuldoklik.Szoval esélytelen.De hálisten nem síros fajta mert probalook mindig valamit. ő kb 20perceket elvan egy egy helyen ha ott vagyok én is. Ha kimegyek pl jatszoszőnyegezés közben 2perc mulva ordit. addig hívogat felkiált ha nem megyek ordit.
Vannak ilyen babák félnek vagy csak nem szeretnek egyedül lenni.Ha kiprobáltál mindent, nem éhes nem szomjas nem pisis nem faj a pocakvagy más akkor ha valamit is csinalniszeretnél a hordozókendő a megoldás.
Én viszont ugy gondolom hogy nem sirnak ok nélkül valoban ki kell deríteni. Az is lehet hogy egyszerűen csak annyi hogu nézelődni akar és a kezedben magasabban van. .Felkapatni nem tudom mennyire lehet egy gyereket. Ha nagyobb inkabb akkor szerintem. Efy kicsi aki kuszni sem tud ha megun valamit akkor nincs masmodja a helyvaltoztatásnak csak ha te viszed.Ha maszni jarni kezd nem marad meg a kezedben ugysr. Na akkot kell figyelni a felka0tásra.
Viszont nallad inkabb ez a kevés alvás lesz a gond. Az idegrendszerének kell a pihenés. Legalább 12orat kéne még aludnia sztem.(bár az én kislanyom ebben a legjobb 3hosan 18 orakat alszik. születése ota jo az alvókája.)
Valahogy be kell iktatnod plusz két alvást.délelőtt meg délután. Ha esetleg bementek egy sötétebb szobába csendesen dudolsz rintgatod elvileg 20perc alatt el kell aludnia. Hányszor eszik egy nap mennyit és mijor?Szoptatsz? Van egy kialakult rendszeretek vagy még nincs?(időre eszik magátol,mindig ugyanakkor van a fürdés, mikor és hogyan alszik el)
ja most olvasom a kendő meeg a hinta nem segit...
És ha a kezedben van hogyan játszatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!