Egy ilyen helyzetben hogyan lehetne segíteni?
Egy jó imerősöm 25éves, van egy 2 éves lánya és egy 4 hónapos fia. A párja külföldön dolgozik, anyja sajnos le sem sz@arja,mondván hogy ő 20 évet áldozott rá, ő már nem akar babázni (az unokákkal) egyedül az apukája az akire számíthat, ill. mi is összejárunk, segítek neki ezzel azzal stb..
sZóval mostanában elég türelmetlen a gyerekkel nem halad a házimunkával,kimerült stb. egyedül van és az anyagi helyzetük sem fényes a hitelek végett, (aláírom várhattak volna a gyerek témával még)
Tegnap amikor indultak haza, a kislány kiszaladt az útra, jött egy motoros szerencsére lelassított, de a kislány anyja akkora pofont adott az arcára hogy a kislány feje kibicsaklott.
Biztos nem könnyű neki, és másképp is el lehet magyarázni neki hogy mit miért nem szabad, de sajnálom a gyereket is, és az anyja sem lenne ilyen hogyha a sok gond nem lenne a nyakába. Kértem hogy hagyja itt néha valamelyik kicsit, és csinálja meg a dolgát amivel nem halad vagy menjen el bevásárolni, így könnyebb lenne neki, de nem igazán szerette volna, pedig nekem is 2 gyerekem van, a nagylányom egyidős az övével így szépen elvannak, a kicsik között pedig 2 hónap van, mosolygós kisfiú így vele sem lenne semmi gond.
Fogalmam sincs hogyan tudnék segíteni nekik, valakinek ötlet?
Először is te egy igaz barátnő vagy,hogy két saját gyerek mellett még az ő kettőét is bevállalnád csak hogy segíts neki!Le a kalappal előtted!valahogy győzd meg,hogy igénybe is vegye a felajánlásod!De akkor se a háztartással foglalkozzon hanem menjen el csavarogni,egyet fagyizni vagy futni(nekem az hihetetlen stresszoldó)turkálni(ez is kikapcsolja az agyam)vagy bármi csak ne a monoton háztartás!
Hát nézd nyílván az a pofon nem volt valami szép dolog de egyrészt biztos nagyon megilyedt az anyuka másrészt ha 4 hónapja szült akkor lehet még a hormonok is tombolnak benne egy kis depresszióval vegyítve!Plussz lehet jó kialvatlan is mert ekkora gyerekekenél nagy az esély,hogy még kelnek éjszaka,akár a 2 éves is(sajnos tapasztalatból mondom)
Nem tudhatjuk,hogy az ő helyében mi hogy reagáltunk volna!
Ha meg nem fogadja el a segítséged akkor csináljatok közösen valami programot,az is kikapcsolná!De ne az hogy nálluk vagy nállatok hanem be a városba vagy egy gyerekprogramra szóval ami egy kicsit színesíti" az életét!
Volt hasonló helyzetben egy barátnőm és mivel nekem van autóm így bevágtuk a gyerekeinket és elutaztunk egy közeli nagyobb városba(30 km) és ott a gyerekek élvezték a nyüzsit,hatalmas szökőkutakat,újjab extrább játszótér stb és még pénzt sem költöttünk csak a benzinpénz volt!
A barátnőm nem győzte köszönni hogy egy kis változás történt az ő és gyerkei életében!Tényleg láttam rajta hogy hálás volt!
köszönöm a válaszokat! Én is tudom milyen nagy segítség az mikor a gyerkőcöket valaki elviszi egy ideig,nekem pl. édesanyám vigyáz rájuk ha el kell mennem valahova.
Régebben mászkáltunk a játszótérre, vásárolgatni ezt azt, de mióta megvannak a pici gyerekek, egyikőnk sem nagyon mert még 2 gyerekkel elindulni csak ha valami halaszthatatlan dolgunk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!