Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet hason alatatni...

Mikortól lehet hason alatatni a babát?

Figyelt kérdés
Most vagyunk 3 hetesek.Anyósom állandóan azzal jön,hogy hason altassam,de nem merem.Azt hallottam veszélyes a bölcsőhalál miatt,ráadásul nekünk már többször is beriasztott a légzésfigyelő és joggal...túl sokat fogyott az elején a pici és legyengült.Mára már szépen gyarapodunk de már félek mindentől.Mikortól lehet hasra tenni,félek én is,hogy a fejecsékéje ne deformálódjon el.Csak oldalt merem altatni,felváltva mindkét oldalon..19napos baba mamája
2008. júl. 31. 22:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%

Gondolom olvastad a másik hasonló kérdésnél a válaszomat(veszélyes hason altatás).Akkor tedd hasra ha már biztonsággal tudja egyedül mozgatni a fejét és mondjuk a kis karjaival is tartja magát hasonn.Egyébként ha hasra teszed mégis egy kicsit egy pillanatra se hagyd magára.

Annál a válaszomnál megtalálod a deformálódásra is a válaszomat.Megfordíthatod a lába és a feje helyzetét is pl ha mindig kifele akar figyelni mondjuk a mozgásra a kiságy mellett.

2008. júl. 31. 22:52
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Nekem 3 gyermekem van,én sem tettem őket sosem hasra.Inkább legyen egy kicsit deformált a feje mint a bölcsőhalál.Én onnantól fogva aludtak hason amikor már maguktól is átfordultak hasra.
2008. júl. 31. 22:56
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Az utolsó mondat kicsit félre sikerült.Szóval nekem onnantól kezdve aludtak hason,persze csak ha akartak amikor már maguktól biztonságosan hasra ás visszafordultak.
2008. júl. 31. 22:58
 4/15 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a válaszokat,akkor jó a megérzésem és nem fogok hallgatni anyósra,hiába felnevelt 3gyereket már.Igen olvastam az előző kérdést is,de biztos akartam lenni a dologban.
2008. júl. 31. 22:59
 5/15 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, hogy ezt írom, de szard le, hogy mit mond az anyósod, mert ez a kisbaba a TE babád, és ha még gyenge és a légzésfigyelő is jelzett nem ok nélkül ahogy írod, akkor ne fektesd hasra csak mert az anyós nem bír magával és rád akarja erőszakolni a saját akaratát. Ha bármi történne (ami persze nem fog!!!!) sosem bocsájtanád meg magadnak hogy halgattál az anyósodra. A kisbabák okosak és ők tudják, hogy nekik hogy kényelmes feküdni, de én a helyedben nem fektetném még hasra, csak ha már megerősödött a babucikád nyakizma meg mindene. Az én kibabámat például hiába is szerettük volna hason altatni, nem viselte el. Most 13 hetes. Az elején oldalra fordítottuk, de ő erős baba, és hamar forgolódni kezdett, ezért kipárnáztuk. És még nekünk is beriasztott az elején a légzésfigyelőnk! Aztán ahogy nőtt úgy helyezkedett is. Leginkább háton szeret feküdni a fejecskéjét balra fordítva, és ha úgy tartja kedve elfordul baloldalra. Én pedig hagyom mert neki úgy kényelmes. Mondd meg anyósodnak, hogy a gyermekednek már most is van önálló lénye, tudata, akarata amit illik tiszteletben tartani. Boldog babázást kívánok neked, és jó egészséget a picike babucikádnak! T.
2008. júl. 31. 23:00
 6/15 anonim ***** válasza:
58%

Az anyósodnak ill.a gyerekeinek szerencséje volt.

Nekem is van egy jóindulatú de kissé makacs anyósom aki nehezen fogadja el a mai dolgokat.De már beletörődött.Elmondja esetleg a véleményét de nem erőszakoskodik.(R77)

2008. júl. 31. 23:06
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Remélem senki nem fog lehurrogni!Egy 31 hónapos lányom, és egy 7 hónapos fiam van, mindkettőt hasra tettem mindig.Ha aludtak akkor is, ha ébren voltak akkor is, és ez még most is így van(bár ugye most már a kisebbik is oda fordul ahová akar.)

A nagy 27 hétre született 800 gr-al, és a korán azt mondták csak hasra, mert így hamarabb megindul a mozgásfejlődése, és ha esetleg kibukik a kaja a babák úgyis odébbmásznak, nem lesz gond.Én ezt ugye elhittem, mert nulla tapasztalatom volt.Volt légzésfigyelőnk, párszor be is riasztott, de leginkább azért mert a baba lemászott a lapról.

A kicsinél már nem volt,jobban is aggódtam, de háton képtelen volt elaludni, meg oldalt is.

Úgyhogy kinek mi jön be,de úgy látom egyenlőre Ti vagytok többségben.

Akármi is van, Te dönts, ne az Anyósod!

2008. aug. 1. 00:01
 8/15 anonim ***** válasza:
79%
Az én babám 4 hónapos és már újszülött korában, a kórházban, is feküdt hason. Akkor a csecsemősök rakták le úgy, és mikor hazajöttünk én is sokszor leraktam hasra. Az első 2 hgónapban napközben csak hason feküdt/aludt, éjszaka pedig háton vagy oldalt. 2 hónapos kora után viszont nem volt hajlandó hason megmaradni, 10 perc után már üvöltött. Most múlt 4 hónapos, és most kezdünk visszaszokni a hasonfekvésre. Nekem a védőnő és a gyerekorvos is mondta, hogy naponta minimum pár órát legyen hason már a kezdetektől, mert az a hasfájóságra, és a csípőre is jó hatással van, ill. a feje sem deformálódik.
2008. aug. 1. 07:15
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Az én kislányom amióta hazajöttünk a kórházból csak hason hajlandó aludni, ha hanyat fekszik nem tud nyugisan pihenni. Van légzésfigyelőnk, dokinéni szerint így lehet. Ha a babád jól alszik hanyat, akkor csak hagyd úgy és ne törődj senkivel. Ja és a buckója szép formnás és a haja se kopik:)

Egy 11 hetes kiscsaj anyukája

2008. aug. 1. 08:35
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Mi is hason altatjuk 1 honapos kora ota igy nyugodt es kipihent!Nekem ez a legfontosabb! Ha egy szobaba vagytok vele akkor ugy is tudod figyelni sot ez termeszetes hogy lesem veszi az ember a szemet roluk.

Hallgas az anyai osztonodre ugy csinald ahogy neked es a babadnak jo!

Butasagokra nem kell gondolni semmi baj nem lesz es kesz!

Boldog babazast!

2008. aug. 1. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!