Nagyon megváltozott 2-3 hónapos babátok a születése óta?
Megértem,hogy aggódsz,ha most ennyire más lett a babád,mint eddig. Remélhetőleg minden rendben,csak a foga kínozza tényleg. Amúgy ekkora korában az én babám is csak kézben volt el szinte,bár ő születésétől fogva.Így egész nap az ölemben fogtam,de nagyon sokszor az sem volt jó,ha leültem vele,csak ha álltam vagy sétáltam. Elég fárasztó volt. Bár ő sírással jelezte,ha nem tetszett neki valami,de lehet,hogy a te babád egyszerűen nem olyan,mint a nagy átlag,és ezzel a bababeszéddel jelez már most,amit leírtál. Én is próbáltam,hogy letettem az ágyra,mellé feküdtem,símogattam,énekeltem neki,de ez nem volt jó,csak ha felvettem. Igaz,azt nem éreztem,hogy nem érek el hozzá,inkább ellenkezőleg,hogy mivel ekkor már többet mosolygott,jobban éreztem,ha elégedett,és ezért könnyebb volt vele. Ő 4-5 hónaposan változott megint,amikor már a mozgás jobban érdekelte,mint hogy ölben legyen,inkább a hasrafordulást gyakorolgatta,és a játékaival is egyre jobban elvolt. Így megint könnyebb lett,nem akarta már egész nap,hogy cipeljem. Ekkor még többet kommunikált,többet gügyögött,mosolygott,olyan igazi kisbabás volt már. De én úgy látom,az én babám hát eléggé határozott :-)és valamikor ekkor csinálta először,hogy ha valami nem volt neki jó,akkor morgott,mint egy kutyus,és szigorú arcot vágott hozzá. Ezt egy időre abbahagyta,de később újra csinálta. Csapkodni ő is szokott,és már nem volt kimondottan sírós,hanem más hangokkal fejezte ki,ha valami nem volt ínyére. Most 9 hónapos,hát szerintünk elég akaratos,határozottan dühös,ha valamit nem engedünk neki. Most már célzottan csapkod,pl a kanalat ki a kezemből etetés közben :-)
Ebből azt akarom kihozni,hogy bár nem szoktak a 2-3 hós babák mérgelődni,lehet,hogy a tiéd csak korábban csinálja ezt. Nem tudom,ebben nem vagyok szakértő,csak egy mezei anyuka :-) Lehet,hogy csak neked nagyon fura a változás,hogy az eddig megszokott dolgai helyett mást csinál most. Persze,hogy megnyugodj,menjetek el vizsgálatokra,esetleg keress meg más orvost ezzel a kérdéssel. De biztos rendben lesz minden :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!