Mennyibe kerül 0.5-1 év közötti babád ellátása havi szinten?
Szia.Mi ruhákat csak használtat vettünk,cipőket természetesen újat mindig.
Pelenka:Nyáron napi egy este,mivel kint voltunk az udvaron és nagyon meleg volt.(tavaly)így kevesebb fogyott(tavaly áprilisban volt fél éves ,okt,1 éves)
Mivel már nagyon hamar elindult (7 hónaposan)így kellett a cipő időben.
étel.Én saját kertből főztem neki,de szinte azt ette fél éves korától mint mi.Nem sokszor főztem neki külön,de vettem olykor olykor egy bébiételt.Itallal nem bajlódtam.100%gyümölcslé,persze ami nem savas volt.
ruhát leírtam,nézd és ha mégegyszer szülnék,fele ennyi holmija nem lenne a gyerekemnek mint van most.Annyi minden csak "dísz" itthon,és felesleges.Jó mondjuk mi megkaptunk mindent amikor terhes voltam ajándékba,(etetőszék,kezdő ruhacsomag,játékok,ágy,zenélő játékok stb.de ezek nagy részét nem használtuk ,és eladtam.
Egy pelenka egy nap? Ez kicsit nekem is furcsa.
Havi 2-3 80 darabos nedves törlőkendő.
Pelenka változó, mert van,hogy sokat kakál, de van,hogy keveset, így 150drb havonta (kb, sosem számoltam meg,hogy mennyi fogy)
Étel - sokszor én főzök, de sokat jövünk-megyünk,sajnos sokszor kap üvegeset.
Ruhát minden hónapban vettünk eddig,mert megláttam, megtetszett :)
Játékokkal is így vagyunk, hamar megunja őket, így havi 2-3 új játék (még jó,hogy sógornőm nemrég szült, lehetlesz neki oda adni :D )
Jaj, és tápszert is kap még reggel és este :)
Inni vizet iszik, örülök, hogy ezt is elfogadja, sokáig csak kiköpte.
Igazán a játékokonés a ruhákon lehetne spürolni szerintem, de első baba így midnent megadok neki. Talán a másodiknál okosabb leszek :)
Havi 50-60ezer körül volt átlagban.
Pelenka 10-15ezer
Kaja 20ezer körül. Ruhák változó, volt olyan hónap mikor nem kellett semmi, de ha kinőtte őket, vagy évszak váltás volt akkor meg egy nagy adag ami egyszer volt 50-60 ezer.
Játékok 10ezer körül átlagban havonta.
És akkor azt még nem számoltam bele, mennyivel több a fűtés télen, meg a villany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!