Egy-másfél év közötti gyereked hányszor, miket eszik egy nap, és mekkora mennyiséget fogyaszt el egy étkezésre?
Nagyon remélem, hogy változni fog. Csak győzzem kivárni...
Ma pl.:
reggeli 150 ml tápszer + 2-3 falat bundáskenyér
tízórai 150 g joghurt 1 db babapiskótával
ebédre a húslevesből evett egy kis levet 1 evőkanálnyi csigatésztával, kevés zöldséggel
uzsonnára negyed szelet vajas kenyér + 1 banán
vacsora 230 ml tápszer
Van, hogy még ennyit sem eszik.
Reggeli: 3 dl tejital, negyed zsemle, 5-6 szelet háti szalámi, vagy fél bundás kenyér, 2 tojásból rántotta...
Tízórai: Egy fél narancs/3 db mandarin/1 banán/8-10 szem szőlő/fél körte
Ebéd: 15-20 kanál leves, jó gazdag leveseket főzök/ 2 csirkecomb(alsó)/ kistányér egytálétel
ha levest eszik, nem bír enni a másodikból
Uzsonna: 1 gyümölcs bármilyen vagy fél alma, egy kis szelet házi süti vagy túrórudi
Vacsi: 1 virsli, vagy az, ami reggelire+ 3 dl tejital
Még papáéknál nassol minden délután papa ebédjéből. :)
18 hónapos és 9500 grammos kis vékonyka lány. Bármit eszik örülök, most hagyta abba a cicizést, egyévesen 6700 gramm volt. Akkor én is azt hittem fényevő.
És ha pl. de, tízóraira csak gyümit adnál, nem lehet, hogy jobban ebédelne? Nálunk ez van.
És uzsira is több gyümölcsöt. Inkább enne akkor szilárdat vacsorára és nem tápszert.
Nem beleszólni akarok, csak nálunk ez működik. Tejitalt is akkor kapja meg, ha megette a vacsit, reggelit, különben eltelítődik teljesen vele.
16 hónapos fiam van.
Reggeli: 2dl kakaó (tejitalból,fél8kor)
Tízórai: egy 130g-os krémtúró+ 2 babakeksz (9-fél 10kor)
Ebéd: egy/másfél merőkanál leves (husival,zöldségekkel),kb.10 falat a másodikból
Uzsonna: joghurt+ 2 keksz (190gr-os),vagy egy banán,vagy csak keksz,mandarin,ilyesmi,ma pl.padlizsánkrémes kenyeret evett
Vacsi: fél zsemle vajjal/sonkával/parizerrel/sajttal/paradicsommal,vagy egy egész virsli egy zsemle belével
Van, hogy gyümölcsöt kap tízóraira, de sajnos akkor sem ebédel jobban.
Próbáltam már reggel rendes reggelivel kezdeni a napot, de mindig sírás a vége, mert farkas éhes és nincs türelme rendesen reggelizni. Rögtön ébredés után kéri a tápszert, aztán kb. fél óra múlva az én reggelimből eszik még pár falatot.
Szilárd vacsorát meg köszöni szépen, nem kér, max. pár falat virslit, rántottát stb. eszik meg, de az elenyésző mennyiség.
Irigyellek, kedves utolsó, hogy ilyen szépen eszik a másfél évesed. Remélem, hogy addigra nálunk is változni fog a helyzet.
Egyébként a súlya nem olyan rossz, 1 évesen 8,5 kg volt, most 9 kg.
Ja, amit még kérdezni szeretnék. Kb. 2 hete csinálja azt a lányom, hogy sokszor kiköpi, kifújja az ételt. Van, hogy szépen beveszi a szájába, aztán ahogy megrágta, ki is köpi. Ez normális? Miért csinálja? Lehet, hogy a foga miatt? (2 rágó jön éppen)
Vagy most egyszerűen ezt a korszakát éli?
Közben jött még egy komment. Köszönöm szépen a te válaszodat is, utolsó.
Egyre inkább az az érzésem, hogy az én kislányom fotoszintetizál. :)
Fiam 13 hónapos, még szopik is.
Reggel cici, picit később reggeli: fél túróstáska
Most, hogy átgondoltam, a tízórai időnként kimarad, vagy gyümölcs, de általában visszaalszik még délelőtt, úgyhogy megint cici.
Ebéd: amit kiszedek magamnak, a felét megeszi. :) Lassan +1 fővel számolok, többet kell főznöm.
Uzsi: túrórudi, vagy tejszelet, gyümi, kekszes puding, ilyesmi...
Vacsi: 1 kifli + sajtkrém/sonka+sajt+paradicsom/esetleg ebéd maradék/1-2 virsli
Alváshoz cici.
Amúgy: ne aggódj szerintem, ilyenkor nincs az, hogy dacból nem esznek, szóval annyit eszik a babád, amennyire szüksége van. Az én fiam azért eszik, és vagy fél éve nem változott a súlya (9,5kg). Ő is van, hogy megrágja, majd kiköpi, általában akkor, ha valami sok neki, túl krémes, vagy túl puha. Ha nem éhes már, akkor elfordítja a fejét és kb kiveri a kezemből az ételt, vagy ha kezében van, eldobálja.
Szerintem sem eszik olyan hú de keveset a lányod, a súlya is tök jó. Neki ennyi az igénye. Szerintem jól csináltok mindent, simán előfordulhat, hogy egy hét alatt megváltozik az ízlése és majd máshogyan eszik.
A rágó fog meg kényes téma, legalábbis nálunk. Csoda, ha olyankor eszik egyáltalán valamit, nemhogy kiköpi. Tehát lehet attól, de vannak ilyen korszakok is, szórakoznak az étellel, kiköpik, ledobálják, turkálnak... Határozottan lereagálod és kész is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!