Egy-másfél év közötti gyereked hányszor, miket eszik egy nap, és mekkora mennyiséget fogyaszt el egy étkezésre?
14 hónapos a fiam és mostanában ő is keveset eszik,de ő tuti a foga miatt.Amúgy szerintem nálatok is ez van.
Reggeli:kenyér felvágottal/sajttal,ebből fél szeletet megeszik jó esetben. Amúgy a zabkását almával-banánnal pici fahéjjal nagyon szereti,ebből 150-200 ml is lecsúszik.Ez a gyakoribb reggeli
Mivel mostanában későn reggelizünk,tízórai kimarad.
Délben ebéd:amit mi eszünk,leves,főzelék,tészta,rizs halrúddal,ebből is kb 150 ml-200 ml között,de nem mérem,csak saccra.
Ébredés után uzsi:süti,palacsinta,amit csinálok,hoolnap pl túrógombóc lesz.Ja és mivel nem alszanak sokat(van egy 3 éves is)ilyenkor még belefér alma,mandarin,banán,valamilyen gyümölcs evés.Az a jó,hogy a bátyjától szinte mindent elfogad,ilyenkor együtt szoktak falatozgatni:)
Vacsira általában kenyér valamivel,vagy kalács, tejbegríz,vagy ritkán ami az ebéd volt.Hát attól függ milyen hangulata van mennyit eszik.Szokott már kapni 1-1,5 dl tejeskávét,és ha ezt meglátja azonnal "lehúzza" pohárból,ekkor már kevesebbet eszik.
Szerintem nálatok is a tápszer a "baj" ez eltömi.Pont ma este mondtam páromnak,hogy csak a vacsi végén fogom hozni a tejeskávét mert a nagy már ügyes,amúgy is a végén issza,a kicsi meg nem eszik tőle...
Ja és ha reggel nem zabkása van,akkor is megissza előre a tejeskávét és már nem nagyon eszik.
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, valószínűleg a fogzás is közrejátszik a keveset evésben, minden fognál megszenvedünk az étvágyával. De azért nem ennyire. Nemrég bújt ki neki alul 2 rágófog, most felül jön kettő. Hetek óta ez megy, mármint evés terén. Vannak olyan napok is, amikor tápszeren kívül alig fogad el mást.
Nagyon remélem, hogy változni fog a helyzet, ha kibújnak azok a fránya rágófogak.
A köpködésre visszatérve. Megpróbálok szigorúbb lenni. Többször rászóltam már emiatt, de mintha a falnak beszélnék. Arra gondoltam, hogy kétszer figyelmeztetni fogom, és harmadjára elveszem tőle az ételt és befejezzük az evést. Később majd újra megkínálom étellel, és ha ismét kiköpi, kifújja, akkor ugyanaz a módszer. Szerintetek működhet? Már nem tudom, hogyan hassak rá. Persze éheztetni sem akarom, de azt sem szeretném, ha minden étkezésnél bohóckodna az étellel. Mert éhesnek éhes, az biztos, és van, hogy 2 félével is megkínálom, az egyik csak ízlik neki, nem?! Szóval szerintem csak játszik és jópofának találja. Én annyira nem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!