Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy-másfél év közötti gyereked...

Egy-másfél év közötti gyereked hányszor, miket eszik egy nap, és mekkora mennyiséget fogyaszt el egy étkezésre?

Figyelt kérdés
14 hónapos a kislányom, és néha már azt gondolom, hogy fényevő. Kíváncsi vagyok, hogy a hasonló korú gyerekek miket és mennyit esznek.
2014. jan. 27. 19:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

14 hónapos a fiam és mostanában ő is keveset eszik,de ő tuti a foga miatt.Amúgy szerintem nálatok is ez van.

Reggeli:kenyér felvágottal/sajttal,ebből fél szeletet megeszik jó esetben. Amúgy a zabkását almával-banánnal pici fahéjjal nagyon szereti,ebből 150-200 ml is lecsúszik.Ez a gyakoribb reggeli

Mivel mostanában későn reggelizünk,tízórai kimarad.

Délben ebéd:amit mi eszünk,leves,főzelék,tészta,rizs halrúddal,ebből is kb 150 ml-200 ml között,de nem mérem,csak saccra.

Ébredés után uzsi:süti,palacsinta,amit csinálok,hoolnap pl túrógombóc lesz.Ja és mivel nem alszanak sokat(van egy 3 éves is)ilyenkor még belefér alma,mandarin,banán,valamilyen gyümölcs evés.Az a jó,hogy a bátyjától szinte mindent elfogad,ilyenkor együtt szoktak falatozgatni:)

Vacsira általában kenyér valamivel,vagy kalács, tejbegríz,vagy ritkán ami az ebéd volt.Hát attól függ milyen hangulata van mennyit eszik.Szokott már kapni 1-1,5 dl tejeskávét,és ha ezt meglátja azonnal "lehúzza" pohárból,ekkor már kevesebbet eszik.

Szerintem nálatok is a tápszer a "baj" ez eltömi.Pont ma este mondtam páromnak,hogy csak a vacsi végén fogom hozni a tejeskávét mert a nagy már ügyes,amúgy is a végén issza,a kicsi meg nem eszik tőle...

Ja és ha reggel nem zabkása van,akkor is megissza előre a tejeskávét és már nem nagyon eszik.

2014. jan. 27. 22:51
 12/14 anonim ***** válasza:
11-es vagyok,nálunk is az megy mostanában,hogy kiköpi,én meg mindig rászólok,hogy nem szabad...most ezt tanuljuk:)
2014. jan. 27. 22:53
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, valószínűleg a fogzás is közrejátszik a keveset evésben, minden fognál megszenvedünk az étvágyával. De azért nem ennyire. Nemrég bújt ki neki alul 2 rágófog, most felül jön kettő. Hetek óta ez megy, mármint evés terén. Vannak olyan napok is, amikor tápszeren kívül alig fogad el mást.

Nagyon remélem, hogy változni fog a helyzet, ha kibújnak azok a fránya rágófogak.

A köpködésre visszatérve. Megpróbálok szigorúbb lenni. Többször rászóltam már emiatt, de mintha a falnak beszélnék. Arra gondoltam, hogy kétszer figyelmeztetni fogom, és harmadjára elveszem tőle az ételt és befejezzük az evést. Később majd újra megkínálom étellel, és ha ismét kiköpi, kifújja, akkor ugyanaz a módszer. Szerintetek működhet? Már nem tudom, hogyan hassak rá. Persze éheztetni sem akarom, de azt sem szeretném, ha minden étkezésnél bohóckodna az étellel. Mert éhesnek éhes, az biztos, és van, hogy 2 félével is megkínálom, az egyik csak ízlik neki, nem?! Szóval szerintem csak játszik és jópofának találja. Én annyira nem... :)

2014. jan. 28. 08:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Az én Kisfiam is rossz evő. Most 18 hónapos. Reggelire 150 gr sinemilt eszik, tízórait nem eszik, ebédre jó esetben egy kisebb merőkanál leves (sűrű), pár falat a másodikból, de van hogy két kanál leves után nem eszik többet, uzsonnára vagy fèl szelet vajas kenyér szalámival, vagy májkrémmel, vagy fél virslivel, vagy pirítós, vagy egy kisebb banán, vagy szója puding (laktóz es tejfeherje allergia miatt), vacsorára ugyanaz mint reggel.
2014. jan. 28. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!